Ondrero Vloženo 27. Březen 2010 Vloženo 27. Březen 2010 Ahoj,máme Felicii 1.6 s posilovačem řízení a motor vydáva divný hluk.Jakoby silně hučel ventilátor.Když jsem byl s autem na rampě,tak jsem zjistil že to dělá nejspíš napínací kladka drážkového řemenu.Kmitá přesně podle frekvence vydávaného hluku.Navíc při natočení plného rejdu vlevo i vpravo se z kladky ozývá velmi silné pískání.To jsem zjišťoval při zvednutém a nezatíženém předku.Strejda dal plnej rejd a kladka kmitala ještě silněji a vydávala pískání. Bude stačit kladku tím jedním šroubem rozebrat a třeba jen promazat?Má někdo zkušenosti s touto záležitostí? Auto má zvuk jak komár a doufám že to je jen tou kladkou. Citovat
Joppien Vloženo 28. Březen 2010 Vloženo 28. Březen 2010 Kámošovi to dělalo něco podobného, dělalo to právě ložisko té kladky, vyměnil ji za novou a bylo po problému. Pokud kmitá a má vůli je v ní ložisko pomalu kaput. To taky zjistíš ručně pohybem kladky při vypnutém motoru. Ale nezaručuju, že to bude přímo ten případ. Zkus ji vyměnit a uvidíš. Citovat
neOras Vloženo 29. Březen 2010 Vloženo 29. Březen 2010 tahle kladka kmitat bude kmitat vzdy, pokud huci tak je spatne lozisko, vymen kladku a je to ok =) Citovat
Ondrero Vloženo 29. Březen 2010 Autor Vloženo 29. Březen 2010 Sem koukal na net a zdá se mi teda docela drahá .Nestačilo by koupit pouze kvalitní ložisko?A co se týče toho kmitání....je mi jasné že musí kmitat podle řemenu na čepu,ale problém je že kmitá i do stran.Máte recht bude v hajzlu ložisko a to fest. Citovat
Joppien Vloženo 29. Březen 2010 Vloženo 29. Březen 2010 Však kmitání je v pořádku, měl sem právě na mysli kmitání do boku, prostě vůle, vyměnit kladku a hotovo Citovat
Ondrero Vloženo 3. Duben 2010 Autor Vloženo 3. Duben 2010 Tak kladka vyměněná a hluk přetrvává....Zjistil jsem ale velkou vůli na řemenici u čerpadla posilovače.Asi bude problém tam.Nevíte jak ta řemenice drží na hřídeli čerpadla?Je to naražené na kužel nebo je tam závit?A je možnost čepadlo rozdělat a ložiska vyměnit? Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.