Publikováno Listopad 1, 200915 r Zjistil jsem nemilou věc Okem jsem zjistil, že mám nestejné mezery mezi levým předním kolem. Změřil jsem to a opravdu- pravé má před i za kolem mezery stejné, ale levé přední má vpředu mezeru menší o 2 cm než vzadu. Zkusi jsem změřit vzdálenost mezi osami vlevo a vpravo a tam to dělá taky ty 2 cm (vlavo o 2 cm více). Nepozoruju nějaké problémy s řízením, ale je to divný. Loni jsem absolvoval menší výlet do pole s oktou-ale čekal bych, že by se to posunulo spíš dozadu-to levý kolo.ale je vpředu o 2 cm. Co s tím?
Listopad 1, 200915 r Autor Mas posunutu celu prednu napravu!!!!! Dat to nastavit na GEOMETRIU!!!!! Geo jsem nedávno dělal-viz. příloha
Listopad 1, 200915 r Autor Mas posunutu celu prednu napravu!!!!! Dat to nastavit na GEOMETRIU!!!!! Co to znamená posunutá náprava-to je posunutý na nějakých úchytech nebo je to nějak ohnutý na ramenech nebo co? Upraveno Listopad 1, 200915 r od tdikarlos
Listopad 1, 200915 r Autor Pokud je posunutá náprava tak stačí seřídit geo nebo se musí vyměnit nápravnice nebo ramena-dík za každou radu.
Listopad 1, 200915 r Autor Ještě jedna věc- tvrdili mi na geo, že nejdou seřídit odklony a vzadu ani sbíhavost-je to pravda?
Listopad 2, 200915 r Co to znamená posunutá náprava-to je posunutý na nějakých úchytech nebo je to nějak ohnutý na ramenech nebo co? Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! Upraveno Listopad 2, 200915 r od PROCHY603
Listopad 2, 200915 r Autor Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! Dík za radu-mě se ten týpek, co mi dělal geo nezdál hned jak jsem ho viděl. a ještě jeden dotaz-neudělaj to povolení nápravy a seřízení rovnou na geo?
Listopad 2, 200915 r To ti neviem povedat. A hlavne ci vedia na kolko Nm maju napravu dotiahnut ked ju povolia a vycentruju-vystredia to koleso- k blatniku.
Listopad 2, 200915 r Autor Máte někdo tip, kde mi mi mohli udělat geo v Brně-ale aby to opravdu udělali tak jak to má být.
Listopad 2, 200915 r Skus ist do origo servisu SKODA. Nastavenie napravy +Geo. Maju viac skusenosti jak nastavit napravu a spravit poriadne GEO. Upraveno Listopad 2, 200915 r od PROCHY603
Listopad 2, 200915 r Autor Měl už někdo z Vás takový problém-posunutou přední nápravu. Jestli to bylo po tom výletu do pole, tak se divím, že je LP kolo posunuto dopředu-protože jsem tam letěl popředku-takže bych čekal, že bude posunuté dozadu.
Listopad 3, 200915 r Autor Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! Prochy-co je špatně na zadní geo?
Listopad 3, 200915 r Mas zly ODKLON ZADNEJ NAPRAVY!!!! Vsetky cervene cisla. T.J.Aj predna naprava je zle nastavena!!!! Pozri si kolonky MERANI pred GEOMETRIOU A PO GEOMETRII!!!! PO OPRAVE TI Rozsteloval ZADNU NAPRAVU-CERVENE CISLA!!! Ja bi som to REKLAMOVAL U TEJ FIRMY CO TI ROBILA GEO.
Listopad 5, 200915 r Po te navsteve prikopu jsi mel na aute neco rozbite? Mel jsi auto na geometrii? Nemel jsi nakrivo treba volant? To ze je jedno kolo vice v predu, nebo v zadu nez druhe kolo ma 80% aut, ale kdyz ty rikas ze to mas az o 2 cm, tak to je asi uz dost. Videl jsem na tom protokolu ze mas jeden odklon spatnej - to se stalo asi pri te havarce. No a lehce zmeneny odklon meni hodne sbihavost/rozbihavost napravy. Kazdopadne na zadni naprave jde seridit odklon i sbihavost (oboji se dela excentrama) ...
