Lenka J. Vloženo 3. Květen 2010 Vloženo 3. Květen 2010 Ahoj, jelikož jsem ženská, prosím o radu. Mám problém s klimou (viz téma ). Dostala jsem několik rad, jedna je vyměnit výparník, druhá vyměnit chladič klimatizace. Když jsem si psala o cenu těchto dvou ND, poslali mi: "chladič klima komplet i s výparníkem za 2000,- nový". Znamená to, že je to 1 díl? Taky se chci zeptat, jestli se při výměně těchto dílů musí sundavat přístrojovka a jestli s tím pak jsou nějaké problémy (vrzání atd.) a kolik by taková oprava zhruba měla stát. Díky. Citovat
Dodo-Kolín Vloženo 3. Květen 2010 Vloženo 3. Květen 2010 (editace) Ahoj Lenko. Výparník je podle mne teplosměnná nádoba, ve které se teplo (+Q nebo -Q) předává do prostoru. Tedy je to v palubce u radiátoru topení. Docela podle mne blbě rozdělatelné. Kdežto chladič klimatizace je kondenzátor-to co je u chladiče vody v motorovém prostoru (jsou tam 2 vrtule). EDIT: Mě to uniká 1x za sezonu. Taky jsme zatím nic nenašli. Toto se špatně detekuje a odhaluje. Editováno: 3. Květen 2010, autor: Dodo-Kolín Citovat
Lenka J. Vloženo 3. Květen 2010 Autor Vloženo 3. Květen 2010 Ahoj Lenko. Výparník je podle mne teplosměnná nádoba, ve které se teplo (+Q nebo -Q) předává do prostoru. Tedy je to v palubce u radiátoru topení. Docela podle mne blbě rozdělatelné. Kdežto chladič klimatizace je kondenzátor-to co je u chladiče vody v motorovém prostoru (jsou tam 2 vrtule). EDIT: Mě to uniká 1x za sezonu. Taky jsme zatím nic nenašli. Toto se špatně detekuje a odhaluje. Hm, 1x za sezonu je sice opruz, ale nam unikne 1x za mesic - unika proste pomalu, ale jiste. Uz jsem z toho zoufala, prodejce samozrejme reklamaci neresi. :-( Citovat
Dodo-Kolín Vloženo 3. Květen 2010 Vloženo 3. Květen 2010 No je to skrytá závada-takže by to měl řešit! Pokud tedy něco nemá spešl ve smlouvě Citovat
Lenka J. Vloženo 3. Květen 2010 Autor Vloženo 3. Květen 2010 No je to skrytá závada-takže by to měl řešit! Pokud tedy něco nemá spešl ve smlouvě Bohužel - veškeré snahy o řešení dopadly špatně - nevyzvedává si dopisy, nereaguje na ně atd. ČOIky se nebojí, ČOI tvrdí, že jedině se soudit...achjo. Citovat
Dodo-Kolín Vloženo 3. Květen 2010 Vloženo 3. Květen 2010 Kurňa na co tu ČOI máme??? Výsledky testů z pohoných paliv nezveřejní a když potřebuješ nepomůže!!! Zkus to tady Citovat
DRYVER Vloženo 3. Květen 2010 Vloženo 3. Květen 2010 Pridaly vam do systemu klimatizace i barvivo, aby se dal unik lepe identifikovat??? Ted z jara to v praci porad resime a staci pridat barvivo a vetsinou se netesnost ukaze barevnym flekem... Citovat
Dodo-Kolín Vloženo 4. Květen 2010 Vloženo 4. Květen 2010 Jo přidali. Ale sám servisák má Alhambru a už to přidával 3x a nic nenašel.... Co ta hřídelka kompresoru? Je to možný? Citovat
Lenka J. Vloženo 6. Květen 2010 Autor Vloženo 6. Květen 2010 Kurňa na co tu ČOI máme??? Výsledky testů z pohoných paliv nezveřejní a když potřebuješ nepomůže!!! Zkus to tady Dík. S SOS jsem to řešila, říkali, co jim mám napsat, čím jim vyhrožovat, ale v důsledku že je to na soud. :-( Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.