Ondrero Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Ahoj,mám dotaz ohledně zabránění praskání laminátového křídla. Loni v létě jsem si pořídil malé laminátové křídlo.Po zimě jsem ale začal zjišťovat ,že se v lepených spojích začínají dělat trhlinky.Nakonec mám křídlo rozšklebené na obou krajích o více než 1mm. Nutno podotknout že jsem s křídlem za tu dobu nic nedělal.Měl jsem ho stále v tom základním plniči a ve spojích byl klasickej tmel.Je možné že se ten tmel nasákl za tu dobu vodou a vlivem mrazů se začal trhat?Kolikrát jsem měl křídlo po dešti plné vody a při otevření 5 tých dveří mi blila voda do kufru. Nyní mám křídlo nové....daleko větší a chtěl bych vědět co mám nyní dělat.Zahladit,dokytovat nerovnosti a pak vzít plničem,lakem a bezbarvým lakem?Bude mi to něco platné,nebo mi za rok zase křídlo odejde?Čistě teoreticky když budu mít na křídle X vrstev laku tak by se k němu vlhkost dostat neměla ne? A nebo to vůbec vlhkostí,mrazem není a je to pouze vada materiálu? Laminátové prahy co mám už přes rok,jsou pořád jako nové bez jediné změny. A to jsem s nima kolikrát pluhoval sníh pod autem. Děkuji za rady a pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 To nové křidlo vetsi mas take praskle? Pokud ano tak praskliny muzes zalit pryskyrici a pokud chces muzes ho natrit celi polyuretanovou pryskyřicí udela ti to krasnej povlak. A pak prebrousit nastrikat plničem barvou a lakem. Ale kazde kridlo ma odtokove kanalky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 22. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Nene to velké křídlo je fungl nové.Jde mi o to co udělat proto,aby praskat nezačalo jako to původní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Tak v tom ti asi neporadim:(. Leda ze bys ho obrousil a natrel tou pryskyrici. Ale fakt nevim co s novym kridlem:( ja mel problemy se starym... A koupil jsi od stejneho vyrobce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SilverGT Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 Já bych použil kvalitnější materiály, co se týče základu a plniče a potom i vrchního laku, na tom zaleží hodně, a jestly je křídlo z laminátu, tak bych ho tmelil pouze sklolaminatem s přidanyma prvkama, jako třeba s částečkama hliníku atd.. na trhu je jich spousta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.