Přejít na obsah

Spider RS 17"

Martin Kuděla

Doporučené příspěvky

Všude se dočítám jak všeci měníte za neorigo disky a házíte rozměry, kupuju si 17tky Spidery ale nikde nemůžu vycucat standartní rozměr pneu popřípadě náhrady maximálně jsem našel 205/40 R17 a pak 225/45 R17. Jaké pneu se standartně dává na ty disky a co všechno mi tam půjde abych neškrkal o tlumiče, podběhy, lemy atd. Díky za odpověď:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezapises cokoli lol pri koupi alu kol dostanes tzv. TUV, ktery presne pasuje k tvym kolum. Podle toho TUV si najdes svoje auto a tam mas vypsany rozmery, ktery jsou povoleny pro tvoje auto s timto typem alu kol, na tom neni nic k nepochopeni, daval jsem naskenovany priklad. Kola se zapisujou na zaklade toho TUV a typoveho listu, ale typovy list se vydava stejne na zaklade toho TUV, takze jiny rozmer, nez ktery je uvedeny v TUV, nezapises :palec2: A navic origo Spidery nemas sanci zapsat, protoze ti k nim nikdo nevyda TUV a ani typovy list ;) Skodovka si nepreje, aby jezdily OI TDI na 17" spiderech.

Odkaz ke komentáři

Konečně rozumné čísla ze kterých se dá vyjít co na to obuju, octu mám teprve rok a kousek před tím 15" na léto origo ale teď jsem levně sehnal Spidery po laku a opravě a vypadají jako nové, takže jsem potřeboval nějaké rozměry od kterých se odpíchnu, díky všem:-) Jen je škoda že to Škodovka nepovolí si to zapsat no, ale myslím že už jsem někde tady viděl scan TP se zapsanými 17" bez značky ani typu jen 17" disk s pneu takovou a takovou:-) Myslíte že by to šlo nějak obšlehnout?:-) Zkusím to najít:-) A jinak jsem rozhodnut jít asi do těch 215/45, hlavně opravdu nechci jak jsem někde četl "...kámoš to má a dře mu to jen v plném raidu...", abych těma gumama dřel třeba při naloženém autě :-DP1010067.JPG

Editováno: , autor: Martin Kuděla
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Poradte mi,chci si dat na octavku misto 15" alu 16" .Potrebuju poradit jake rozmery se tam vejdou(typ.oznaceni)+ jake velikosti pneu. Do TP se podivat nemuzu protoze tam mam jen 15" a 14" kol9 (nechapu proc nejakej blb dal na octu 14").Resit povoleni asi nema cenu. Napsalo se toho tady dost.Diky

Odkaz ke komentáři

16" kola zapisovat nemusis, uz tam jsou, jen nejsou u starsich Octavek v technicaku, ale mit je tam muzes :palec2: jinak na 16" je jen jeden rozmer a to je 205/60, ted si nejsem uplne jisty ale...

Martin: to jo, v TP uvedenou znacku kola nemas, ale vsechno se to kontroluje na STK, kde ti na typovy list daji razitko s overenim, bez toho ti to nezapisou. A kdyz budes nekde kopirovat a falsovat, tak za to muze byt taky pekny maler :feve:

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři

takze jestli tomu dobre rozumim, na auto dam obuty 16" a zajedu na technickou kde se na to podivaj a zkontrolujou. Pak mi daj na typovy list razitko s overenim. S tim pak pujdu na magistrat dopravy kde mi to zapisou do technicaku? Jak je to s elektronama? vim ze se to tu taky probiralo,ale muzu mit jakykoli nebo jen skodovacky? nechapu proc se volne prodavaj jakykoli alu kola s homologaci kdyz je pak nemuzes dat legalne na auto?

Odkaz ke komentáři

na 16" nepotrebujes nechavat nic dopisovat. Vsichni mechanici na STK by meli vedet, ze jsou 16" kola na OI normalne povoleny, jen u starsich modelu nejsou dopsany. Ja je tam treba taky nemam. Ale novy tourky tam 16" v technicaku normalne maji.

Pokud pujdes zapisovat vetsi kola nez 16", tak si papiry musis donest ty. Kdyz koupis novy kola, tak od prodejce dostanes typovy list a TUV, s napul vyplnenym TL a TUV pujdes na technickou, kola musis mit na aute. Oni ti zkontroluji podle TUV rozmer pneumatik atd, podle TL dejme tomu znacku kol atd... a pak ti na ten napul vyplneny TL daji razitko technika s oznacenim K... s tim pak pujdes na urad a tam ti to podle toho TL dopisou. Mne na STK vystavili jeste dalsi papir a na jeho zaklade mi ty kola zapsali, ale to bylo jen extra, jinak staci orazitkovany TL. Hlavne jim na urade nenechavejte ty original TL, at si udelaji kopie.

edit: muzes mit jakykoli 16" nebo vetsi kola... jen si od vyrobce zazadej o typovy list, bez toho to nekupuj. Ja mam zapsany 17" MOMO ;)

post-15011-1279571383,5575_thumb.jpg

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...