Peppo Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 Chcel by som poprosiť o radu ako čistíte svoje hliníkové kolesá.Kúpil som totiž to jazdene elektróny a sú na nich miestamy malé čierna bodky,ako keby nijaké karbónové prskance.Skúšal som to čitiť technickým benzínom a aj riedidlom C6000 a nejde to dolu. Oxidácia to nebude, lak nie je poškodený.Ako to odstraniť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek1806 Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 Chcel by som poprosiť o radu ako čistíte svoje hliníkové kolesá.Kúpil som totiž to jazdene elektróny a sú na nich miestamy malé čierna bodky,ako keby nijaké karbónové prskance.Skúšal som to čitiť technickým benzínom a aj riedidlom C6000 a nejde to dolu. Oxidácia to nebude, lak nie je poškodený.Ako to odstraniť? Hoď foto a uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 (editace) Pokud nezabárá čistič alu disků tak tipuju na zbytky asfaltu, nejlevnější řešení máslo, ale ideální odstaňovač zbytku asfaltu, dehtu, např. Sonax aj. značky. Editováno: 30. Srpen 2009, autor: Rass Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 31. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 Neskušal som ešte žiadny čistič ,lebo som to chcel najprv vyčistiť doma dostupnými prostriedkami no neviem či bude niečo účinnejšie ako C6000??Inak asi to bude spálený brzdný prach ,ktorý je tam naprášený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 (editace) to Rass: Také jsem to máslo už někde četl. Zkoušel jsi to tím? Nebo to odstraňuješ tím SONAXem? to Peppo: C6000 je fakt sajrajt všech sajrajtů. Psal jsi, že lak máš OK... A nedělal to někdo? Myslím přeleštění a pak lak? Jak jsou ty kola starý? Myslím že to je koroze..... Editováno: 31. Srpen 2009, autor: Dodo-Kolín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 31. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 to Rass:Také jsem to máslo už někde četl. Zkoušel jsi to tím? Nebo to odstraňuješ tím SONAXem? to Peppo: C6000 je fakt sajrajt všech sajrajtů. Psal jsi, že lak máš OK... A nedělal to někdo? Myslím přeleštění a pak lak? Jak jsou ty kola starý? Myslím že to je koroze..... Kola su stare cca 4 roky,ale na tu koroziu to nevyzerá ved je to hlinik.Zatial som neskusal nic ine neviem co by som mal kupit.Nechcem nieco kupit a potom to vyhodim lebo to nepomoze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 I hliník koroduje (oxiduje) vlivem vnějších vlivů nicméně 4 roky starý-no to mi moc nesedí. Měl jsem to na liťákách, ale ty byly mnohem starší. Já jsem měl disky, které byly lesklé jen na čele. Takže jsem to upnul na soustruh a přelíznul nožem. Potom jsem to řádně odmastil a stříknul clear coatem. Pomohlo mi odstranění jen mechanické (ne chemické). Takže pokud to je koroze, jedině dolu lak i fleky mechanicky. Nebo je možná na to nějaký leptadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kajman Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 C6000 je fakt sajrajt všech sajrajtů. Jo, jo, to je pravda, tím jsem čistil ALU před lakováním a vzalo všechno - asfalt, zbytky gumy, atd. Jak to nejde tímto, tak myslím, že chemicky snad ničím jiným.... Takže přelakovat disky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 Hm, asi jo, ale podle mě i kdyby jsi v nich jezdil celou zimu a v soli, tak za 4 roky je tak neodkrágluješ...... Peppo, nemáš nějakou makro fotku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 1. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2009 Pridavam foto disku ako to vyzera.Skusal som to čistiť s C6000 ,ale ide to dost tažko a treba to zoškrabovať .Ja som použil vlastný nechteť no po chvili ma to omrzelo. Je to tam také nalepené. Naviem ako to dalej dočisťiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamilio Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 (editace) Měl jsem to samé na mojich tronech - vyřešil to až čistič za 160,-Kč: Turtle Wax Extreme nano čistič disků Nastříkat na kolo, nechat chvilku působit, setřít, oplachnout - šlo to dolů fakt samo. Editováno: 6. Září 2009, autor: Kamilio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 (editace) Dodo: Viděl jsi někdy alu disk po 5 zimních sezónách? Peppo: Zkus použít přípravek od místního člena hopa26, s tím pustí taky všechno. Editováno: 2. Září 2009, autor: Woodbine Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 3. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2009 Dodo: Viděl jsi někdy alu disk po 5 zimních sezónách? Peppo: Zkus použít přípravek od místního člena hopa26, s tím pustí taky všechno. A co je to za pripravok od hopa26??? Nevieš presnejšie?