Listopad 5, 200915 r Autor Po te navsteve prikopu jsi mel na aute neco rozbite? Mel jsi auto na geometrii? Nemel jsi nakrivo treba volant?To ze je jedno kolo vice v predu, nebo v zadu nez druhe kolo ma 80% aut, ale kdyz ty rikas ze to mas az o 2 cm, tak to je asi uz dost. Videl jsem na tom protokolu ze mas jeden odklon spatnej - to se stalo asi pri te havarce. No a lehce zmeneny odklon meni hodne sbihavost/rozbihavost napravy. Kazdopadne na zadni naprave jde seridit odklon i sbihavost (oboji se dela excentrama) ... Měl jsem trochu pocuchanej předek-ale jen jeden chladič a nárazník na výměnu-jinak nic. Auto se chová naprosto normálně-v létě mám 17" a na tom bych to myslím poznal-jestli to tahá. Dnes jsem to dal v Brně do autonovy na geo a volali mi, že je to upně v p...deli-že mám na nápravě všechno špatný a něco ohlé a že oprava bude stát 50 tis. Beru to s rezervou-vím jak značkové servisy opravují-spíše vyměňují než opravují. Zítra se mám stavit, že mi řeknou, co všechno je špatný. P:S: Možná je to předčasné-ale co kdyby-možná budu potřebovat věci na nápravy-ramena, čepy atd.-tak kdyby byl nějaký tip.-nechce se mi platit za nové origo díly 50 tis.
Listopad 6, 200915 r Autor Tak takhle dopadlo měření v autonově Brno. Na výměnu dle nich v podstatě celá LP strana- rameno s čepem a těhlicí a prý je ohnutý i tlumič. Takže pokud někdo víte, kde bych to koupil-protože v servisu to kupovat nebudu(spočítali mi to na 25 tis.) tak dejte tip. P.S. Zajímavé je , že při jízdě se to neprojevuje-služební mám taky OII a nepozoruji žádný rozdíl. Tak nevím jestli to nemám nechat.
Listopad 7, 200915 r Autor Tak včera jsem navštívil servis v Brně (autonova) a v příloze je výsledek. Dle mechanika zadní náprava O.K: a přední náprava totál v pr..eli. Prý je nutné vyměnit ramena, těhlice, tlumiče..no prostě celé zavěšení včetně nápravnice. S úsměvem mi to spočítal na 50 tis. a tvářil se jako že je normální. ... Je to dle geo opravdu tak špatný? Nebýt toho, že je okem viditelný ten rozdíl mezer mezi kolem a blatníkem, tak na jízdě není nic poznat ani se nesjíždí pneu. Mám oktu i služební a rozdíl v jízdních vlastnostech nepozoruji.
Listopad 9, 200915 r Tak včera jsem navštívil servis v Brně (autonova) a v příloze je výsledek. Dle mechanika zadní náprava O.K: a přední náprava totál v pr..eli. Prý je nutné vyměnit ramena, těhlice, tlumiče..no prostě celé zavěšení včetně nápravnice. S úsměvem mi to spočítal na 50 tis. a tvářil se jako že je normální. ...Je to dle geo opravdu tak špatný? Nebýt toho, že je okem viditelný ten rozdíl mezer mezi kolem a blatníkem, tak na jízdě není nic poznat ani se nesjíždí pneu. Mám oktu i služební a rozdíl v jízdních vlastnostech nepozoruji. No kdyby to bylo moje auto, tak bych zacal postupne - vymenil zezacatku jen tlumice, popripadi i ty ramena jestli jsou nejak zdeformovana, poskladal to a jel znovu na geometrii. Aby byla ohnuta tehlice, tak to by byla poradna rána (ne ze bych uz ohnutou tehlici nevidel) a s vymenou cele napravnice bych taky jeste pockal za jak to dopadne po vymene tlumicu...
Listopad 10, 200915 r Autor No kdyby to bylo moje auto, tak bych zacal postupne - vymenil zezacatku jen tlumice, popripadi i ty ramena jestli jsou nejak zdeformovana, poskladal to a jel znovu na geometrii. Aby byla ohnuta tehlice, tak to by byla poradna rána (ne ze bych uz ohnutou tehlici nevidel) a s vymenou cele napravnice bych taky jeste pockal za jak to dopadne po vymene tlumicu... Jo, tak nějak jsem se teď domlouval s mechanikem. Tlumič má vliv asi nejvíc na odklon?
Listopad 10, 200915 r Jo, tak nějak jsem se teď domlouval s mechanikem. Tlumič má vliv asi nejvíc na odklon? Pokud je tlumic ohlej, tak se ti odklon meni pri kazdem zapruzeni. Navic to je asi nejmekci a nejpravdepodobnejsi cast, ktera by se prvni ohla...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.