Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte, na naší fábii začla blbnou kontrolka chladící kapaliny na přístrojovce. Po nastartování někdy (zrovna dneska docela často) třikrát zapípá a pak furt bliká. Když vypnu motor a zas nastartuju tak to přestane, když ne tak znova (třeba několikrát). Chladící kapliny je tam dost a teplota kapaliny je taky v normálu.... tak nevim no. Nevíte co s tím? Dikec

• o 4 týdny později...
Vloženo
Jak rika cartmanko, cidlo se primo nabizi.

Keré čidlo myslíte? To v nádržce chladící kapaliny? Myslím že to tím nebude, když to začlo zas pískat tak sem to čidlo odpojil a řvalo to dál... nebo myslíte jiné čidlo?

Vloženo

Ja s týmto problémom bojujem už 2 roky. Je to spôsobené tým, že do chladiaceho systému sa dostáva mastnota z oleja cez tesnenie pod hlavou valcov a čidlo v nádržke sa zašpiní a myslí si, že je nedostatok chladiacej kvapaliny. Skúšal som vyčistiť niekoľko krát nádržku liehom a riedidlom a pomohlo to vždy tak na cca mesiac. Neostáva mi nič iné, ako sa s tým zmieriť alebo vymeniť tesnenie pod hlavou...

Vloženo

No veď o tom to je, to čidlo je v normálnom stave ponorené v kvapaline, zašpiní sa, prúd prestane tiecť od jednej elektródy k druhej.

To isté sa stane keď ho odpojíš.

Vyskúšaj pri odpojenom konektore tie jeho piny premostiť

No jo, ale jaktože to bliká ikdyž to čidlo odpojím?

Máme na ní najeto něco přes 30 tisíc, přece neni možné aby bylo těsnění tak špatné... Nebo žeby ho rozežral špatný fridex?

Vloženo

Jasně, ale: Když to začne pípat a blikat- odpojim to čidlo a bliká to furt. Když kontrolka nesvítí a odpojím čidlo, nic se neděje, kontrolka nesvítí. Víš jak to myslim... Tak já nevim no... su z toho zmatený

Vloženo

Já mám najeto 135tis a začalo to dělat tak před měsícem, ale vždy jen když je úplně studený motor - tak po 12ti hodinovém stání a to ještě ne vždy.

Řešení je jednoduché. Dá se vyměnit jen to čidlo samotné, nebo se musí měnit celá vyrovnávací nádržka?

Vloženo

myslíš že máš nejaku nadrozmernú?

Tak já nejdřív zkusím nalít lehce přes max a potom se uvidí. Ta moje 5,5 litrová nádržka s čidlem asi nebude stát. 500.- :help::feve:
Vloženo
Ale my tu riešime chladiacu kvapalinu a jej nádržku

Jé, to jsem se ale ukázal jako guma.....jasně že i já myslím chladící směs a její vyrovnávací nádržku a nechápu na co jsem myslel, když jsem to psal....

:w00t1:

Vloženo

Tak sem udělal další pokusy. Nastartoval jsem a začlo to pískat a blikat, tak sem odpojil konektor od nádržky a jak radil profor sem to propojil drátem... a nic, blikalo to furt. Připadá mě že to čidlo na to nemá vůbec vliv...

Nebude chyba v řídící jednotce?

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...