Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

octavia rv.2010.. podvolantovka CD.. s ni pujde MF bez problemu?

staci kabel+nakodovat?

diky

H.

2010 se to lámalo, může tam být už podvolantovka integrovaná v kroužku

takze i kdyz neni z vyroby MF volant, podvolantovka se asi menit nemusi..?

nerozumim... ma oznaceni CD, coz je dle diskuze k MF a menit se musi :kol-32: ?

2010 už nemusí mít podvolantvou jednotku jak takovou, už může být integrovaná v kroužku

A to pozná snadno...dálková mají svojí polohu nebo jen přecvakne...když jen přecvakne má v kroužku podvolantovku a musí schánět jinou když má dálka polohu stačí dát jen CD...kablík pod airbag a frčí...a nakódovat...

Upraveno od ferda25

tak drzi polohu... jednotka CD..

takze kabel, volant, kodovani a hotovo :kol-32: ?

diky :kol-28:

...... Akurát nerozumiem, prečo sa koncerny nemôžu dohodnúť a trebárs ovládanie hlasitosti nie je vždy na ľavej strane volantu. (ale rovnako prečo ručné radenie automatov nie je vždy systémom vyššín stupeň vzad).

Ano ! přešli jsme z OCT I na Opely Vectra Astra /měl jsem automat a easytronic/ a pak zas na Oct II /DSG/

Opel to měl přesně naopak než škoda.....ještě že jsem si pořídil pádla !!

když se ale nemohou domluvit v Evropě na triviálnějších věcech....

podle mne je podřazování správně dopředu a řazení nahoru dozadu /jako u závodních převodovek/

to že je hlasitost pokaždé jinde považuji rovnou za schválnost /Opel, Ford, Škoda,../

• 4 týdny později...

Pani prosim o radu. (Precital som vsetko, len s volantom na FL mi to nie je jasne)

Mam OCT2 2008 predFL. Mam tam sport packet a tym 3 ramenny volant bez MF ovladania. V aute je este Columbus a origo HF.

Co potrebujem na:

a, 4 ramenny MF volant pred FL (je v nich rozdiel co sa tyka HF?)

b, 3 ramenny MF volant po FL (co nebude fungovat?)

teda ci je v tom nejaky zasadny rozdiel. DAKUJEM a VESELE VIANOCE

Když dáš i faceliftové budíky bude fungovat vše.

ak budiky nechcem menit tak potom je aky postup pri variante A a variante B? DIK

Pokud nechceš komporimisy je face budík jediné řešení...jinak každé jiné řešení tě nějak bude omezovat.

dik za odpoved. A ak by si mal prosim cas, vedel by si to rozpisat o ake obmedzenia sa jedna pri danych variantach?

Pri vymene sa jedna len o vymenu kus za kus alebo je potreba este niecoho?

Tak starý mf volant:

omezení:

poslední hf jendotka kterou dokáže ovládat: 1Z0 035 729B

u Columbusu nutno přehrát software a vymněnit gateway a pak terpve funguje hlasitost a přepínání stanic

u Swinga nefunguje vůbec nic

u Bolera s kombinaci s HF jendotkou při ovládání hf jendotky zmateně přepíná i stanice na rádiu(případně skladby)

Nový MF volant:

se starým maxidotem:

Nefunguje ovládání maxi-dotu na pravé straně volantu(jen stiknutí roleru funguje, roler samotný v rámci hlavního menu nefunguje)

Pravý roler funguje jen v rámci menu telefonu(pokud je to typ pro telefon) a funguje jen s rSAP jendotkama: 5N0 035 730 a , B nebo C - nic jiného

Maxi-Dot se musí ovládat stěračovou páčkou

Neovládá stará rádia a navigace(Stream, Audience, Nexus)

Nový MF volant s novým Maxi-Dotem...

Omezení:

podporuje jen HF jendotky od 1Z0 035 729 A a výše, včetně posledních verzí 5K0, 7P6, 5N0 a 3C8)

Neovládá stará rádia a navigace(Stream, Audience, Nexus)

Co přesně myslíš dotazem při výměně se jedná o výměnu kus za kus??? Každá výměna podvolantové jendotky na O2 znamená nastavit čidlo G85. Další věc je rozdílné zapojení tempomatové páčky u starších páček do MR2007 nutno přepojit. Jinak vše ostatní kolem volantu je kus za kus. Nové face budíky: znamená - nový konektor, přepinovat, nahrát tvé VINko, a upravit immobilizér.

Upraveno od ferda25

Dik Ferdo, napisal si mi co som potreboval. Vysledok je, ze sam to neurobim takze budem hladat niekoho na Slovensku kto to vie.

Este raz dakujem.

Prosim vas muzete mi nekdo rict ktery posledni firmware Columbusu funguje se starym MF volantem.

Diky moc.

Bez úprav žádný.

a dají se upravit v podstatě všechny

Zdravím mám prosbu, neviete mi poradiť mám Yeti r.v. 2011 chcem namontovať MF volant. Okrem volantu mi treba aj novú podvolantovku RJ? Ďakujem za odpoveď

ano

ano

to znamená že mi treba aj RJ?

Ano musí se měnit podvolantovka.

Ano musí se měnit podvolantovka.

Dnes som bol v Škodovke a zisťoval som čo treba pri výmene MF volantu. Povedal mi že na prestavbu pri r.v.2011 mu ukazuje len volant+kabeláž. Tvrdí že RJ je tam len ju treba aktivovať+naprogramovať... Len tieto informácie nevedel na 100% že ešte to neriešili.. ide mi o to ak mám ešte investovať do dielov a nakoniec neviem čo tam mám a auto budem mať v servise, zaplatím za to čo tam mám nik im nedokáže že to tam bolo.. preto zháňam tieto informácie..jeden servis tvrdí že to netreba a druhý že treba)))... neviete ak pošlem VIN-ko do Mladej Boleslavy vedia mi to povedať na 100%???

Skus napisat ss Vasovi (Prostejov) odtialto z fora alebo Milanovi z Tipcar Prievidza tel. alebo mail si najdi na nete. V skodovke su mumaci mne povedali ze sa to neda

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.