FBS_brno Vloženo 4. Září 2010 Sdílet Vloženo 4. Září 2010 Ahoj, rád se tady podělím o problému unikajícího tlaku od turba u motoru 2.0 TDi. Turbo netáhlo tak jak by mělo a u stojícího auta bylo (jen někdy) slyšet syčení. Dnes jsem dal auto na hever, sundal kolo a plasty pod motorem a pravý přední podběh u kola. Nastartoval jsem a požádal mamku aby šlapala na plyn :-D. Unik tlaku bylo slyšet někde přímo u turba. Nejdřív jsem se bál nejhoršího, ale sundal jsem ze všech hadic spony a hadice sundal, překvapení na mě čekalo opravdu na kraťoulinké tlakové hadici přímo od turba směrek k IC... Od spony se vyklepala malinká dírka na dorazu - čepu konce kovové hadice... Naštěstí je ten konec plechový, ne hliníkový, jako u všech ostatních, takže jsem vzal COčko a navařil tam housenku. Poté vybrousil, a nasadil zpět. Turbo opět tlačí naplno - tak jak má... Třeba Vám to někomu pomůže. Ještě se omlouvám za kvalitu fotek, fotil jsem jen telefonem, neměl jsem u sebe foťák... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ronald Vloženo 20. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2010 Ahoj, pár dní dozadu som náhodou behal okolo naštartovaného auta a začul som syčanie spod kapoty. Vizuálne nič, tak som dnes zhodil spodný kryt motoru, skontroloval, rozobral hadice od IC k turbu, všetko úplne v poriadku, žiadna netesnosť. Zvuk sa zdá, že vychádza niekde spomedzi alternátora a rozvodov, len ťažko povedať, či zhora alebo zdola. Kontroloval som aj hadicu nasávania do motora hore na ľavej strane, takisto bez probémov. Najviac to počuť na voľnobehu, pri vyšších otáčkach motor reve a syčanie zaniká. Nebol som ani moc múdrejší, keď som počúval spod motora, žiadne známky unikajúceho zaolejovaného smradu, proste si neviem rady. Z interiéru stále počujem špecifický zvuk turba, to sa vôbec nezmenilo, k tomu sa pridalo syčanie a mám z toho vážne blbý pocit. Či sa zmenil ťah motora neviem, teraz ho viac-menej šetrím, lebo neviem, o čo sa jedná. Spotreba vyzerá nezmenená. OII MR2006 1,9TDI PD 77kW, 162 000 km, servisovaná podľa kostolného poriadku. Viete niekto niečo? Nápady? Ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 21. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2010 Tak se mrkni,jestli není prasklej vlnovec výfuku,to pak pěkně syčí taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.