Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak tohle jsou opravdu první fotky, kdy jsem s sebou měl foťák a bylo hezky - lokalita Letohrad, nádvoří Muzea a Restaurace "Ve Dvoře", neděle 11. července... Na sluníčlu se naparuje Drobeček a jeho pyšná panička... Bohužel, hned vedle se nasmolil někdo se stříbrnou Fábulí combi, i když okolo bylo jinak prázdno...

Vloženo (editace)

Ad okna - je to otypované jako N1, takže měl mřížku za sedadly (v souladu s platnou legislativou je amputovaná a uložená "na horší časy") a zadní boční okna jsou 100% černá = neprůhledná (asi barevný potisk nebo nástřik - nezkoumal jsem to). Fólie na další okna jsou v plánech do budoucna.

A ad tažné - pokutu lze i u nás udělit pouze za jízdu s odmontovatelným táhlem bez vleku, pokud je táhlo namontováno v pevné neodnímatelné verzi, pokuta se jaxi-taxi konat nemůže...

A mám ho v techničáku, typ A 50-X, TMB PS 034, takže čomboložabky - Smolíček Pacholíček. Táhlo je bez nástrojů neodnímatelné. lol   lol   lol   lol   lol   lol !

(Pro ty úplně nejhloubavější - stačí si zvětšit tu poslední fotku zprava odzadu a podívat se na část tažného těsně pod nárazníkem - je tam krásně viditelná taková hezká a opravdu masívní matice, kterou je to vše staženo dohromady...)

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Vloženo

6J x 15 ET43, obuty 195/55 R15 Hankook, na přesné označení typu ani rychlostní třídu si momentálně nevzpomenu, musel bych se jít podívat. Ano, vypadá to jako 14" -  jenže za to můžou ty zpropadený podběhy, který jsou u Roomstera velký jak u traktoru...

Vloženo

Ty slitiňáky jsem vybíral snad hodinu, majitel pneuservisu si musel myslet, že jsem upad na hlavu z jahody - nosil jsem si od něj z krámu vzorky ráfků (co měl na policích) jeden po druhém hezky ven na parkoviště (asi 20m), pokládal je vedle kola auta a z odstupu hodnotil, jestli a jak "sedí" - no prostě komedie pro čumily. Ale možná už to někdo zažil taky...

A kdyby moje polovice (už skoro 20 let...) zjistila, že ji někdo pokládá za doplněk auta, asi by se přeskočila - ona to vidí přesně opačně... lol   lol   lol 

Vloženo

tak tohle znám s těmi koly ale neběhal jsem takhle daleko ...jen asi 3 m ale prodavač byl ze mě na asi  na mrtvici a ještě ke všemu byl blbej jak kámen na cestě vůůůůbec tomu nerozuměl ten by prodal snad i mrtvýmu zimník ;)

doplněk né jen  krásně doplnˇuje tu fotečku lol rumíka ,nerada se fotí :smich:

Vloženo

No, měl tam jak origo Škoda ráfky 14" i 15" a dokonce i 16", tak nejrůznější další vzory - když mě se ale takový ty origo "pětilistý vrtule" vůbec nelíbí, připadá mi to jako by tam byly fakt vrtule od C-130 Hercules (ale ten má 4listý Hamiltony lol), vypadá to jako lopaty... Další extrém jsou ráfky s pouze několika extrémně tenkými loukotěmi a s gumou o velmi nízkém profilu - skrz takové kolo je pak vidět komplet nejen brzdič a kotouč nebo buben, ale doslova je skrz naskrz až na druhou stranu auta - a to pak vypadá jako by mělo "pavoučí nohy" nebo kolečka jak bryčka z předminulého století. Já vybral a koupil 12-paprskové s černěnými vnitřními plochami výřezů, kolo nevypadá ani příliš subtilní, ani žádný "muscle" - a profil 55% je myslím na naše české silnice akorát, sice "čtyřicítky" na 17" ráfku by mu možná slušely víc, ale není to žádná formule (i když je běhavej až až!) a na tak tenkém profilu už je opravdu cítit každý kamínek na cestě.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Kola pěkný a to co si myslí prodejce ti může bejt u řiti on má dost starostí co si myslíš ty o něm. Můj názor / vybral jsi moooc pěkně kola se nekupují na výkend a je třeba je pořádně promyslet. Kola i barva vozu je u mě za 1+. :palec2:

