Martin Kuděla Vloženo 26. Červen 2010 Sdílet Vloženo 26. Červen 2010 Všude se dočítám jak všeci měníte za neorigo disky a házíte rozměry, kupuju si 17tky Spidery ale nikde nemůžu vycucat standartní rozměr pneu popřípadě náhrady maximálně jsem našel 205/40 R17 a pak 225/45 R17. Jaké pneu se standartně dává na ty disky a co všechno mi tam půjde abych neškrkal o tlumiče, podběhy, lemy atd. Díky za odpověď:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 26. Červen 2010 Sdílet Vloženo 26. Červen 2010 Schválený rozměry máš ve velkým techničáku. Všechno ostatní co tam dáš dáváš na vlastní triko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischel Vloženo 26. Červen 2010 Sdílet Vloženo 26. Červen 2010 Přesně tak jak publikuje Lucky.Jack vše jak je napsané v TP a na RS jsou z výroby 205/50 R17, teda aspoň na mojí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 26. Červen 2010 Sdílet Vloženo 26. Červen 2010 Spidery dodatecne nikdy nezapises Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Kuděla Vloženo 26. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2010 (editace) OMG ještě jednou jaké pneu na to jdou:-D o zápisu je mi jasné nemám RS nebudou Spidery ale já je mám koupené jen bych od nějakého RSáře potřeboval vědět co na to obuju abych neměl problémy na autě:-) Díky:-) Editováno: 26. Červen 2010, autor: Martin Kuděla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 26. Červen 2010 Sdílet Vloženo 26. Červen 2010 (editace) RSare :smich: obujes na to cokoli, jako na ostatni 17" jaky by mel byt rozdil oproti jinym kolum? 205/50 215/45 225/45 tech 205/40, co si nasel, je blbost Editováno: 26. Červen 2010, autor: houmik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 ja bych dal na tvem miste 225/45 a myslim ze se daji i dopsat do TP, protoze to je nejobvyklejsi rozmer pro 17" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 (editace) nedaji se zapsat jedine s jinymi alu. A do TP zapises cokoli, co je povoleno TUV Editováno: 27. Červen 2010, autor: houmik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 no prave ze zapises cokoliv, ale blby je ze kdyz se neco stane a nekdo kdo to zna rekne ze si treba nemel kola dle velkeho TP tak to pojistovna nemusi hradit ale je dobre mit aspon priblizne ten rozmer zapsany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 Nezapises cokoli pri koupi alu kol dostanes tzv. TUV, ktery presne pasuje k tvym kolum. Podle toho TUV si najdes svoje auto a tam mas vypsany rozmery, ktery jsou povoleny pro tvoje auto s timto typem alu kol, na tom neni nic k nepochopeni, daval jsem naskenovany priklad. Kola se zapisujou na zaklade toho TUV a typoveho listu, ale typovy list se vydava stejne na zaklade toho TUV, takze jiny rozmer, nez ktery je uvedeny v TUV, nezapises A navic origo Spidery nemas sanci zapsat, protoze ti k nim nikdo nevyda TUV a ani typovy list Skodovka si nepreje, aby jezdily OI TDI na 17" spiderech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Kuděla Vloženo 1. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Červenec 2010 (editace) Konečně rozumné čísla ze kterých se dá vyjít co na to obuju, octu mám teprve rok a kousek před tím 15" na léto origo ale teď jsem levně sehnal Spidery po laku a opravě a vypadají jako nové, takže jsem potřeboval nějaké rozměry od kterých se odpíchnu, díky všem:-) Jen je škoda že to Škodovka nepovolí si to zapsat no, ale myslím že už jsem někde tady viděl scan TP se zapsanými 17" bez značky ani typu jen 17" disk s pneu takovou a takovou:-) Myslíte že by to šlo nějak obšlehnout?:-) Zkusím to najít:-) A jinak jsem rozhodnut jít asi do těch 215/45, hlavně opravdu nechci jak jsem někde četl "...kámoš to má a dře mu to jen v plném raidu...", abych těma gumama dřel třeba při naloženém autě :-D Editováno: 1. Červenec 2010, autor: Martin Kuděla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davson Vloženo 17. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2010 Poradte mi,chci si dat na octavku misto 15" alu 16" .Potrebuju poradit jake rozmery se tam vejdou(typ.oznaceni)+ jake velikosti pneu. Do TP se podivat nemuzu protoze tam mam jen 15" a 14" (nechapu proc nejakej blb dal na octu 14").Resit povoleni asi nema cenu. Napsalo se toho tady dost.Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 18. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2010 (editace) 16" kola zapisovat nemusis, uz tam jsou, jen nejsou u starsich Octavek v technicaku, ale mit je tam muzes jinak na 16" je jen jeden rozmer a to je 205/60, ted si nejsem uplne jisty ale... Martin: to jo, v TP uvedenou znacku kola nemas, ale vsechno se to kontroluje na STK, kde ti na typovy list daji razitko s overenim, bez toho ti to nezapisou. A kdyz budes nekde kopirovat a falsovat, tak za to muze byt taky pekny maler Editováno: 18. Červenec 2010, autor: houmik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davson Vloženo 18. