zdenek1712 Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 Zdravim,jde nějak opravit na olejove vaně-hlinikova vypouštěci šroub,měl jsem to v servise na vyměnu oleje bez papiru a zistil jsem že mi tam strhli zavit,mam sdi kombi 2003 nebo nevite pasuje tam s fabie 1.9 tdi.diy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek1712 Vloženo 11. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 11. Září 2010 (editace) tak na netu jsem našel asi odpověd, da se to opravit musim,ale koupit zavitovou vložku Helicoil a nevite je pod vanou těsněni nebo stači tmel Editováno: 11. Září 2010, autor: zdenek1712 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 12. Září 2010 Sdílet Vloženo 12. Září 2010 Vsetko mas napisane TU na FORE. Aj jak na strhnuty zavit-oprava. Oprava zavitu sa robi bez demontaze ol. vane z auta. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robo-Cadca Vloženo 6. Červen 2011 Sdílet Vloženo 6. Červen 2011 Ahoj, ta vlozka Helicoil, fungovalo ti to? mam ten isty problem, olej tecie cez zavit, a konope na radiatory a podobne nepomaha, po case alej zacne tiect znova. Tak by ma yaujimalo ci to teda fungovalo. Dik moc za odpoved. Robo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 7. Červen 2011 Sdílet Vloženo 7. Červen 2011 mám pocit, že na tu vložku je potřeba speciální vercajk. asi nejjednodušší (a taky se to tak dělá) je přeřezat závit a dát jiný šroub. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 7. Červen 2011 Sdílet Vloženo 7. Červen 2011 BOOBIKA: Potrebujes specialny zavitnik na zavitove nahrady-Helicoil +zavitovu vlozku a vrtak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 7. Červen 2011 Sdílet Vloženo 7. Červen 2011 něco je špatně? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 7. Červen 2011 Sdílet Vloženo 7. Červen 2011 BOOBIKA: Treba si kupit sadu na opravu strhnutych zavitov HELICOIL ktora obsahuje vsetko potrebne na opravu poskodeneho zavitu. Ziadny specialny vercajk. ROBO CADCA: helicoil je na opravu strhnutych zavitov a funguje na 1000% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek1712 Vloženo 7. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2011 (editace) ja to taky řešil a nakonec jsem sundal doma vanu zašel do servisu škoda tam mi natočili novy zajit koupil vyp.šroub zaplatil 120kč a bylo hotovo jen jsem tam misto měděne podložky dal hlinikovou je měkči Editováno: 7. Červen 2011, autor: zdenek1712 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robo-Cadca Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 prochzy603 a kolko stoji ta sada helicoil? nasiel som daco ale neviem ci je to ono http://nakupovani.hostujeme.net/autodoplnky-15690151-B000CMJS7W-Heli_Coil_554414_M14X15_Metric_Kit.html Srob by mal byt M14x1,5-29,5mm dlhy. Vanu prave nechcem davat dole, kedze ma uz nabehane 350tis a je v dobrom stave da sa povedat, tak chcem rozoberat motor co najmenej. A ta podlozka, ja tam nemam ziadnu podlozku, musi tam byt? Ked srob zatahujem ide celkom tazko, ale nakonci ked uz by mal ist na doraz, tak sa na konci vzdy pretoci. Myslite keby tam bola ta podlozka ze by sa to nepretacalo?? Este k tej sade pozeral som nejake videa ako sa to robi, tak teda do toho stareho zavitu ( zavit bez nejakych uprav ) sa vlozi ta vlozka ktora sa zasrobuje tym specialnym zavitnikom a do toho za zasrobuje novy vypustaci srob, nic viac nic nemej, alebo som to pochopil zle?? Alebo ak niekto robi s tymito vecami tak by som sa stavil ku nemu, je zbytocne kupovat celu sadu kvoli 1 srobu, neviete o niekom? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 (editace) podložka tam musí být určitě. pokud si ten šroub vybavuji dobře, tak nemá závit až přímo k hlavě, takže to by mohl být tvůj problém (ale taky nemusel). než tam piplat nějakou vložku, tak to nech případně přeřezat na M16x2, k tomu nový šroub (s podložkou) a je po problému. a hlavně to tam vydrží o hodně déle než vykurvený M14x1,5 v hliníku. jinak šroub nemusí být ani mc dlouhý, nebude aspoň natahovat bordel z vany při šroubování Editováno: 16. Červen 2011, autor: boobika 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 keby sa ten šrób pri výmene oleja menil a potom ho dotyčný maňas nedoťahoval ako koňa,tak nebude problém so strhnutým závitom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 (editace) prochzy603 a kolko stoji ta sada helicoil? nasiel som daco ale neviem ci je to ono http://nakupovani.ho...Metric_Kit.html Srob by mal byt M14x1,5-29,5mm dlhy. Vanu prave nechcem davat