Vloženo

Dík za hodnocení - ale nejpozději do konce týdne půjdou dolů a uložit "na lepší časy" - a na autí půjdou zpátky "čtrnáctky" černý plecháče s "plasto-slitiňákama" a obutím Barum Continental Polaris. Bohužel, trochu opožděně (až po skoro půl roce) jsem zjistil, že mne prodejce ojebal a auto mi prodal na 14" plecháčích, sice se "zimou", ale co to je proti tomu, že z fabriky autí vyjelo na 15" Alu... Ty 14" plechy jsou pravděpodobně z fábule - napovídá tomu i rozměr 185/65. Naštěstí ve velkým techničáku je povolená i tahle velikost obutí - a jako jediné se dají použít v zimě s řetězama - nejsem z Prahy, u nás leží sníh 3 i 4 měsíce v roce a silničáři sypou jen mezi cedulema "uzavřená obec" a "jedničky" - zbytek zůstává na pospas zimě. A pro mne to byla i výhoda při dohadování se s manželkou - tvrdila, že jedna sada kol na autí je dostačující, tak na co chci kupovat nový kola...!?!?! Takhle šlo uplatnit argument, že auto je otypovaný na "patnáctkách" a tudíž i z důvodu plnění technických předpisů by je mělo mít ... lol Nákup jsem popsal výš, naštěstí u něj nebyla, jinak by ji trefilo z toho, jak dlouho vybírám - a mne by trefilo z jejích blbejch keců na tohle téma. Zato když si kupuje lodičky nebo kozačky ona, to je jiná - to já radši sedím v autě před krámem a mám puštěnou muziku, abych se nemusel "kochat" jejím zkoušením třeba deseti párů... A nevymluvím jí, že ona má škrpále na pár desítek, nanejvejš stovek km, zatímco autí na tom bude běhat desítky tisíc km...

No a kupovat tovární "ventilátory" přímo u zastoupení Škodofky mi přišlo blbý, nevím jak komu, ale mně prostě tyhle ráfky STYLOVĚ NESEDĚJ...

Vloženo (editace)

Přesně jak píše HjM - disky 14" jsou fábuloidní, rozteče sedí i na Koktu, ale guma na Roomstera je o chlup vyšší. Tím, že NĚKDO stopil sadu 4ks origo 15" Alu včetně letních 195/55 Bridgestonek (z tabulky výbavy a z toho, že na rezervě zůstala vím, co tam bylo) a na autí namontoval 14" plechy s Polariskama v rozměru podle TP sice "udělal službu" kupci, který nemusel 1. prosince shánět zimáky (já), ale podle letmých propočtů si "pomohl" minimálně nějakýma 5000-10000 do kapsičky za sadu origo Alu disků + 4 dobrých gum Bridgestone (na kterých předchozí uživatel najel jen asi 18000km). Bohužel, zjistil jsem to až pozdě, když už bylo autí i po zákonný lhůtě na reklamaci při koupi z bazaru (zhruba v červnu). Navíc už jsem tou dobou měl koupený svoje kolečka a origo lopatáče jsem nechtěl ani vidět, tak jsem to přešel... Zjistit to dřív, asi bych se tam rozjel a udělal tóčo a museli by ty prachy vysolit, jenže když to auto na těch 14" stálo na dvoře a o 15" nebylo ani čuchu, těžko někomu dokazovat, že je sebral - navíc si tím vůbec nemusel pomoct bazar, ale kdokoliv na cestě z centrálního odstavka ŠkoFinu. Když nikoho nečapnete za paprču, je to v piči pak něco dodatečně prokazovat...

EDIT - Na Rooma 1.4 16V nejde dát 14" kolo na předek, tahle motorizace má kotouče větší než "jednička" fábule nebo Room s "haťapkou" pod kapotou a musí mít na předku minimálně "patnáctky" disky...

Vloženo

Aha tak to jsem netusil, ze to takhle je. Dekuji za upresneni. Jinak Ty si kupoval auto z bazaru ze zabaveneho leasingu?? Nebo proc auto melo najeto 18 tisic?? Kdyby to byla jezdenka tak chapu, ze kdyz se auto prodava v zime tak tam daji jakekoliv zimaky a kdyz je dobry prodejce tak prida i letni kola co u toho auta mel puvodni majitel.

