Přejít na obsah

Nestabilni zadni naprava, oskakana guma

fabulus

Doporučené příspěvky

Ahoj,

zacinam pozorovat nestabilitu zadni napravy pri jizde po hrbolate silnici auto odskakuje. Jako kdyby zadek auta plaval...

Prezouval jsem o vikendu gumy na nizsi profil - z zimnich 185/60/R14 na letni 195/50/R15. Jedna zadni guma byla pekne oskakana, myslim, ze zadni tlumice jsou K.O. Auto ted plave rekl bych jeste vyrazneji. Ale prestalo huceni - delala to prave ta guma.

Nedavno jsem byl v origo servisu a menili mi jen dorazy + prachovky za zadku. V predu pak cele horni ulozeni tlumicu + dorazy + prachovky + spojovaci tyc od stabilizatoru... Silent bloky v predu jsem menil pred cca 30.000KM. Ted mam najeto 180.000KM. Motor 1.4 MPI 50KW.

Jak je to s silent bloky na zadni naprave? Odchazeji? Myslite ze by to mohl byt ten problem? Co ulozeni tlumicu zadni napravy?

Na testu (trasadlech) jsem mel ucinnost tlumicu na zadni naprave vic jak 80%, ale EUSAMA byla kolem 40%. Neni tedy problem s ulozenim nebo temi silent bloky? Kdyz tlumice jsou dle testu ok, co potom ta oskakana guma?

Diky moc za nazory

Fabulus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, vzdy pri prezouvani necham vyvazovat. Letnaky co jsem tam daval jsou ok.... Kdyz jedu po rovny dalnici, tak je vse jak ma byt. Horsi kdyz prijdou hrboly, diry a pricny nerovnosti....napr. useky dalnic D11 a D1.

Budu nejspis nechavat menit ty zadni tlumice abych mel jistotu. Ale co to ulozeni + silent bloky?

Vim, ze to zlobi na predni naprave. Co ale ta zadni?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...