Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nazdarek, objednal som si gumy z nejlevnejsipneu.cz (MATADOR MP14), dorucili mi ich v pohode do tyzdna, pritom to bolo na Slovensko, ale na jednej gume som si vsimol ze na jednom boku je oznacena dvoma bielimi bodkami-farbou asi o priemere 1cm, na druhom boku jednou takou istou, ale cervenou. Chcem sa spytat ci to nahodou nie je nejake oznacenie z vyroby ze je ta guma chybna, pripadne nizsia kvalita.

Vloženo

..nevím jistě, ale v pneuservisu jsem kdysi obdržel informaci, že tyto značky jsou od výrobce a znamenají doporučení pro umístění na disk směrem k ventilku a má to uspořit, respektive zjednodušit vyvážení.

V podstatě pokud pneuservis dodrží tyto značky, měl by ve finále umístit na kolo méně závaží než když to nedodrží.

zdááár

Vloženo

Nazdar, pisal som do Matadoru a odpovedali mi:

Cervená bodka oznacuje tzv. konusový efekt pneumatiky na teste uniformity, a pri montázi by táto bodka mala smerovat k stredu vozidla, teda smerom dnu.

Biele bodky oznacujú triedu kvality po teste uniformity, kde biele bodky oznacujú kvalitatívnu triedu

Takze vsetko OK.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...