Přejít na obsah

felda X fabka


ondr4

Doporučené příspěvky

zdravim,byl bych rad za vas pohled,ktere auto by bylo lepsi koupit?Kouknete i na vybavu atd..:)

Felicia - max na rok jezdeni

http://www.aaaauto.cz/cz/skoda-felicia/car.html?id=2013780&search=%C5%A0koda+Felicia+1.6&make=109&model=189

Fabia - 2-3roky

http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/skoda/fabia/7977700

Bez umyslu reklamy one spolecnosti.

Diky :)

Editováno: , autor: ondr4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím ale 2 stejný inzeráty :huh:

Obecně bych ale tuhle 1,4 ve Fabii nechtěl, ten motor si moc rád vezme olej a aby to jelo musí se točit, tuším že tahá někde od 4000ot.

Felicia - nevím, zaleží taky na tom co jezdíš, na nějaký delší trasy bych to už dnes nekoupil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně jak řekl Garrett, kor tyhle první 16V 74kw braly hodně oleje,55kw byly na tom líp a i líp jezdily, ale nemohu posoudit, já mám 74kw. raději kup o nějaký ten rok mladší. Felicii bych nebral, jsou to už starý auta a zreznou ti před očima, pokud je nebudeš mít v garaži

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Felíciu nebrať!

Ma fakt prekvapilo, že sa môže vôbec niekto takúto otázku opýtať. Felícia je vývojovo viac ako 20 rokov stará, je to vlastne mierne upravený Favorit (napr. spodok prístrojovky je rozmerovo zhodný s Feliciou a pasuje tam vrch z Felicie úplne v pohode). Fabia má pozinkovanú karosériu, takže omnoho viac vydrží a tak skoro ju nezožerie hrdza. Má airbagy (až 4) a pevnejšiu karosériu, čo je po stránke bezpečnosti velikánske plus (ja som mal zatiaľ 2 nehody a vždy to bolo v meste nie mojou vinou). Navyše Fabia má aj výrazne lepšie jazdné vlastnosti. Nehovoriac o možnosti extra výbavy ako napr. palubný počítač (na Feliciu bol dodatočne kúpiteľný, ale dnes ho už nezoženieš), Fabia môže mať tempomat, ESP, športové sedačky, má lepšie svetlá, môže mať kotúčové brzdy aj vzadu, na Fabiu sa dajú dať širšie kolesá, má v ponuke silnejšie motory. Nehovoriac o tom, že Fabia je komfortnejšia a tichšia.

Ja by som nešpekuloval.

Ohľadom motora, nebál by som sa ani 1,4 MPI, Hoci má nižší výkon, v otáčkach do cca 3500 (najpoužívanejšia oblasť) sa s ním omnoho lepšie jazdí ako s 1,4 / 74 kW. To je v meste výhoda.

Na mojej stránke sú krivky výkonu a točivého momentu, tak si pozri, sú tam motory Felicie aj Fabie (práve chystám motory FII a ostatných Škoda modelov). Tak sa tam pozri a uvidíš, že vysoký výkon nie je všetko.

Editováno: , autor: Diamant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

panove,me je 19 let a jezdim fanousem :D takze i presednuti na feldu by byl velky krok vpred..:) mam tam patnactky mischeliny a parkovat na silnici je pomerne tezka posilovna,takze kdybych mel servo,tak si prijdu jako kral :D nemohu si moc vybirat v oblasti fabii,max do nejakych 55 tisic..ale opravdu uz bych chtel neco lepsiho,tak hledam vsude mozne a i ta felda pada v uvahu,ikdyz bych chtel fabku..taky by se me rikalo,kdybych mel OII tdi,aby nekdo do feldy vubec nechodil,ale me moc moznosti nezbyva :D:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to vidím jako špatnou volbu. Fabie je prostě jinde, vím o čem mluvím, koupit ikdyž zachovalou Felicii za třeba 40-50t je vyhazování peněz oknem, protože ti podle mě moc nevydrží, shnije, to je prostě fakt a když dáš ty peníze za Fábku tak to bude nejspíš pěkná pokladnička na peníze, servis to bude určitě potřebovat, v týhle cenový kategorii se zachovalý a udržovaný kousky neprodávají. Radši našetři o nějakou tu korunu víc a pořádně si vyber

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 55 prakticky žádnou Fabku nekoupíš (na Tipcars jsou 3). FI se začala dělat někdy 11/99 takže to, co tam máš v inzerátu, je jedna z prvních, navíc v ne moc rozšířené motorizaci, která byla přinejmenším ze začátku těžce problematická. Což znamená, že cokoliv se okolo motoru potento, tak to nebude levné.

Podobně Felda, 1.6 sice pěkně jede, ale moc jich není, takže z hlediska oprav bych volil 1.3MPi 50kW, těch jsou všude mraky.

Mezi Feldou a Fabkou je propastný rozdíl ve zpracování, konstrukci apod., ale z hlediska oprav a údržby, což je u 10 let a víc starého auta, navíc k tvému limitu zásadní položka, na tom bude Felda s předpotopním motorem, kterou ti spraví kdekdo, podstatně lépe než Fabka. A pokud by se ti podařilo nějakou Fabku okolo 55tKč sehnat, tak i zde bych šel do klasické 1.4MPi (44 nebo 50kW).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

feldu nekupuj, to raději kup Fábku. nemůžu souhlasit s Garrettem, jel jsem s našima do Chorvatska Fábií a bez problémů, není se čeho bát, je to auto jako každý jiný a hlavně nemůžeš srovnávat Fábku a Octu, to jsou dvě odlišný auta

Myslel jsem Felicii, S Fabií odjedeš prakticky všechno, to není problém :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pokiaľ by si chcel posilňovač riadenia, tak potrebuješ Feliciu 1,6 MPI alebo 1,9D a tých je málo a ceny sú o dosť vyššie ako u 1,3 MPI. Ja by som sa fakt došetril a poobhliadol sa po Fabii 1,4 MPI. Je tem v podstate identický motor a prevodovka, ako vo Felicii 1,3 MPI, takže oservisuje ti to tiež temer každý. Na trhu je ich dosť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...