Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Červenec 2010 Vloženo 13. Červenec 2010 Tak tohle jsou opravdu první fotky, kdy jsem s sebou měl foťák a bylo hezky - lokalita Letohrad, nádvoří Muzea a Restaurace "Ve Dvoře", neděle 11. července... Na sluníčlu se naparuje Drobeček a jeho pyšná panička... Bohužel, hned vedle se nasmolil někdo se stříbrnou Fábulí combi, i když okolo bylo jinak prázdno... Citovat
kakaš Vloženo 13. Červenec 2010 Vloženo 13. Červenec 2010 Pekná, len by som dal aj zadné okná tmavé, a ta tažná gula čo ??, U nás na Slovensku by si dostal pokutu.... pre bezpečnosť pri náraze... Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Červenec 2010 Autor Vloženo 13. Červenec 2010 (editace) Ad okna - je to otypované jako N1, takže měl mřížku za sedadly (v souladu s platnou legislativou je amputovaná a uložená "na horší časy") a zadní boční okna jsou 100% černá = neprůhledná (asi barevný potisk nebo nástřik - nezkoumal jsem to). Fólie na další okna jsou v plánech do budoucna. A ad tažné - pokutu lze i u nás udělit pouze za jízdu s odmontovatelným táhlem bez vleku, pokud je táhlo namontováno v pevné neodnímatelné verzi, pokuta se jaxi-taxi konat nemůže... A mám ho v techničáku, typ A 50-X, TMB PS 034, takže čomboložabky - Smolíček Pacholíček. Táhlo je bez nástrojů neodnímatelné. ! (Pro ty úplně nejhloubavější - stačí si zvětšit tu poslední fotku zprava odzadu a podívat se na část tažného těsně pod nárazníkem - je tam krásně viditelná taková hezká a opravdu masívní matice, kterou je to vše staženo dohromady...) Editováno: 14. Červenec 2010, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Červenec 2010 Autor Vloženo 14. Červenec 2010 6J x 15 ET43, obuty 195/55 R15 Hankook, na přesné označení typu ani rychlostní třídu si momentálně nevzpomenu, musel bych se jít podívat. Ano, vypadá to jako 14" - jenže za to můžou ty zpropadený podběhy, který jsou u Roomstera velký jak u traktoru... Citovat
martinsticky Vloženo 14. Červenec 2010 Vloženo 14. Červenec 2010 Pěknej červenej rumík pochvala za kolečka parádní 15 a taky za paničku ta to už jen doplnˇuje Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Červenec 2010 Autor Vloženo 14. Červenec 2010 Ty slitiňáky jsem vybíral snad hodinu, majitel pneuservisu si musel myslet, že jsem upad na hlavu z jahody - nosil jsem si od něj z krámu vzorky ráfků (co měl na policích) jeden po druhém hezky ven na parkoviště (asi 20m), pokládal je vedle kola auta a z odstupu hodnotil, jestli a jak "sedí" - no prostě komedie pro čumily. Ale možná už to někdo zažil taky... A kdyby moje polovice (už skoro 20 let...) zjistila, že ji někdo pokládá za doplněk auta, asi by se přeskočila - ona to vidí přesně opačně... Citovat
martinsticky Vloženo 15. Červenec 2010 Vloženo 15. Červenec 2010 tak tohle znám s těmi koly ale neběhal jsem takhle daleko ...jen asi 3 m ale prodavač byl ze mě na asi na mrtvici a ještě ke všemu byl blbej jak kámen na cestě vůůůůbec tomu nerozuměl ten by prodal snad i mrtvýmu zimník doplněk né jen krásně doplnˇuje tu fotečku rumíka ,nerada se fotí Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Červenec 2010 Autor Vloženo 15. Červenec 2010 No, měl tam jak origo Škoda ráfky 14" i 15" a dokonce i 16", tak