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 To nevím, musíš se ho zeptat. Jediný, co vím, že to bezvadně funguje. Koupil jsem napřed čistič alu disků od Sonaxu, ale ten smyl akorát trochu špíny, těch teček si ani nevšimnul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 3. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2009 To nevím, musíš se ho zeptat. Jediný, co vím, že to bezvadně funguje. Koupil jsem napřed čistič alu disků od Sonaxu, ale ten smyl akorát trochu špíny, těch teček si ani nevšimnul. A ty si to čistil čím prosimťa.Bol to pripravok od hopa26, v neidentifikovatelnom obale?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 Ano, čirý přípravek bez chuti a bez zápachu v neidentifikovatelným obalu. Jediný, co nefungovalo, byl ten jeho rozprašovač, ale to je celkem známá (a taky jediná) závada. Jo a necituj bezprostředně předchozí příspěvky, to tu nemají rádi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 4. Září 2009 Sdílet Vloženo 4. Září 2009 Woodbine: No já měl na Ibize alu-disky celoročně tak 5 let sám. A ten předchozí majitel určo taky, ale tak zlikvidovaný nebyly. Hustý.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 5. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 5. Září 2009 Neskušali ste niekto Forlega ,v obchode my vraveli ze to vycisti vsetko a chvalilito. Oplati sa to kupit??Cena nie je vysoka a dostat to bezne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 6. Září 2009 Sdílet Vloženo 6. Září 2009 ta Forlega vypadá dobře, dle fotky tvého disku to je asi prach z brzd a ten by měl bežnýma čističema disků jít odstranit, někdo tu zmiňoval Turtle Wax Extreme nano čistič disků, ten je fakt dobrý, ale za tu cenu ho každý nekoupí. Používám obyčejný http://www.denbraven.cz/images/tectane/11_85v.jpg a to proto že ho vyrábíme a mám ho za babku a navíc vyčistí mé alu vždy dobře. Tak už něco kup nebo si od někoho "půjč" 2-3 stlačení rozprašovače nějakého toho čističe disků ať vidíš, že to tvůj problém vyřeší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zuzka78 Vloženo 6. Září 2009 Sdílet Vloženo 6. Září 2009 Ahoj,hele já mám ten přípravek na kola od Hopa26 také a dokonce mi funguje ten rozstřikovač i po několika užití :-) Fakt to funguje dobře,koupila jsem také starší kola a super je to vyčistilo a bráchy kola na ofroudu ?? no ty se nikdyza těch 6let co to auto je doma nedrbali jen vzali hadicí a ten přípravek je vydrbal naprosto dokonale,jen tam kde to bylo trochu horší jsme si pomohli s hhoubičkou a bylo to luxusní já to doporučuji všude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RemyZero Vloženo 6. Září 2009 Sdílet Vloženo 6. Září 2009 Ahoj,hele já mám ten přípravek na kola od Hopa26 také a dokonce mi funguje ten rozstřikovač i po několika užití :-) Fakt to funguje dobře,koupila jsem také starší kola a super je to vyčistilo a bráchy kola na ofroudu ?? no ty se nikdyza těch 6let co to auto je doma nedrbali jen vzali hadicí a ten přípravek je vydrbal naprosto dokonale,jen tam kde to bylo trochu horší jsme si pomohli s hhoubičkou a bylo to luxusní já to doporučuji všude Zdravim...A co je to vůbec za přípravek?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 6. Září 2009 Sdílet Vloženo 6. Září 2009 Co takhle si to najít a přečíst (a necitovat bezprostředně předchozí příspěvky)? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=55290 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 7. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2009 Tak som skusil ten pripravok a celkom pekne to všetko vyčistilo ,trebalo trošku pošuchať štetcom a bolo to dolu za 4,8 Eura. Pôsobilo to skoro hned po par sekundach to už puštalo . Neveril som tomu a presvedčilo ma to . Skuste.....Forlega Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 7. Září 2009 Sdílet Vloženo 7. Září 2009 (editace) Muzu se zeptat, kdes tu forlegu kupoval? a nebo jsi to koupil primo z toho webu? Editováno: 7. Září 2009, autor: Tragedie_v_JZD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 8. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2009 Muzu se zeptat, kdes tu forlegu kupoval? a nebo jsi to koupil primo z toho webu? Bol som u nas doma v troch obchodoch na autosučiastky a v každom to mali. Asi dosť bežný prípravok. Inak ked to nastriakaš tak cictit ze je to kyselina ale nepoškodilo to nič.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.