Přejít na obsah

Pravda o odpojeni baterie

alpha

Doporučené příspěvky

Ahoj, nachazim tu vsude ruzne odpovedi na to, co se stane, kdyz se v Superbu na delsi dobu odpoji baterie. Jedni pisou, ze auto uz pak ani nenastartuje a musi se odtahnout do servisu. Druzi pisou, ze to tak neni, ze to pak celkem normalne jede.

Jak to teda opravdu je a co vsechno se v ridici jednotce vynuluje? Mam na mysli 1,9 TDI-PD, výroba 10-2003 jestli se to nějak liší.

Editováno: , autor: alpha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nachazim tu vsude ruzne odpovedi na to, co se stane, kdyz se v Superbu na delsi dobu odpoji baterie. Jedni pisou, ze auto uz pak ani nenastartuje a musi se odtahnout do servisu. Druzi pisou, ze to tak neni, ze to pak celkem normalne jede.

Jak to teda opravdu je a co vsechno se v ridici jednotce vynuluje? Mam na mysli 1,9 TDI-PD, výroba 10-2003 jestli se to nějak liší.

Nastartuje ti to normálně, nemá to na to vliv. Akorát ti zmiznou spotřeby na jedničce, kiláky co nuluješ a myslím hodiny nastavit..

Odkaz ke komentáři

Měl jsem to odpojeno 24 hodin kvůli vybití kondenzátorů v komfortní jednotce a po opětovném zapojení to fičelo vše v poho.Samozřejmě nastavit hodiny to jo.A musel jsem pro DX zadat 4 místné číslo aby se mi to rozjelo.

S tím klíčkem jsem to nezkoušel Jardo,ale prubnu to.

Odkaz ke komentáři

Ake hodnoty treba nastavovat? Nikdy som nic nenastavoval. Len hodiny v budkoch

Žádné,jenom hodiny auto si to načte z továrního nastavení v řídící jednotce a pak se samo přizpusobí kvalitě benzínu atd.co je na odpojení baterky pozitivní,že se smažou staré závady uložené v řídící jednotce.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 8 měsíců později...

Ano, je to možné. Máme v práci nabíječky Bosch C7 a mají režim zdroj - 13,5V právě pro tento případ. Svorky cvakneš na kastli a kabel nebo pojistky a můžeš odpojit akumulátor.

Sup má všechny 3 zapalovačové zasuvky na trvalých 12V, takže je možné to takto využít.

Je potřeba počítat s proudem okolo 300mA (zamknuté auto, otevřená kapota) a to by ta 9V asi nedala. Mám na to starou gelovku z APC zdroje a kablík do zapalovače.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

mozem sa spitat ,kde mam hladat kod radia keby som ho nahodou potreboval,diki

Tak v papieroch k radiu budes hladat 4miestny kod marne. Mne sa tiez zablokovalo radio pri vymene Maxika a kod som musel zhanat v Skodovke. Potreboval som nato dlhy kod z bocnej strany radia zacinajuci pismenami SK a VIN auta.

I ked moj servisny technik mi povedal zly kod a musel som si ho zhanat od inych machrov :kol-34:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...