Tomkk Vloženo 18. Květen 2010 Sdílet Vloženo 18. Květen 2010 (editace) Zdravím. Začaly se mi z ohřátého motoru (01-1998, 1,9TDI, AGR) ozývat nějaké zvuky ze strany řemenů. Jako by se něco zadíralo, zní to dutě, jako by někdo řezal prázdnou plechovku. Interval je cca 2,3x za sekundu (při volnoběhu), takže bych řekl něco, co se točí 6x pomaleji než klikovka?. Nedávno mám měněny zdvihátka a kladka u drážkovaného řemene. Tušíte, co by to mohlo být? PS: Nahrávka přiložena. SUNP0005.mp3 Editováno: 18. Květen 2010, autor: Tomkk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomkk Vloženo 6. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2010 (editace) Tak v servisu mi vyměnili rozvodové kolo. Co dělalo ten zvuk nevím, ale už to nědělá. Teď nad tím trochu bádám. Auto je cca 30tis. po rozvodech. Postupně po zimě už motor děsně klepal na volnoběh. Teď po výměně rozv. kola jde zase měkce, asi až moc. Předpokládám, že asi museli štělovat předvstřik, který předtím vytaháním řemenu snad byl velký (nevím, ale říkali něco o moc napnuté kladce). Takže auto nyní neklepe (na to, jak je staré), ale zdá se mi, že taky dost zvadlo, hlavě v nižších otáčkách kolem 1800. Je problém i na 1 rozpískat gumy. Přopojil jsem to tedy na VAG. Byla tam zapsaná chyba 17969 ovladac mnozství N146 regulační odchylka. Najel jsem cca 50km a chyba tam zatím není. V tdi grafu je předvstřik těsně nad optimální střední přímkou. Zkusil jsem nahrát skupiny 1,4 a 11, ale prd se v tom vyznám, tak kdybyste na to mohli někdo kouknout. Je tam rozjezd do mírného kopce 1,2,3 skoro na plný plyn, pak 4,5, ale na 4 už se mi tam někdo motal, tak jsem musel ubírat. Soubor přiložen (datum neplatí, starej noťas s vybitou CMOS baterkou). Jo, ještě se mi zdá, že to v posledních měsících víc chlastá, než ukazuje. Cca o 0,7l (Přidán soubor skupiny 3,4,11 totéž - postupně stupně 1,2,3,4,5 ) LOG-01-001-004-011.txt LOG-01-003-004-011.txt Editováno: 7. Červen 2010, autor: Tomkk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.