nejrůznější další vzory - když mě se ale takový ty origo "pětilistý vrtule" vůbec nelíbí, připadá mi to jako by tam byly fakt vrtule od C-130 Hercules (ale ten má 4listý Hamiltony ), vypadá to jako lopaty... Další extrém jsou ráfky s pouze několika extrémně tenkými loukotěmi a s gumou o velmi nízkém profilu - skrz takové kolo je pak vidět komplet nejen brzdič a kotouč nebo buben, ale doslova je skrz naskrz až na druhou stranu auta - a to pak vypadá jako by mělo "pavoučí nohy" nebo kolečka jak bryčka z předminulého století. Já vybral a koupil 12-paprskové s černěnými vnitřními plochami výřezů, kolo nevypadá ani příliš subtilní, ani žádný "muscle" - a profil 55% je myslím na naše české silnice akorát, sice "čtyřicítky" na 17" ráfku by mu možná slušely víc, ale není to žádná formule (i když je běhavej až až!) a na tak tenkém profilu už je opravdu cítit každý kamínek na cestě. Citovat
martinsticky Vloženo 15. Červenec 2010 Vloženo 15. Červenec 2010 Já mám tyto od firmy PLW (PRO LINE WHEELS) serie Basic a gumy 195/55 r15 Dunlop Winter SP01 Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Červenec 2010 Autor Vloženo 23. Červenec 2010 Teď jsem si uvědomil to poslední slovo v typovém označení těch Dunlopů - Winter (zima). Na čem teda jezdíš v létě? Citovat
Roomwagen Vloženo 27. Říjen 2010 Vloženo 27. Říjen 2010 Kola pěkný a to co si myslí prodejce ti může bejt u řiti on má dost starostí co si myslíš ty o něm. Můj názor / vybral jsi moooc pěkně kola se nekupují na výkend a je třeba je pořádně promyslet. Kola i barva vozu je u mě za 1+. Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Říjen 2010 Autor Vloženo 27. Říjen 2010 Dík za hodnocení - ale nejpozději do konce týdne půjdou dolů a uložit "na lepší časy" - a na autí půjdou zpátky "čtrnáctky" černý plecháče s "plasto-slitiňákama" a obutím Barum Continental Polaris. Bohužel, trochu opožděně (až po skoro půl roce) jsem zjistil, že mne prodejce ojebal a auto mi prodal na 14" plecháčích, sice se "zimou", ale co to je proti tomu, že z fabriky autí vyjelo na 15" Alu... Ty 14" plechy jsou pravděpodobně z fábule - napovídá tomu i rozměr 185/65. Naštěstí ve velkým techničáku je povolená i tahle velikost obutí - a jako jediné se dají použít v zimě s řetězama - nejsem z Prahy, u nás leží sníh 3 i 4 měsíce v roce a silničáři sypou jen mezi cedulema "uzavřená obec" a "jedničky" - zbytek zůstává na pospas zimě. A pro mne to byla i výhoda při dohadování se s manželkou - tvrdila, že jedna sada kol na autí je dostačující, tak na co chci kupovat nový kola...!?!?! Takhle šlo uplatnit argument, že auto je otypovaný na "patnáctkách" a tudíž i z důvodu plnění technických předpisů by je mělo mít ... Nákup jsem popsal výš, naštěstí u něj nebyla, jinak by ji trefilo z toho, jak dlouho vybírám - a mne by trefilo z jejích blbejch keců na tohle téma. Zato když si kupuje lodičky nebo kozačky ona, to je jiná - to já radši sedím v autě před krámem a mám puštěnou muziku, abych se nemusel "kochat" jejím zkoušením třeba deseti párů... A nevymluvím jí, že ona má škrpále na pár desítek, nanejvejš stovek km, zatímco autí na tom bude běhat desítky tisíc km... No a kupovat tovární "ventilátory" přímo u zastoupení Škodofky mi přišlo blbý, nevím jak komu, ale mně prostě tyhle ráfky STYLOVĚ NESEDĚJ... Citovat