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2010 Nasel jsem na netu rozmery 205/55-R16, 195/50-R16 ,195/45-R16. Ty by tam taky meli jit ne?? Nebudou ty 205/60-R60 moc vysoky v podbehach? vetsinou se davaji nizkoprofilaky,ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 jo, tak profil 55, nebyl jsem si jisty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davson Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 takze jestli tomu dobre rozumim, na auto dam obuty 16" a zajedu na technickou kde se na to podivaj a zkontrolujou. Pak mi daj na typovy list razitko s overenim. S tim pak pujdu na magistrat dopravy kde mi to zapisou do technicaku? Jak je to s elektronama? vim ze se to tu taky probiralo,ale muzu mit jakykoli nebo jen skodovacky? nechapu proc se volne prodavaj jakykoli alu kola s homologaci kdyz je pak nemuzes dat legalne na auto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 (editace) na 16" nepotrebujes nechavat nic dopisovat. Vsichni mechanici na STK by meli vedet, ze jsou 16" kola na OI normalne povoleny, jen u starsich modelu nejsou dopsany. Ja je tam treba taky nemam. Ale novy tourky tam 16" v technicaku normalne maji. Pokud pujdes zapisovat vetsi kola nez 16", tak si papiry musis donest ty. Kdyz koupis novy kola, tak od prodejce dostanes typovy list a TUV, s napul vyplnenym TL a TUV pujdes na technickou, kola musis mit na aute. Oni ti zkontroluji podle TUV rozmer pneumatik atd, podle TL dejme tomu znacku kol atd... a pak ti na ten napul vyplneny TL daji razitko technika s oznacenim K... s tim pak pujdes na urad a tam ti to podle toho TL dopisou. Mne na STK vystavili jeste dalsi papir a na jeho zaklade mi ty kola zapsali, ale to bylo jen extra, jinak staci orazitkovany TL. Hlavne jim na urade nenechavejte ty original TL, at si udelaji kopie. edit: muzes mit jakykoli 16" nebo vetsi kola... jen si od vyrobce zazadej o typovy list, bez toho to nekupuj. Ja mam zapsany 17" MOMO Editováno: 19. Červenec 2010, autor: houmik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davson Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 dekuji za vysvetleni pro blby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jajiN Vloženo 27. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2010 Uprimne, nechapu proc si davate vetsi kola nez 15ky a potom brecite, ze nejdou zapsat to technicaku a podobne. Tak to tam necpete, kdyz pak mate strach :/ Nedava to logiku! Ja mam 18ky a co me zastavili pani policajti, tak mi je jen pochvalili a ficel jsem dal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 27. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2010 Jenze policajti nevi, jestli je mas zapsany v technicaku nebo ne na miste s tebou nic resit nebudou a nezda se mi, ze by tady nekdo brecel a kdyz uz chceme byt presni, tak proc vetsi kola nez 16", ktery jsou legalni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davson Vloženo 28. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2010 Zajimalo by me jak s ta tvoje 1.6 pere s tema 18" monstrama . Nechci videt jak odhadujes rychlost napr.ve meste. Vsichni vi ,ze obvod kola ovlivnuje celkovou rychlost auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davson Vloženo 28. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2010 (editace) Zajimalo by me jak s ta tvoje 1.6 pere s tema 18" monstrama . Nechci videt jak odhadujes rychlost napr.ve meste. Vsichni vi ,ze obvod kola ovlivnuje celkovou rychlost auta. PROSIM O SMAZANI Editováno: 28. Červenec 2010, autor: Davson Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 28. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2010 tak na to se da zvyknout... a jestli uprednostnuje styl low & slow, tak mu to asi nevadi. Ale jako o nejakym pruznym zrychleni asi nemuze byt rec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jajiN Vloženo 30. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2010 No uprimne jsem cekal ze se to zhorsi ale prekvapuje bez spojky hrabe 1 a dvojka kdyz se chce tak taky Takze o proti 15" nepocituju zadny rozdil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jajiN Vloženo 30. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2010 Jenze policajti nevi, jestli je mas zapsany v technicaku nebo ne na miste s tebou nic resit nebudou a nezda se mi, ze by tady nekdo brecel a kdyz uz chceme byt presni, tak proc vetsi kola nez 16", ktery jsou legalni Ohledne kol, musi byt poznamka i v malem TP ptal jsem se na to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.