Přejít na obsah

Výmena rádia

scevo

Doporučené příspěvky

Zdravím,

potreboval by som poradiť ohľadne výmeny pôvodného SONY autorádia vo FABII 1 z roku 2002 za Škoda SYMPHONY. Pôvodné SONY rádio je obložené 3mi lištami, z hora a z bokov, pod rádiom je polička.

Moje otázky:

1. Najprv by sa mal asi vybrat ten šuflíček/polička - je to nejako prichytené?

2. Ako vybrať samotné rádio, respektíve čo môžem očakávať, ako a kde je prichytené?

3. Je rádio zasnunuté ešte v nejakej oceľ. konštrukcii?

4. Dá sa vybrať aj bez pomoci plieškov?

5. Ak sa mi podarí vybrať autorádio budeme mi škodovácke SYMPHONY pasovať namiesto SOYNcka?

6. Ako pripojiť, zhoduje sa pripojenie SONY rádia so SYMPHONY, to znamená, vyberiem presne tie káble zo sony a strcím ich do Symphony?

7. Následné zasunutie rádia SYMPHONY - položím ho na ten suflík, alebo musí mat svoju oceľovú konštrukciu do ktorej sa zasunie?

8. Ten pôvodny suflik/polička pod radiom bude pasovat aj pod SYMPHONY?

Poprípade ak Vás ešte niečo napadne, skúste dopísať poprípade doložiť fotky, na fóre som nenašiel komplexný návod ako postupovať, tak vás poprosím o rady.

Taktiež Vás poprosím ak má niekto vo svojej Fabii radio SYMPHONY a vie nafotit konštrukciu kde je založene, bolo by to super.

Vďaka

Editováno: , autor: scevo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na radio SONY bys měl mít vytahovací klíče.. ty zasuneš po stranách do příslušných otvorů a radio vytáhneš.. bude v takové plechové mřížce, kterou taky vyndáš...pravděpodobně bude vzadu fantomová přípojky antény, kterou je třeba demontovat.. dále budeš muset přehodit piny 4 a 7 a vrátit piny 5 a (?) které při montáži sony vyndali...buď si sežeň schéma, nebo to dejnějakému elektrikáři... potom je ještě třeba vyndat horní lištičku co byla nad radiem, ta bude zavazet. Ještě by bylo vhodné připojit rádio na CAN pomocí třetí svorkovnice, kterou na sony radiu nenajdeš. pak stačí zasunou šuplík a nad ním zacvaknout symphony.. připojit vag a nak=odovat..

thats all folks

Odkaz ke komentáři

Tak pro všechny co chcou vyměnit origoš rádio jako já, tak šuplík nemusíte vytahovat, stačí mít jen slabé plíšky a zasunout je do otvoru a za mechaniku to vytáhnout. a od nového rádia prvně zasunem rámeček připojíme ISO konektory a radio zasuneme do zacvaknutí v zámkách. pak ovšem rádio povalý ale přikaždém vytažení klíčku se stratí pamět. doporuču-ji si vzít skoušečku a vyskoušet který kabel je vypýná. já to mněl z a4 do a5- hnědo-červený za černo-modrý. pak můžete klíček vytahova do alelujá a písnička která předvypnutím hrála tak bude hrát znovu. Čau a zdravým všechny Fábkaře

Odkaz ke komentáři

Ospravedlňujem sa za otázku, ale čo vlastne sú tie PINy, nie som v tom zbehlý tak neviem? Kde sa nachádzaju a načo slúžia. Čo znamená aby som ich tam vrátil?

PINy jsou konektory na konci kabelu, které jsou zacvaknuté do svorkovnice... když se dává neorigo rádio tak se musí minimálně pin 5 vytáhnout a zaizolovat (jinak to zničí rádio) a o dalších záleží na rádiu.. taky se při zapojení neorigo rádia musí přehodit piny 4 a 7 jinak radio nedrží paměť...

Odkaz ke komentáři

Takže dnes som vymenil to radio SONY za original SYMPHONY.

Moje postrehy:

1. Vytiahol som suflik /trebalo poriadne zatiahnuť, ale vyšiel v pohode/

2. Na samotnom suflíku bolo uložené samotné rádio v oceľovej konštrukcii, ale po vybrati suflíka išlo vonku aj samo:D

3. Strach nastal ked som videl splet káblov a napojených na staré SONY. Ale v podstate išlo o to, že SONY nemalo klasicke konektory a tak to potrebovali zredukovat. Tak som povytahoval co sa dalo a ostala mi antena, napajaci konektor, konektor reproduktorov tak ako ich dam dali vo fabrike. To som pozapájal, nemenil som žiadne piny a SYMPHONY mi nabehlo. Zadal som kod, potvrdil a radio frci. Skusal som aj vypinat, vytiahnut kluce ale pamäť si zachováva stále tak neviem.

4. Problém bol ešte radio zasunut tak aby nic nevytrcalo, trebalo sa troska pohrat s kablikmi ale podarilo sa, sucasne s radiom sa zaunul aj spodny suflik.

PS: Tak teda neviem ohladne tych pinov, kedze som nic nemenil a ono to frci aj bez toho .... Skúste reagovať.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...