tdikarlos Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Zjistil jsem nemilou věc Okem jsem zjistil, že mám nestejné mezery mezi levým předním kolem. Změřil jsem to a opravdu- pravé má před i za kolem mezery stejné, ale levé přední má vpředu mezeru menší o 2 cm než vzadu. Zkusi jsem změřit vzdálenost mezi osami vlevo a vpravo a tam to dělá taky ty 2 cm (vlavo o 2 cm více). Nepozoruju nějaké problémy s řízením, ale je to divný. Loni jsem absolvoval menší výlet do pole s oktou-ale čekal bych, že by se to posunulo spíš dozadu-to levý kolo.ale je vpředu o 2 cm. Co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Mas posunutu celu prednu napravu!!!!! Dat to nastavit na GEOMETRIU!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 1. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Mas posunutu celu prednu napravu!!!!! Dat to nastavit na GEOMETRIU!!!!! Geo jsem nedávno dělal-viz. příloha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 1. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 (editace) Mas posunutu celu prednu napravu!!!!! Dat to nastavit na GEOMETRIU!!!!! Co to znamená posunutá náprava-to je posunutý na nějakých úchytech nebo je to nějak ohnutý na ramenech nebo co? Editováno: 1. Listopad 2009, autor: tdikarlos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 1. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Pokud je posunutá náprava tak stačí seřídit geo nebo se musí vyměnit nápravnice nebo ramena-dík za každou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 1. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Ještě jedna věc- tvrdili mi na geo, že nejdou seřídit odklony a vzadu ani sbíhavost-je to pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 2. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 (editace) Co to znamená posunutá náprava-to je posunutý na nějakých úchytech nebo je to nějak ohnutý na ramenech nebo co? Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! Editováno: 2. Listopad 2009, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 2. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! Dík za radu-mě se ten týpek, co mi dělal geo nezdál hned jak jsem ho viděl. a ještě jeden dotaz-neudělaj to povolení nápravy a seřízení rovnou na geo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 2. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 To ti neviem povedat. A hlavne ci vedia na kolko Nm maju napravu dotiahnut ked ju povolia a vycentruju-vystredia to koleso- k blatniku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 2. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 Máte někdo tip, kde mi mi mohli udělat geo v Brně-ale aby to opravdu udělali tak jak to má být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 2. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 (editace) Skus ist do origo servisu SKODA. Nastavenie napravy +Geo. Maju viac skusenosti jak nastavit napravu a spravit poriadne GEO. Editováno: 2. Listopad 2009, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 2. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 No asi to tak dopadne-otázkou je aby to uměli v origo servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 2. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 Měl už někdo z Vás takový problém-posunutou přední nápravu. Jestli to bylo po tom výletu do pole, tak se divím, že je LP kolo posunuto dopředu-protože jsem tam letěl popředku-takže bych čekal, že bude posunuté dozadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 3. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2009 Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! Prochy-co je špatně na zadní geo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 3. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2009 Mas zly ODKLON ZADNEJ NAPRAVY!!!! Vsetky cervene cisla. T.J.Aj predna naprava je zle nastavena!!!! Pozri si kolonky MERANI pred GEOMETRIOU A PO GEOMETRII!!!! PO OPRAVE TI Rozsteloval ZADNU NAPRAVU-CERVENE CISLA!!! Ja bi som to REKLAMOVAL U TEJ FIRMY CO TI ROBILA GEO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Po te navsteve prikopu jsi mel na aute neco rozbite? Mel jsi auto na geometrii? Nemel jsi nakrivo treba volant? To ze je jedno kolo vice v predu, nebo v zadu nez druhe kolo ma 80% aut, ale kdyz ty rikas ze to mas az o 2 cm, tak to je asi uz dost. Videl jsem na tom protokolu ze mas jeden odklon spatnej - to se stalo asi pri te havarce. No a lehce zmeneny odklon meni hodne sbihavost/rozbihavost napravy. Kazdopadne na zadni naprave jde seridit odklon i sbihavost (oboji se dela excentrama) ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 5. