Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Koupil jsem si topení na sedačku, zapojuje se to do zapalovače podobně jako lednice kterou už mám delší dobu.

S lednicí už se mi jednou "povedlo" totálně vycucnout baterku (v Norsku v kemu - dobrá story :)).

A tak se ptám - kde sehnat/koupit odpojovač baterie případně nemáte návod/schéma na výrobu? Jediný zdroj o kterém vím jsou prodejci autoledniček, ale ty chtějí za tohle "zařízení" šílenou sumu peněz.

Přitom zapojení je podle mě triviální - nějaký ten tranzistor, trimr na nastavení "vypínacího" napětí, relátko, krabička a konektory..

Většinou to má nastavené "ochranné" napětí někde kolem 11-12V aby se baterka úplně nevybila. Já bych skoro radši nastavil napětí řekněme na 13V což by samo zajistilo že zařízení běží jen při běžícím motoru.. :palec2:

A nebylo by to lepší napojit někde v pojistkové skříňce? Jsou přeci obvody, které jsou živé právě až při natočení motoru.

Navíc budeš mít volnou zdířku zapalovače (na navi, nabíječku pro telefon apod.) ;)

• Autor

A nebylo by to lepší napojit někde v pojistkové skříňce? Jsou přeci obvody, které jsou živé právě až při natočení motoru.

Navíc budeš mít volnou zdířku zapalovače (na navi, nabíječku pro telefon apod.) ;)

Kdyby šlo o nějakou elektroniku tak to udělám, mám nakonec takto napojených několik věcí - HF, voltmetr atd..

Jenže u mě jde o topící sedačku s 50W, tedy něco přes 4A. A to už se mi nějak moc nechce napevno zapokovat, přece jenom jde docela o velký proud. Navic bych tak jako tak musel udělat druhou zásuvku, protože přes léto to budu chtít samozřejmě vypojit..

A navíc ten odpojovač bych použil v zimě na topení sedadla a v léte na lednici (tedy v kufru). :)

Upraveno od bigboban

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.