Přejít na obsah

Stredný ofukovač - nefukčné lamely


scevo

Doporučené příspěvky

Zdravím,

vie mi niekto poradiť, syn sa zahral s koleckom na jednom zo stredovych ofukovacov a pretocil ho viac ako mal a tym zlomil nejake dieliky vodorovnych lamiel ofukovaca, teda teraz ked zakrutim koleckom tak sa mi otocia 2 zo 6tich, ostatne sa daju pretocit iba rucne, no hroza.

Da sa vybrat iba ten predny kryt stredovych ofukovacov, zeby som vymenil len tie lamely, alebo treba vybrat a vymenit cely ofukovac? Ako sa to da vybrat, nejaky navod?

Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

daju sa vymenit len tie lamely, ak su polamane len lamely. niekedy sa lame aj ten plastovy diel v ktorom su lamely uchytene. resp tie nozicky tych lamiel.

vybera sa to iba podpacenim hore a dole a potiahnutiem celeho plastoveho dielu k sebe, potom odpojis spinac varovnych svetiel, vycvaknes prislusnu stranu z celeho krycieho plastu a uz mas pristup k mechanizmu lamiel.

ked to budes vyberat tak radsej v teple, nic tam nevycvakavas, iba podoberies smerom k sebe, je to tam v podstate len natlacene na takych 8 mich kovovych sponkach.

Tu som ti nasiel temu o gos kde som fotil cely ten diel ako je na stole a vidis tam aj tie spony kovove takze si vies predstavit ako to vyzera.

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik, mam otazku:

1. Ako odpojit spinac varovnych svetiel?

2. Na fotke maš vybraty cely diel ofukovaca, da sa vybrat iba ten predny kryt, ale asi ked chcem cosi robit s lamelami budem musiet vybrat cely co?

3. Tie lamely sa daju zohnat ako nahradny diel?

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

celej ten středovej výdech máš veku za pár sekund....nejlíp to jde, když to opatrně podebereš příborovým nožem a vypáčíš, vyleze ti sám ;)

1.) jak povytáneš výdech, tak se koukneš na uchycení kabeláže - je to nacvaklý, chytneš zmákneš vrchní a spodní "plast" a vycvakneš ;)

2. )musíš celé

3.) ty lamely nemusíš ani kupovat, jde to jednoddduše spravit - až to rozebereš uvidíš jak je to tam uchycený a jak to funguje...lámou se tam cca 1mm silný plastový kolíčky, které jsou zapadlé v plastovém mechanismu....já je jednoduše nahradil drátky - drátek jsem nahřál a vsadil do lamelky, kde byl kolíček - vše funguje jak má ;)

kdybych místo lamel teď neměl budík turba tak bych ti to vyfotil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady pár foto jak na to ;) 1.) tupým nožem podebrat rámeček ofuku a opatrně páčit směrem k druhému okraji 2) rámeček povyleze = stačí ho už povytáhnout...a odpojit konektor z varovných světel (zmačknout plastovou páčku nahoře a dole konektoru) 3) rámeček je venku a hurá na lamely ;)

PS: lamely nejdou ovládat, protože praská "kolíček" který zapadá do mechanismu, lze snadno nahradit pevným drátkem (jehlou) která se nahřeje a vsune do plastu lamelky (musí se opatrně a přesně) :palec2:

post-25532-1268332450,2793_thumb.jpg

post-25532-1268332456,4139_thumb.jpg

post-25532-1268332461,1961_thumb.jpg

post-25532-1268332466,9325_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...