Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nefunguje mi Měření najetých km, zaseklo se mi jak spodní ( co se vynulovává ), tak i celkový počet km.

Nevíte, čím to může být?

Děkuji

Posledne kolečko na čiselniku km. sa ti preklzuje. Niekedy stači ho posunuť na svoje miesto a ked to už nepomaha tak heftnuť momet. lepidlom. No je to riadna babračka dadšej by som dal druhe budiky lebo dnes to už dostaneš za babku.

• Autor

Jsem laik takže se omlouvam.

Se uplně zasekli obě dvě počítadla, takže jestli tam něco nemlže být odpojený neo tak něco. A kdyžtak jestli je to závada někde za budíkama, nebo někde u motoru apod.

Jinak tachometr, a vše funguje, pouze to počítadlo km nefunguje.

• Autor

ilustrační foto pro upřesnění

post-54440-024924500 1282849055_thumb.jp

Ano zavada je v budiku. Ked tomu nerozumieš tak sa do opravy ani nepušťaj je to trochu naročnejšia praca. Na vrakači kup druhe budiky a iba to prehodiš a maš pokoj.

sám to doma neopraviš, hoď to někomu, kdo cejchuje tachografy nebo opravuje budíky měl by ti pomoct. radek

• 6 měsíců později...

Zdravím, mám stejný problém, dnes mi přestal fungovat tachometr tak, že mi to neukazuje ani km v hodině a ani nepočítá km. Zkontroloval jsem ty konektory za budíkama a kabel který vede do tachometru a vypadá to že je všechno zapojene. Nevíte někdo čím by to mohlo být?

tak pokud ti neukazuje ani ručka, tak bych viděl problém v náhonu (zkontrolovat i tu část u převodovky)

To jsem taky odšrouboval a očistil hadrem.

post-53873-0-25402500-1300302204_thumb.j

post-53873-0-68039500-1300302216_thumb.j

U převodovky je takový plíšek do kterého jsem čidlo nasadil (je tam pojistka proti otáčení) a utáhnul zpátky na místo a za budíkama jsem kabel náhonu vyndal a zatlačil tak aby to zacvaklo. Obávám se, že to bude něčím uvnitř toho tachometru :(

V tom čidle má být uprostřed díra? mě se to zdá nějaké divné, nechápu jak se ten kabel na druhém kocni (u tachometru) může otáčet.

Tak je to jasné, na tom náhonu u převodovky má být ozubené kolečko, to mi někde vypadlo. A to kolečko roztáčí lanko který vede k tachometru. Už to zase funguje :specool:

• 3 týdny později...

Mě od minulého týdne začala ručička tachometru stoupat pomalu i klesat pomalu, jakoby se zpožděním, čím to může být? Znečištěním? Stačí vyčistit hadici, co vede od tachometru kolem nádržky brzdové kapaliny? Jinak otáčkoměr a motor je v pořádku, Felicia combi 1.3 MPi (50 kW), r.v.1999.

asi bych zkusil vyčistit bovden (hadici jak říkáš ;) ) a pak promáznout olejem

Možná ani nebude potřeba nic čistit a stačilo by jen prolít ten náhon Konkorem nebo podobným řídkým olejem - WDčko nedoporučuju, obsahuje moc velké % odpařujících se složek.

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.