dole, kedze ma uz nabehane 350tis a je v dobrom stave da sa povedat, tak chcem rozoberat motor co najmenej. A ta podlozka, ja tam nemam ziadnu podlozku, musi tam byt? Ked srob zatahujem ide celkom tazko, ale nakonci ked uz by mal ist na doraz, tak sa na konci vzdy pretoci. Myslite keby tam bola ta podlozka ze by sa to nepretacalo?? Este k tej sade pozeral som nejake videa ako sa to robi, tak teda do toho stareho zavitu ( zavit bez nejakych uprav ) sa vlozi ta vlozka ktora sa zasrobuje tym specialnym zavitnikom a do toho za zasrobuje novy vypustaci srob, nic viac nic nemej, alebo som to pochopil zle?? Alebo ak niekto robi s tymito vecami tak by som sa stavil ku nemu, je zbytocne kupovat celu sadu kvoli 1 srobu, neviete o niekom? Dostat kupit aj celu sadu kde mas specialny vrtak,zavitnik a pripravok na zavedenie zavitovej nahrady+ par struniek zavitovych nahrad. Pre teba sa neoplati kupovat sadu ked neopravujes auta. Zavitnik +zavitovu nahradu dostanes kupit aj po jednom kuse nepotrebujes kupovat celu sadu cena je cca 15euro. Srob musi mat aj podlozku. DOLPN SI PROFIL ODKIAL SI. Novy srob stoji 1,70eura v SKODOVKE. Utahovaci moment je od 30 do40 Nm. Tu kupis veci po jednom kuse. Zavitnik,strunky,vrtak. LINK: http://www.d-a-t.cz/sady-na-opravu-zavitu-sady-jednotlive-katskup10.2.1.php Editováno: 16. Červen 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 (editace) podložka tam musí být určitě. pokud si ten šroub vybavuji dobře, tak nemá závit až přímo k hlavě, takže to by mohl být tvůj problém (ale taky nemusel). než tam piplat nějakou vložku, tak to nech případně přeřezat na M16x2, k tomu nový šroub (s podložkou) a je po problému. a hlavně to tam vydrží o hodně déle než vykurvený M14x1,5 v hliníku. jinak šroub nemusí být ani mc dlouhý, nebude aspoň natahovat bordel z vany při šroubování Ked opravis strhnuty zavit na olejovej vani ktora je z hliniku opravnou sadou HELICOIL tak sa zvysi pevnost toho zavitu a opravis to na povodny rozmer. A potom zas kupujem original srob v SKODOVKE. Jak zhanat atypicky rozmer srobu M 16X2 Citaj link. Strhnuty zavit opravim za 10 minut aj s vypustenim a napustenim oleja. LINK: http://www.helicoil....obnova-zmetku/9 Editováno: 16. Červen 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 a cena ve srovnání s převrtáním? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 (editace) BOOBIKA: a cena ve srovnání s převrtáním? nechapem Ked to budes prerabat na zavit 16x2 nemusis to vrtat +rezat zavit??? Kazdy jeden clovek ma bezne doma zavitnik M16 . Ja to opravim poriadne a raz s HELICOILom jak to budem vselijak fusovat a bastlit. ZAVITNIK M16 stoji 1000 Kc Za tu cenu mam sadu HELICOIL M16-- : http://www.direto.cz...10-TiN/3151362/ Editováno: 16. Červen 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 samozřejmě že budu vrtat a řezat závit. mimochodem závitník M16x2 stojí cca 600kč, všechny 3 řezání. to, co jsi dal odkaz je M16x1 a to do hliníku, kde se bude šroub povolovat často, snad nikdo řezat nebude. ale to je jedno. vychvalování mne zas tak nezajímá, ale spíš na kolik vyjde oprava, když zkrátka někam přijedu a budu chtít opravit závit na vaně tou vložkou. kolik si za to vezmeš třeba ty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek1712 Vloženo 18. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Červen 2011 no nevim volal jsem přimo do http://www.helicoil.cz a tam mi řekli, že se vana vždycky musi sundat kvuli šponam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 18. Červen 2011 Sdílet Vloženo 18. Červen 2011 ZDENEK1712: Ludia toho vzdy nakecaju. Vanu netreba davat dole. Vzdy ked rezem zavit tak si zavitnik potriem jemne vazelinou a piliny-spona z rezania zavitu sa nalepi na vazelinu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans24 Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Taky jsem se toho bál, ale nakonec provedeno v -12 stupňů celsia :kol-31:ze starého závitu stále prosakoval olej.Vanu jsem nesundával stačí opravdu závitník potřít vazelinou špony se na něj nalepí.Závit jsem udělal na šroub M16x2 pod šroub měděnou podložku-neteče nic! v servisu za to chcou 800kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robo-Cadca Vloženo 24. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2013 (editace) ja som nakoniec vymenil celu olejovu vanu, ale asi to nabuduce budem riesit ako pisete tou sadou na druhej strane, vana stála 40e, robota 30e. Editováno: 24. Říjen 2013, autor: Robo-Cadca Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.