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Po te navsteve prikopu jsi mel na aute neco rozbite? Mel jsi auto na geometrii? Nemel jsi nakrivo treba volant?To ze je jedno kolo vice v predu, nebo v zadu nez druhe kolo ma 80% aut, ale kdyz ty rikas ze to mas az o 2 cm, tak to je asi uz dost. Videl jsem na tom protokolu ze mas jeden odklon spatnej - to se stalo asi pri te havarce. No a lehce zmeneny odklon meni hodne sbihavost/rozbihavost napravy. Kazdopadne na zadni naprave jde seridit odklon i sbihavost (oboji se dela excentrama) ... Měl jsem trochu pocuchanej předek-ale jen jeden chladič a nárazník na výměnu-jinak nic. Auto se chová naprosto normálně-v létě mám 17" a na tom bych to myslím poznal-jestli to tahá. Dnes jsem to dal v Brně do autonovy na geo a volali mi, že je to upně v p...deli-že mám na nápravě všechno špatný a něco ohlé a že oprava bude stát 50 tis. Beru to s rezervou-vím jak značkové servisy opravují-spíše vyměňují než opravují. Zítra se mám stavit, že mi řeknou, co všechno je špatný. P:S: Možná je to předčasné-ale co kdyby-možná budu potřebovat věci na nápravy-ramena, čepy atd.-tak kdyby byl nějaký tip.-nechce se mi platit za nové origo díly 50 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 6. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2009 Tak takhle dopadlo měření v autonově Brno. Na výměnu dle nich v podstatě celá LP strana- rameno s čepem a těhlicí a prý je ohnutý i tlumič. Takže pokud někdo víte, kde bych to koupil-protože v servisu to kupovat nebudu(spočítali mi to na 25 tis.) tak dejte tip. P.S. Zajímavé je , že při jízdě se to neprojevuje-služební mám taky OII a nepozoruji žádný rozdíl. Tak nevím jestli to nemám nechat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 6. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2009 Nikdo nic-žádný nápad.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2009 http://www.maxi-l.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 7. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 Tak včera jsem navštívil servis v Brně (autonova) a v příloze je výsledek. Dle mechanika zadní náprava O.K: a přední náprava totál v pr..eli. Prý je nutné vyměnit ramena, těhlice, tlumiče..no prostě celé zavěšení včetně nápravnice. S úsměvem mi to spočítal na 50 tis. a tvářil se jako že je normální. ... Je to dle geo opravdu tak špatný? Nebýt toho, že je okem viditelný ten rozdíl mezer mezi kolem a blatníkem, tak na jízdě není nic poznat ani se nesjíždí pneu. Mám oktu i služební a rozdíl v jízdních vlastnostech nepozoruji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 9. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2009 Tak včera jsem navštívil servis v Brně (autonova) a v příloze je výsledek. Dle mechanika zadní náprava O.K: a přední náprava totál v pr..eli. Prý je nutné vyměnit ramena, těhlice, tlumiče..no prostě celé zavěšení včetně nápravnice. S úsměvem mi to spočítal na 50 tis. a tvářil se jako že je normální. ...Je to dle geo opravdu tak špatný? Nebýt toho, že je okem viditelný ten rozdíl mezer mezi kolem a blatníkem, tak na jízdě není nic poznat ani se nesjíždí pneu. Mám oktu i služební a rozdíl v jízdních vlastnostech nepozoruji. No kdyby to bylo moje auto, tak bych zacal postupne - vymenil zezacatku jen tlumice, popripadi i ty ramena jestli jsou nejak zdeformovana, poskladal to a jel znovu na geometrii. Aby byla ohnuta tehlice, tak to by byla poradna rána (ne ze bych uz ohnutou tehlici nevidel) a s vymenou cele napravnice bych taky jeste pockal za jak to dopadne po vymene tlumicu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 10. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2009 No kdyby to bylo moje auto, tak bych zacal postupne - vymenil zezacatku jen tlumice, popripadi i ty ramena jestli jsou nejak zdeformovana, poskladal to a jel znovu na geometrii. Aby byla ohnuta tehlice, tak to by byla poradna rána (ne ze bych uz ohnutou tehlici nevidel) a s vymenou cele napravnice bych taky jeste pockal za jak to dopadne po vymene tlumicu... Jo, tak nějak jsem se teď domlouval s mechanikem. Tlumič má vliv asi nejvíc na odklon? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 10. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2009 Jo, tak nějak jsem se teď domlouval s mechanikem. Tlumič má vliv asi nejvíc na odklon? Pokud je tlumic ohlej, tak se ti odklon meni pri kazdem zapruzeni. Navic to je asi nejmekci a nejpravdepodobnejsi cast, ktera by se prvni ohla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.