piskot Vloženo 27. Říjen 2010 Vloženo 27. Říjen 2010 Ses si jistej rozmerem pneu 185/65 r 14?? Nemeli by tam byt na 60?? Citovat
HjM Vloženo 27. Říjen 2010 Vloženo 27. Říjen 2010 185/65 R14 je rozměr na Roomstera a 185/60 R14 na Fabku Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Říjen 2010 Autor Vloženo 27. Říjen 2010 (editace) Přesně jak píše HjM - disky 14" jsou fábuloidní, rozteče sedí i na Koktu, ale guma na Roomstera je o chlup vyšší. Tím, že NĚKDO stopil sadu 4ks origo 15" Alu včetně letních 195/55 Bridgestonek (z tabulky výbavy a z toho, že na rezervě zůstala vím, co tam bylo) a na autí namontoval 14" plechy s Polariskama v rozměru podle TP sice "udělal službu" kupci, který nemusel 1. prosince shánět zimáky (já), ale podle letmých propočtů si "pomohl" minimálně nějakýma 5000-10000 do kapsičky za sadu origo Alu disků + 4 dobrých gum Bridgestone (na kterých předchozí uživatel najel jen asi 18000km). Bohužel, zjistil jsem to až pozdě, když už bylo autí i po zákonný lhůtě na reklamaci při koupi z bazaru (zhruba v červnu). Navíc už jsem tou dobou měl koupený svoje kolečka a origo lopatáče jsem nechtěl ani vidět, tak jsem to přešel... Zjistit to dřív, asi bych se tam rozjel a udělal tóčo a museli by ty prachy vysolit, jenže když to auto na těch 14" stálo na dvoře a o 15" nebylo ani čuchu, těžko někomu dokazovat, že je sebral - navíc si tím vůbec nemusel pomoct bazar, ale kdokoliv na cestě z centrálního odstavka ŠkoFinu. Když nikoho nečapnete za paprču, je to v piči pak něco dodatečně prokazovat... EDIT - Na Rooma 1.4 16V nejde dát 14" kolo na předek, tahle motorizace má kotouče větší než "jednička" fábule nebo Room s "haťapkou" pod kapotou a musí mít na předku minimálně "patnáctky" disky... Editováno: 29. Říjen 2010, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat
piskot Vloženo 28. Říjen 2010 Vloženo 28. Říjen 2010 Aha tak to jsem netusil, ze to takhle je. Dekuji za upresneni. Jinak Ty si kupoval auto z bazaru ze zabaveneho leasingu?? Nebo proc auto melo najeto 18 tisic?? Kdyby to byla jezdenka tak chapu, ze kdyz se auto prodava v zime tak tam daji jakekoliv zimaky a kdyz je dobry prodejce tak prida i letni kola co u toho auta mel puvodni majitel. Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 28. Říjen 2010 Autor Vloženo 28. Říjen 2010 Jop - zabavenej nesplácenej lízák. Auto odjezdilo u prvního majitele v blízkým okolí Loun (původní RZ byla 4U ....) za dobu mezi 21. prosincem 2007 a 4. srpnem 2008 ty uvedený km a pak bylo zabaveno z důvodu neplacení. Má myslím od toho zabavování pár ze šikmého pohledu viditelných důlků na obou předních dveřích - asi se to neobešlo bez vniknutí mírným násilím. A pak jen stálo až do podzimu 2009 někde na odstavku - a čekalo, až se vyřeší finance mezi nájemcem a ŠkoFinem. Když se to vyřešilo, ŠkoFin jako výhradní majitel autí prodal, respektive nabídnul bazarům jako zprostředkovatelům k prodeji. Já na něj natrefil 1.prosince u Maixnera v Litovli a během 24 hodin jsem ho měl přehlášený i objednaný na prohlídku ve 2 letech, protože se hlásilo o údržbu - a během pár dnů měla končit záruka, kterou mi naštěstí i díky vyplňovaný servisce (a díky potvrzení od ŠkoFinu, že auto rok nejezdilo) uznali a já získal Rooma ve Style výbavě o 100k levněji... Bohužel, letní kola mi k tomu v tom bazáči nedali, ono vůbec není jistý, kde skončily, jestli si je přivlastnil někdo na odstavku, při přepravě nebo v tom bazaru - já byl rád, že je to na "zimách" a že je nemusím shánět. Citovat
