petto Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 chtěl bych se zeptat jestli je možné vyměnit motor 1.6 (55kW) za tu silnější 1.6 nebo za 1.8T?? popřípadě jestli to má cenu a jestli se to vyplatí!! na kolik ty motory tak asi přijdou a co bude dál nutné vyměnit! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 Zapomeň na to, pokud uvažuje o tak zásadní změně jako je výměta 1,6 55kw za 1,8T, prodej auto a kup 1,8T. Ušetříš čas a peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petto Vloženo 5. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 dival jsem se zde: http://www.skodaoctavia.cz/motornavody/VymenaMotoruZaRS.htm a jak jsem to uviděl napadlo mě když to jde z 2.0, proč by to nešlo z 1.6?!? na tom čase a práci ani tak nezáleží, spíš mi de o to jestli jsou tam fakt nějaky zádrhely obrovský!! a cena těch 1.8T...je mi jasný že to nebude za hodinku hotový , zajímá mě spíš jestli je tam jinak uchycení motoru nebo proč všichni říkaj že radši komplet auto s 1.8T!?! co je tam všehno rozdílny!! díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 Nejde ani tak o mechaniku- myslím motor převodovka, ale o tu spoustu věcí kolem. Když se nad tím zamyslíš tak musíš počítat se spoustou problemů. Já to nedělal, kluci tady mají určitě větší zkušenosti. Jde především o elektroniku, tzn řj motoru, odlišné svazky, napojení na čidla, palubní deska, přes výfukové potrubí, které je u těchle motoru naprosto rozdílné. Je to o tom, že rozebereš půlku auta a budeš si hodiny lámat hlavu nad napojením jednotlivých systémů, když to budeš dělat sám. Já netvrdím, že to nejde, auto je v podstatě stavebnice pro dospělé, musíš zvážit, nakolik je to komplikované, časově náročné a financích nemluvě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petto Vloženo 5. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 no mě jde právě hlavně o finance, podle mě to vyjde levnějc než nějaká 1.8T ne?? ono je to takhle: auto je tatovo a mu výkon plně dostačuje, ale příští rok bude moje a mě to určitě stačit nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 Podle mě by jsi měl vyměnit i brzdy atd. Jak píše Píst budeš muset rozebrat (možná i vyměnit) půl auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petto Vloženo 5. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 to jste všichni zásadně proti?? je mi jasný že se tam nevymění jenom motor a hotovo, ale pořád si myslím že to vyjde líp jak jetá 1,8T ne?? fakt nevím...přivítal bych další a další názory nejlépe od někoho kdo už něco podobnýho dělal!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 to jste všichni zásadně proti?? je mi jasný že se tam nevymění jenom motor a hotovo, ale pořád si myslím že to vyjde líp jak jetá 1,8T ne?? fakt nevím...přivítal bych další a další názory nejlépe od někoho kdo už něco podobnýho dělal!! No hlavně jak to pak uděláš na technický když budeš mít půl auta jiný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petto Vloženo 5. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 to určitě půjde pořešit jako legální přestavba ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 Nevím, ale mýslím, že se to nevyplatí. Nebo to předělej na tu silnější 1.6 (74kW) to by možná bylo mnohem jednoduší a pak třeba nějaký čip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petto Vloženo 5. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 no šak v prvním dotazu je na tu silnější 1.6 taky možnost, teď kolik ten motor přijde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 no šak v prvním dotazu je na tu silnější 1.6 taky možnost, teď kolik ten motor přijde Předělání na tu silňější podle mě nebudeš muset měnit celej motor tam bude jen několik dílu jiných. Někdo to tady určitě bude vědět co všechno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 no šak v prvním dotazu je na tu silnější 1.6 taky možnost, teď kolik ten motor přijde Předělání na tu silňější podle mě nebudeš muset měnit celej motor tam bude jen několik dílu jiných. Někdo to tady určitě bude vědět co všechno Motor celej, je uplne jinej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tompo Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 to určitě půjde pořešit jako legální přestavba ne? Jako přestavba jo......... VY*er se na takovou blbost, která napadne snad každýho 1,6-káře..........Vyměň zrovna celý auto....