Pitrsak Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Zdarec lidi, mam problem, mam fabii 2.0 MPi 85 kW, a docela dost to zere olej, do chlazeni se nedostava, ale jednou za tri mesice dolejvam celej litre oleje, je to na zblbnuti :-( a bojim se opravy ptz netusim kolik by to mohlo stat, tak nekdo prosim poradte. a jeste jedna vec, auto mam pet mesicu a mam pul roku zaruku na mechanicke zavady, jak jim to mam vysvetlit ze to ten olej zralo uz pred tim?? Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 jde taky o to, kolik za ty 3 měsíce najedeš km (někdo za 3 měíce najede pár set km, někdo třeba 15 tisíc km). Co tam máš za olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hony Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 To asi reklamovat nepůjde,protože výrobce udává spotřebu oleje při náročném provozu do 1litru/1000km jako možnou Já dolévám ten litr každý měsíc,žere mi to půl litru na tisíc.Máme špatnou serii,otočený stírací kroužek,tyhle auta kolují jako černý petr.Pokud se ti auto líbí přejdi na levnější oleje 10W40,nebo to prodej.Já sám leju mogul 10W40 GX-FE už rok a půl a 50tis.km bez nějakého problému,olej splňuje normu a je za dobrou cenu.Byl jsem taky rozčarovanej při přechodu z felicie která od výměny do výměny 15tis.km nepotřebovala dolejt a to měla 200tis. na hrbu.Ale teď už mi to nepřijde,prostě každý měsíc doleju litr a jede se dál.....Bohužel,je to tak! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 pokud to někde neteče, tak se olej spaluje ve válci, přetěsnění (pístní kroužky + gufera ventilů, oprava vedení dříků) vyjde na 15 až 20 tisíc. Zkus změřit kompresní tlaky, ale i pokud budou v normě, tak to neznamená, že kroužky jsou OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsak Vloženo 24. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Říjen 2009 (editace) To asi reklamovat nepůjde,protože výrobce udává spotřebu oleje při náročném provozu do 1litru/1000km jako možnou Já dolévám ten litr každý měsíc,žere mi to půl litru na tisíc.Máme špatnou serii,otočený stírací kroužek,tyhle auta kolují jako černý petr.Pokud se ti auto líbí přejdi na levnější oleje 10W40,nebo to prodej.Já sám leju mogul 10W40 GX-FE už rok a půl a 50tis.km bez nějakého problému,olej splňuje normu a je za dobrou cenu.Byl jsem taky rozčarovanej při přechodu z felicie která od výměny do výměny 15tis.km nepotřebovala dolejt a to měla 200tis. na hrbu.Ale teď už mi to nepřijde,prostě každý měsíc doleju litr a jede se dál.....Bohužel,je to tak! Kdyz rikas :-) kolik te stala prestavba na plyn? a jeste, kolik stoji ten olej co tam lejes ty? a 10w40 tam leju porad, mam to napsany a doporuceny na stitku s vymenou oleje :-) Editováno: 24. Říjen 2009, autor: Pitrsak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsak Vloženo 24. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Říjen 2009 jde taky o to, kolik za ty 3 měsíce najedeš km (někdo za 3 měíce najede pár set km, někdo třeba 15 tisíc km). Co tam máš za olej? za ty tri mesice najedu tak 1500 km, vic ne :-) a olej kupuju castrol magnatec 10w40 za celejch 237 kc/L Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsak Vloženo 24. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Říjen 2009 pokud to někde neteče, tak se olej spaluje ve válci, přetěsnění (pístní kroužky + gufera ventilů, oprava vedení dříků) vyjde na 15 až 20 tisíc. Zkus změřit kompresní tlaky, ale i pokud budou v normě, tak to neznamená, že kroužky jsou OK. Zdarec, dikes za radu, kdyztak jeste, jak zmerim ty kompresni tlaky? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2009 pokud nemáš příslušný manometr (a to asi nemáš, když se ptáš), tak v jakémkoliv servise. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hony Vloženo 25. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2009 Mogul Extrem 10W40 teď stojí v krámě cca 160,-Kč/L,ale dá se sehnat i za zajímavější cenu.Přestavba mě loni stála 32tis a dnes je to už určitě i méně.Ale upřímně říkám,že lpg je starost navíc.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsak Vloženo 25. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2009 Dik za ten olej, mrknu urco ;-) a to LPG je tak velka starost jak rikas?? co s tim? dikes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hony Vloženo 26. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2009 (editace) Máš malý roční nájezd km a s lpg to je jako s naftou,roční nájezd aspoň 30tis.km.Při úspoře 1Kč/km máš u tebe návratnost přes 5let....bůh ví kde to auto za pět let bude a šetřit bude někdo jinej a né ty Dej si párkrát economic relly a máš to doma i bez přestavby Auto na lpg je strašně náchylný na sebemenší odchylku v seřízení motoru a tam kde budeš jezdit na benzín třeba ještě roky bez znatelných problémů,budeš se na lpg trápit od prvního km.Svíčky,kabely,lambda sonda,váha vzduchu a vše kolem elektro.Diagnostika je v servisu to nejdražší a když tě začnou posílat od čerta k ďáblu,dávat od toho ruce pryč a jeden to svádět na lpg a druhý na auto,tak začneš litovat že jsi do toho šel a taháš jenom ze šrajtofle. Prostě když to šlape je to paráda,ale když se všechno začne sr.. je to jen další věc co se může po to a mě dojde proč všude píšou(a teď klub lpg promine) Když chceš šetřit,od toho tu je nafta! Takže pokud víš o servisu kde mají zlaté ruce,tak proč ne.Já na něj ještě nenarazil PS:Doufám,že jsem ti třeba ušetřil 32klacků na dárky či dovolenou Editováno: 26. Říjen 2009, autor: hony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CITRONEK.RS Vloženo 30. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2009 Když jsem vytáhl TÉMĚŘ SUCHOU měrku! Bylo to jak nějaký špatný sen.Od vozidla které vlastnila samotná škodovka MB bych to nečekal. Mně pomohlo tohlePřísada LIQUI MOLY používám Castrol Magnatec 5W40,od výměny mám najeto 2500km bez dolití oleje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hony Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 (editace) Jj,dědkové tomu u nás říkají med a lejou to do každý škodovky.Mě to teda nepomohlo,sežralo to stejně litr oleje za 2tis/km jako vždy Editováno: 1. Listopad 2009, autor: hony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 7. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 no kupil som, dolial som a teraz budem skusat, na oblale je napisane ze ak za 800 km sa objavi zmena, u mna je 800 km tak do 2 tyzd. dam vediet, ci sa nieco zmenilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.