Přejít na obsah

Rozdíl mezer mezi kolem a blatníkem L A PP kolo

tdikarlos

Doporučené příspěvky

Zjistil jsem nemilou věc

Okem jsem zjistil, že mám nestejné mezery mezi levým předním kolem. Změřil jsem to a opravdu- pravé má před i za kolem mezery stejné, ale levé přední má vpředu mezeru menší o 2 cm než vzadu. Zkusi jsem změřit vzdálenost mezi osami vlevo a vpravo a tam to dělá taky ty 2 cm (vlavo o 2 cm více). Nepozoruju nějaké problémy s řízením, ale je to divný. Loni jsem absolvoval menší výlet do pole s oktou-ale čekal bych, že by se to posunulo spíš dozadu-to levý kolo.ale je vpředu o 2 cm.

Co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co to znamená posunutá náprava-to je posunutý na nějakých úchytech nebo je to nějak ohnutý na ramenech nebo co?

Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. :)

Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! ;):)

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři

Povolit sroby co drzia celu napravu o karoseriu a vystredit-vycentrovat ju.!!! Dotiahnut a ist na GEOMETRIU.!!! Zadna naprava: Odklony aj zbiehavost ide urobit!!!!! Je to delena zadna naprava. Nezavisla prava strana od lavej strany. U OC1 to nejde. :)

Podla protokolu z GEO si mal zadnu napravu v poriadku pred opravou-nastavenim!!!!! Po nastaveni je zla ta GEO na zadnej naprave.!!!! Daj si urobit GEO v inom SERVISE!!!! V tom co si bol to NEVEDIA!!!! ;):)

Dík za radu-mě se ten týpek, co mi dělal geo nezdál hned jak jsem ho viděl.

a ještě jeden dotaz-neudělaj to povolení nápravy a seřízení rovnou na geo?

Odkaz ke komentáři

Prochy-co je špatně na zadní geo?

post-22390-1257231900.jpg

Odkaz ke komentáři

Po te navsteve prikopu jsi mel na aute neco rozbite? Mel jsi auto na geometrii? Nemel jsi nakrivo treba volant?

To ze je jedno kolo vice v predu, nebo v zadu nez druhe kolo ma 80% aut, ale kdyz ty rikas ze to mas az o 2 cm, tak to je asi uz dost.

Videl jsem na tom protokolu ze mas jeden odklon spatnej - to se stalo asi pri te havarce. No a lehce zmeneny odklon meni hodne sbihavost/rozbihavost napravy.

Kazdopadne na zadni naprave jde seridit odklon i sbihavost (oboji se dela excentrama) ...

Odkaz ke komentáři

Po te navsteve prikopu jsi mel na aute neco rozbite? Mel jsi auto na geometrii? Nemel jsi nakrivo treba volant?

To ze je jedno kolo vice v predu, nebo v zadu nez druhe kolo ma 80% aut, ale kdyz ty rikas ze to mas az o 2 cm, tak to je asi uz dost.

Videl jsem na tom protokolu ze mas jeden odklon spatnej - to se stalo asi pri te havarce. No a lehce zmeneny odklon meni hodne sbihavost/rozbihavost napravy.

Kazdopadne na zadni naprave jde seridit odklon i sbihavost (oboji se dela excentrama) ...

Měl jsem trochu pocuchanej předek-ale jen jeden chladič a nárazník na výměnu-jinak nic. Auto se chová naprosto normálně-v létě mám 17" a na tom bych to myslím poznal-jestli to tahá.

Dnes jsem to dal v Brně do autonovy na geo a volali mi, že je to upně v p...deli-že mám na nápravě všechno špatný a něco ohlé a že oprava bude stát 50 tis.

Beru to s rezervou-vím jak značkové servisy opravují-spíše vyměňují než opravují. Zítra se mám stavit, že mi řeknou, co všechno je špatný.

P:S: Možná je to předčasné-ale co kdyby-možná budu potřebovat věci na nápravy-ramena, čepy atd.-tak kdyby byl nějaký tip.-nechce se mi platit za nové origo díly 50 tis.

Odkaz ke komentáři

Tak takhle dopadlo měření v autonově Brno.

Na výměnu dle nich v podstatě celá LP strana- rameno s čepem a těhlicí a prý je ohnutý i tlumič. Takže pokud někdo víte, kde bych to koupil-protože v servisu to kupovat nebudu(spočítali mi to na 25 tis.) tak dejte tip.

P.S. Zajímavé je , že při jízdě se to neprojevuje-služební mám taky OII a nepozoruji žádný rozdíl. Tak nevím jestli to nemám nechat.

post-22390-1257495295_thumb.jpg

post-22390-1257495310_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak včera jsem navštívil servis v Brně (autonova) a v příloze je výsledek. Dle mechanika zadní náprava O.K: a přední náprava totál v pr..eli. Prý je nutné vyměnit ramena, těhlice, tlumiče..no prostě celé zavěšení včetně nápravnice. S úsměvem mi to spočítal na 50 tis. a tvářil se jako že je normální. ...

Je to dle geo opravdu tak špatný? Nebýt toho, že je okem viditelný ten rozdíl mezer mezi kolem a blatníkem, tak na jízdě není nic poznat ani se nesjíždí pneu. Mám oktu i služební a rozdíl v jízdních vlastnostech nepozoruji.

post-22390-1257593487.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak včera jsem navštívil servis v Brně (autonova) a v příloze je výsledek. Dle mechanika zadní náprava O.K: a přední náprava totál v pr..eli. Prý je nutné vyměnit ramena, těhlice, tlumiče..no prostě celé zavěšení včetně nápravnice. S úsměvem mi to spočítal na 50 tis. a tvářil se jako že je normální. ...

Je to dle geo opravdu tak špatný? Nebýt toho, že je okem viditelný ten rozdíl mezer mezi kolem a blatníkem, tak na jízdě není nic poznat ani se nesjíždí pneu. Mám oktu i služební a rozdíl v jízdních vlastnostech nepozoruji.

No kdyby to bylo moje auto, tak bych zacal postupne - vymenil zezacatku jen tlumice, popripadi i ty ramena jestli jsou nejak zdeformovana, poskladal to a jel znovu na geometrii. Aby byla ohnuta tehlice, tak to by byla poradna rána (ne ze bych uz ohnutou tehlici nevidel) a s vymenou cele napravnice bych taky jeste pockal za jak to dopadne po vymene tlumicu...

Odkaz ke komentáři

No kdyby to bylo moje auto, tak bych zacal postupne - vymenil zezacatku jen tlumice, popripadi i ty ramena jestli jsou nejak zdeformovana, poskladal to a jel znovu na geometrii. Aby byla ohnuta tehlice, tak to by byla poradna rána (ne ze bych uz ohnutou tehlici nevidel) a s vymenou cele napravnice bych taky jeste pockal za jak to dopadne po vymene tlumicu...

Jo, tak nějak jsem se teď domlouval s mechanikem. Tlumič má vliv asi nejvíc na odklon?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...