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_Mira Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 Podívej se na www.sportmotor.cz a tam mají v nabídce ostrá vačka + chip + snížení hlavy, myslím za 20.000,--.Kč. a mělo by tam být 74 kw, nebo ostra vačka + chip 69 kw, cenu už si nepamatuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bombero Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 Jako legální přestavbu to v ČR nikdy udělat nemůžeš, protože ti to nikdo nepovolí a je jedno jestli tam dáš silnější 1.6 nebo 1.8T. Technickou to možná projde, pokud máš známosti, nic není nemožné. Pokud ale prodáš stávající auto a připlatíš si na ojeté 1.8T, rozdíl mezi koupí jiného auta a náklady na výměnu motoru bude minimální. A taky bych chtěl vidět, kde budeš brát prachy na soudy až někoho naboříš a policie zjistí že to byla nelegální přestavba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petto Vloženo 5. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 jo tak to snížení hlavy vačka a chip tam asi půjde!! až časem ale ..neuškodí to nějak extra motoru?? má přeci jenom už skoro 200 000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host krupica Vloženo 23. Květen 2006 Sdílet Vloženo 23. Květen 2006 psst... Legalna uprava na motore je vymena jeho hlavy- sposob ako z lubovolnej 1,6 8V v octavii mozte dostat kusok silnejsi motor, ako napr. vo vw polo. Ono ani tam nie je najsilnejsi, ale netreba ani tak velke upravy a.. voilá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 Škodovka takovouhle prestavbu nepovoluje. Bracha vymenil motor 1,8 za 1,8T, coz nebylo tak tezky, ale povolit to neslo. Z 1,6 55kW na 74kW to nebude tak strasny jako z 1,6 na 1,8T. Tam budes muset vymenit fakt pulku auta, od budiku po celej vyfuk. Technicka se ze znamosti udela. Ale treba pri prodeji to bylo problemovy, protoze kazdyho odradilo jak by prosel technickou a nemoznost zapisu do technicaku, a tak se to nakonec muselo znovu prehodit na 1,8, aby se auto vubec prodalo... Ted ma Oct I RS je spokojenej a ani se mu nedivim, precejenom z toho mohl bejt pruser... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fredy Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 Tiež som uvažoval nad výmenou. Mám 1,6 74kw a kamarád mi predával 1,8T komplet motor 89000km za 15000sk. Tiež ma to odradilo ale podla mna nic nie je take zlozite, ako sa na prvy pohlad zda. Určite budem nad tým ešte uvažovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 to bude tak vyprasena montaz fuj.Ze se vam do otho chce.Kazdy zkuseny mechanik kdyz se na to auto podiva - kdyz bude pak nejaky problem - se na to vysere a pod. S tim autem pak nepocitej ze bys sel do nejakeho serv. Pocitej kabelaz, motor, brzdy, výfuk komplet, uchyty motoru - gum bloky-ladene na urcity typ motoru-pozor jsou plnene kapalinou a ta urcuje mekost gumy, jednotka motoru, posilovac brzd, jinou prevodovku - na 1.8 T, budiky a kabelaz, tlumice na urcity typ motoru a pera, k nim uz si pak dokup lepsi doraz, a vsechny mozne dalsi prasarny jako je strihani kabelaze, lepeni, impovizace a vysledek patlanina na entou protoze spoustu dilu a drzaku jen tak nesezenes. Ale tento zasah asi nikdo nedelal. Protoze to auto by melo asi 2x nasobnou cenu + ta priserna prace a slatanina vseho co ti nepujde. Dost utratis za rady, matros a kdyz uz se do toho pustis a nekde se vysekas, tak pri kontrole vozidla a ohledani pricin a pod. te urcej za hlavniho vynika. Mas auto ktere neodpovida technicke kontrole a pozor na to aby ti auto nekdy samo nechytlo. Stava se to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=3241 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petto Vloženo 1. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 už mě ten nápad přešel!! přišetřím a půjdu do octy přímo s 1.8T nebo pak už něčeho uplně jinyho, ikdyž zatim jsem(ted až na výkon) fcelku spokojenej s Octou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 jo a mas model z roku 1997 takze by ti ani nepasovala elektrika, protoze po r 2000 se delala uplne jina... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.