Přejít na obsah

Studený start oblak dýmu


macomen

Doporučené příspěvky

  • o 5 let později...
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Ahoj servius :-) .

 

Žhaviče nové, vstřiky udělané na stolici, čerpadlo o.k. . Již mi to dělá nějaký čas, odjel jsem s tím 2500 km dovolenou a je to stále stejné. Dokonce jsem našel inzerát na prodej stejného motoru jako mám já se stejnou závadou. Jedná se o 1.9 tdi 66kW ALH .

Dodnes mi nikdo neřekl kde mám hledat problém.

Motor má najeto cca 400 000 km, závada se projevila po nasátí oleje turbem. Motor jsem zastavil při 4000 tisících otáčkách, turbo vyměněno, IC vymytej benzínem, hadice také, kontrola rozvodů, předvstřik na TDI grafu O.K.

 

Auto jede v pohodě, nežere, nekouří, prostě jen pár sekund po startu kouří jako avie a tarokuje, jakože na 3 a 4 válce.

 

Je tu spousta odborníků, ale nikdo mi nic neporadil.

 

Bestdrak 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

 

Nějak jsem to tu nepročítal, ale chystám se na to. Jelikož jsem nedávno koupil Octávku, ale motor ALH 1.9/81kW a toto zadýmení mám u ní taky. Je to jen u studeného startu. Olej nežere, spotřeba super, žhavící svíčky nové, rozvody, olej, filtry, vše nové. Sice má naběháno 270 tisíc, ale motor po natočení jede plynule a krásně, nezadrhává, jde za plynem. Jen ten první start, to je mazec. A ještě mi to teplé blbě chytá, startér točí jako o život a dloooouho točí než chytne, ale jen teplé. Doufám, že se to tu někde dočtu. Již dřív jsem něco četl o špatném startéru, ale to u mě není, ten je ok, pak čidlo teploty - to nevím, ale vodu drží pěkně na střední rafičce, žhavit to žhaví, tak nevím, kde by mohl být problém, že to tak blbě startuje.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Problém vyřešen Kompletní rozebrání startéru a výměna komutátoru + vyfoukání. Jede jak nové - startuje. Jo a teď jsem namontoval do Octávky 1.9/81kw startér z 1,9 TDi 77KW 2007 startér s 11 zubama a startuje to ještě lépe. Akotát jsem musel vyměnit ten hranatý konektor za kulatý, ten co je na startéru jako jediný.

A je po problému. Zdůůř.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...