bigboban Vloženo 29. Září 2010 Sdílet Vloženo 29. Září 2010 Koupil jsem si topení na sedačku, zapojuje se to do zapalovače podobně jako lednice kterou už mám delší dobu. S lednicí už se mi jednou "povedlo" totálně vycucnout baterku (v Norsku v kemu - dobrá story ). A tak se ptám - kde sehnat/koupit odpojovač baterie případně nemáte návod/schéma na výrobu? Jediný zdroj o kterém vím jsou prodejci autoledniček, ale ty chtějí za tohle "zařízení" šílenou sumu peněz. Přitom zapojení je podle mě triviální - nějaký ten tranzistor, trimr na nastavení "vypínacího" napětí, relátko, krabička a konektory.. Většinou to má nastavené "ochranné" napětí někde kolem 11-12V aby se baterka úplně nevybila. Já bych skoro radši nastavil napětí řekněme na 13V což by samo zajistilo že zařízení běží jen při běžícím motoru.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 29. Září 2010 Sdílet Vloženo 29. Září 2010 A nebylo by to lepší napojit někde v pojistkové skříňce? Jsou přeci obvody, které jsou živé právě až při natočení motoru. Navíc budeš mít volnou zdířku zapalovače (na navi, nabíječku pro telefon apod.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigboban Vloženo 29. Září 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2010 (editace) A nebylo by to lepší napojit někde v pojistkové skříňce? Jsou přeci obvody, které jsou živé právě až při natočení motoru. Navíc budeš mít volnou zdířku zapalovače (na navi, nabíječku pro telefon apod.) Kdyby šlo o nějakou elektroniku tak to udělám, mám nakonec takto napojených několik věcí - HF, voltmetr atd.. Jenže u mě jde o topící sedačku s 50W, tedy něco přes 4A. A to už se mi nějak moc nechce napevno zapokovat, přece jenom jde docela o velký proud. Navic bych tak jako tak musel udělat druhou zásuvku, protože přes léto to budu chtít samozřejmě vypojit.. A navíc ten odpojovač bych použil v zimě na topení sedadla a v léte na lednici (tedy v kufru). Editováno: 29. Září 2010, autor: bigboban Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.