Přejít na obsah

Odpojovač baterie

bigboban

Doporučené příspěvky

Koupil jsem si topení na sedačku, zapojuje se to do zapalovače podobně jako lednice kterou už mám delší dobu.

S lednicí už se mi jednou "povedlo" totálně vycucnout baterku (v Norsku v kemu - dobrá story :)).

A tak se ptám - kde sehnat/koupit odpojovač baterie případně nemáte návod/schéma na výrobu? Jediný zdroj o kterém vím jsou prodejci autoledniček, ale ty chtějí za tohle "zařízení" šílenou sumu peněz.

Přitom zapojení je podle mě triviální - nějaký ten tranzistor, trimr na nastavení "vypínacího" napětí, relátko, krabička a konektory..

Většinou to má nastavené "ochranné" napětí někde kolem 11-12V aby se baterka úplně nevybila. Já bych skoro radši nastavil napětí řekněme na 13V což by samo zajistilo že zařízení běží jen při běžícím motoru.. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebylo by to lepší napojit někde v pojistkové skříňce? Jsou přeci obvody, které jsou živé právě až při natočení motoru.

Navíc budeš mít volnou zdířku zapalovače (na navi, nabíječku pro telefon apod.) ;)

Kdyby šlo o nějakou elektroniku tak to udělám, mám nakonec takto napojených několik věcí - HF, voltmetr atd..

Jenže u mě jde o topící sedačku s 50W, tedy něco přes 4A. A to už se mi nějak moc nechce napevno zapokovat, přece jenom jde docela o velký proud. Navic bych tak jako tak musel udělat druhou zásuvku, protože přes léto to budu chtít samozřejmě vypojit..

A navíc ten odpojovač bych použil v zimě na topení sedadla a v léte na lednici (tedy v kufru). :)

Editováno: , autor: bigboban
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...