Vloženo

Jop - zabavenej nesplácenej lízák. Auto odjezdilo u prvního majitele v blízkým okolí Loun (původní RZ byla 4U ....) za dobu mezi 21. prosincem 2007 a 4. srpnem 2008 ty uvedený km a pak bylo zabaveno z důvodu neplacení. Má myslím od toho zabavování pár ze šikmého pohledu viditelných důlků na obou předních dveřích - asi se to neobešlo bez vniknutí mírným násilím. A pak jen stálo až do podzimu 2009 někde na odstavku - a čekalo, až se vyřeší finance mezi nájemcem a ŠkoFinem. Když se to vyřešilo, ŠkoFin jako výhradní majitel autí prodal, respektive nabídnul bazarům jako zprostředkovatelům k prodeji. Já na něj natrefil 1.prosince u Maixnera v Litovli a během 24 hodin jsem ho měl přehlášený i objednaný na prohlídku ve 2 letech, protože se hlásilo o údržbu - a během pár dnů měla končit záruka, kterou mi naštěstí i díky vyplňovaný servisce (a díky potvrzení od ŠkoFinu, že auto rok nejezdilo) uznali a já získal Rooma ve Style výbavě o 100k levněji... Bohužel, letní kola mi k tomu v tom bazáči nedali, ono vůbec není jistý, kde skončily, jestli si je přivlastnil někdo na odstavku, při přepravě nebo v tom bazaru - já byl rád, že je to na "zimách" a že je nemusím shánět.

Vloženo (editace)

Taky jsem na tý sadě odjezdil celou minulou zimu. V dubnu jsem to přehazoval na novou kompletku - viz fotky nahoře. A když jsem včera šel do garáže na chalupě, kam si celá rodina odkládáme nejrůznější "dočasně nepotřebné věci" a jal jsem se přehazovat "na zimu", málem mě trefilo - ta původní "sada" byly dvě "patnáctky" na předku a dvě "čtrnáctky" na zadku, sice všecko byly polarisky 2, ale vpředu 185/55 a vzadu 185/65...!!!!

Já to na autě neprohlížel, koukal jsem jen na hloubku dezénu a ta na jednu zimu bohatě stačila, v dubnu mi to v pneuservise dali ve slušivých NEPRŮHLEDNÝCH igelitových pytlích kvůli čistotě - a tam to nikdo nepřeházel, u toho jsem byl, balili to hned na dílně když to sundali a hned mi to ládovali do kufru - jenže nikoho nenapadlo se ujistit o skutečném rozměru!!! A když jsem to teď kvůli ojetí chtěl zaměnit a dát původně zadní dopředu a víc odrané původně přední dozadu, tak jsem narazil - na předek "čtrnáctku" nedostanu, Room 1,4 16V má přední kotouč 285 nebo kolik mm a ten se do 14" disku nevejde - takže mám na autí to co minulou zimu (vpředu 15", vzadu 14") a ještě včera jsem si stačil u známého zajistit na pondělí dodávku 2ks komplet "patnáctek" kol + polaris 2 rozměr 185/55, abych to měl komplet... A přitom mi bylo v tom dubnu divný, že přechodem na "patnáctky slitiňáky" se mi neposunul nijak znatelně tachometr - a ejhle, příčina je odhalena, s výjimkou šířky se na předku vlastně nic nezměnilo a nebyl teda důvod ke změně "cejchování"... Je tím zároveň objasněno, proč mi vloni v zimě několikrát i při mírném přibrzdění poměrně zprudka zabralo ABS - rozdíl ve skutečném průměru gum na předku a zadku vyprovokoval reakci elektroniky aniž by k tomu byl skutečný a reálný důvod... To má člověk za to, že se spolehne na jednání prodejce a servisů... Kdybych si to v dubnu přehazoval sám, pravděpodobně bych na to přišel a během léta dokoupil bez nervů potřebné. Herr Gott, co si jeden neutopí sám... (Miloš Kopecký alias pan Wassermann z filmu "Jak utopit Dr.Mráčka"...)

P.S. pokud si známý nehonil triko, budu mít od pondělí k mání 2ks použitých kompletních kol na "jedničkovou" fábuli = rozměr ráfku 5,0J x 14, rozteč děr 5 x 100mm, obuté do Barum Polaris 2 se zhruba 50% výškou vzorku - cena 1000Kč za nedemontovaný kus, odběr možný od pondělka podle dohody téměř kdykoliv.

• o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...