piskot Vloženo 28. Říjen 2010 Vloženo 28. Říjen 2010 Taky si myslim, ze by kola mohli byt u bejvaleho majitele. Bud rad, ze tam mas aspon nejake schvalene pneu a je jedno jestli 14 nebo 15 nebo 16 nebo 17 palcu. Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Říjen 2010 Autor Vloženo 29. Říjen 2010 (editace) Taky jsem na tý sadě odjezdil celou minulou zimu. V dubnu jsem to přehazoval na novou kompletku - viz fotky nahoře. A když jsem včera šel do garáže na chalupě, kam si celá rodina odkládáme nejrůznější "dočasně nepotřebné věci" a jal jsem se přehazovat "na zimu", málem mě trefilo - ta původní "sada" byly dvě "patnáctky" na předku a dvě "čtrnáctky" na zadku, sice všecko byly polarisky 2, ale vpředu 185/55 a vzadu 185/65...!!!! Já to na autě neprohlížel, koukal jsem jen na hloubku dezénu a ta na jednu zimu bohatě stačila, v dubnu mi to v pneuservise dali ve slušivých NEPRŮHLEDNÝCH igelitových pytlích kvůli čistotě - a tam to nikdo nepřeházel, u toho jsem byl, balili to hned na dílně když to sundali a hned mi to ládovali do kufru - jenže nikoho nenapadlo se ujistit o skutečném rozměru!!! A když jsem to teď kvůli ojetí chtěl zaměnit a dát původně zadní dopředu a víc odrané původně přední dozadu, tak jsem narazil - na předek "čtrnáctku" nedostanu, Room 1,4 16V má přední kotouč 285 nebo kolik mm a ten se do 14" disku nevejde - takže mám na autí to co minulou zimu (vpředu 15", vzadu 14") a ještě včera jsem si stačil u známého zajistit na pondělí dodávku 2ks komplet "patnáctek" kol + polaris 2 rozměr 185/55, abych to měl komplet... A přitom mi bylo v tom dubnu divný, že přechodem na "patnáctky slitiňáky" se mi neposunul nijak znatelně tachometr - a ejhle, příčina je odhalena, s výjimkou šířky se na předku vlastně nic nezměnilo a nebyl teda důvod ke změně "cejchování"... Je tím zároveň objasněno, proč mi vloni v zimě několikrát i při mírném přibrzdění poměrně zprudka zabralo ABS - rozdíl ve skutečném průměru gum na předku a zadku vyprovokoval reakci elektroniky aniž by k tomu byl skutečný a reálný důvod... To má člověk za to, že se spolehne na jednání prodejce a servisů... Kdybych si to v dubnu přehazoval sám, pravděpodobně bych na to přišel a během léta dokoupil bez nervů potřebné. Herr Gott, co si jeden neutopí sám... (Miloš Kopecký alias pan Wassermann z filmu "Jak utopit Dr.Mráčka"...) P.S. pokud si známý nehonil triko, budu mít od pondělí k mání 2ks použitých kompletních kol na "jedničkovou" fábuli = rozměr ráfku 5,0J x 14, rozteč děr 5 x 100mm, obuté do Barum Polaris 2 se zhruba 50% výškou vzorku - cena 1000Kč za nedemontovaný kus, odběr možný od pondělka podle dohody téměř kdykoliv. Editováno: 29. Říjen 2010, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat
KubinoPv Vloženo 15. Únor 2012 Vloženo 15. Únor 2012 to by musela vytrpět, ten nákup kol. Co ty(my) musíš vytrpět v kdejakém butíííku nebo hypáči... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.