Publikováno Leden 24, 201015 r Ahoj, dali jsme nový altík a od té doby to špatně dobíjí. Při vyplém zapalování mám na baterii 12,5 V, po nastartování to spadne na 11,4V a budíky svítí z půlky a slabě. Můžu šlapat na plyn a je to polozhaslé a napětí na baterce je pořád 11,4 V. Když se dostanu přes 3000 ot/min, začne to dobíjet na cca 14,5V. Čím to může být. Klidně můžu jet kolik km chci, ale jak se nepřehoupnu otáčkama přes 3tis, tak to nedobíjí. Díky
Leden 25, 201015 r Autor U toho, kdo mi to měnil, mi tvrdí, že byl ozkoušenej. Dohodli jsme se, že to proměří přímo na alternátoru, prý to spíš typuje na zoxidovaný kabel od alternátoru k baterce. Dá se normálně alternátor změřit voltmetrem? Díky
Leden 25, 201015 r Autor Tak jsem se to pokusil změřit. Z altíku vede jeden tlustej kábl k baterce. Tak ten a kostru jsem připojil přes voltmetr a výsledek po nastartování 11,65V a víc ani ťuk i při šlapání na plyn. Po překročení 3tis ot se to splaší a dobíjí pak už normálně asi 14,6V. Takže je asi včudu ten alternátor
Leden 25, 201015 r A co ten "budící" kablík? Taky by mohla být v prd... usm. dioda... Upraveno Leden 25, 201015 r od NNNTomas
Leden 25, 201015 r Autor budící káblik je ten co se na altík nacvakává? Myslím, že je to modrý a hnědý drát. Já tomu nerozumím, takže nevím, k čemu to je a jak to proměřit:(
Leden 25, 201015 r zly alternator. regler je v alternatore a pokial viem neda sa samostatne menit. Regler sa DA VYMENIT AJ samostatne. Zrepasovat alternator. Dobijat ma po nastartovani 13,8v---14,5v
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.