Dutch_CZ Vloženo 14. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2018 Nepovedlo se to už někomu na před FL vyndat čočku zadem ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlídač Vloženo 14. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2018 Ani nepovede bez toho abys to rozlepil ;) delal jsem to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch_CZ Vloženo 14. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2018 Nevim jestli se do toho pouštět...zkusim udělat fotku na posouzení...vyměnil jsme výbojky a furt to svítí taknějak nevalně. Po vyčištění se to hodně zlepšilo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlídač Vloženo 15. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2018 Jestli hodně už nevím ale každopádně na cocce byl takový povlak který šel pryč. Lepší to bylo. Pokud se s tím nechceš jebat tak zkus kluky z svit lip ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch_CZ Vloženo 15. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2018 Díky za tip...zkusim jim napsat...je lepší, když to bude dělat někdo s praxí.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sharky487 Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Já čistil čočku xenonu pomocí tuhého a vhodně zahnutého drátu obaleného jemným hadříkem. Na čočku se dá dostat škvírou po odklopení projektoru. Samozřejmě se předtím musí vyndat motorek naklápění, aby šlo projektorem hýbat. Stejným způsobem jsem otřel i projektor zevnitř (čočku i parabolu). Ideální by bylo vyčistit i krycí sklo, ale tohle je asi jediná možnost částečného čištění bez rozlepování světel. I tak jsem ale poznal rozdíl ve svítivosti a čočka už nevypadá tak zakalená. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch_CZ Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Sharky487 - děkuji za tip....dá se to udělat v pohodě nebo je tam nějaký riziko zapadnutí, prasknutí apod. Asi bych šel taky touhle cestou. Jinak ze sviť líp mi napsaly, že vyčištění by pomohlo v řádu procent a oni to nechtějí dělat, ale zato, že by vyměnili vnitřek za bi-xenony...za 14.000Kč...no nevim.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sharky487 Vloženo 21. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2018 (editace) Pokud to člověk dělá s citem, tak je riziko malé. Ač se to na první pohled nezdá, tak jsou ty plasty uvnitř světla docela houževnaté a nechají si líbit hodně. Spíš je pak piplačka s tím drátem, musí se postupovat po částech, vždy drát nějak naohýbat, otřít kus čočky, kam dosáhne, pak ho zahnout trochu jinak, otřít další kousek atd. Taky je potřeba ho dobře obalit nějakou měkkou látkou, aby uvnitř nic nepoškrábal. Obě světla mi zabraly asi 4h práce včetně vyndání z auta a rozebírání. 14 tis. za přestavbu je docela pálka. Nevím, jaké projektory používají, ale nové bi-xenon projektory Hella (jaké používá např. Superb II) se dají sehnat za cca 3,5 tis. Kč za pár... Editováno: 24. Listopad 2018, autor: Sharky487 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.