myspulin Vloženo 14. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2010 Zdravím, před nedávnem jsem se stal šťastným majitelem Yeti 1.2, mám najeto cca 800 km a zatím si nemůžu na nic stěžovat. Zajímalo by mne ale, jak přesně vlastně funguje ASR (protiprokluz). Zimu jsem zatím s Yetim nezažil, takže příležitostí v prokluzu moc nebylo. Několikrát se mi ale podařilo protočit kola při rychlém rozjezdu na mokré cestě nebo při rozjezdu do kopce na lesní cestě posypané šotolinou. V manuálu je napsáno, že aktivace ASR je signalizována symbolem na ciferníku tachometru, ale zatím jsem nic takového nepostřehl. Je pravda, že prokluzy, které jsem zatím zažil trvaly ani ne 0.5s, takže je možné, že ASR se ani nestihlo aktivovat. Máte někdo praktické zkušenosti s tímto systémem? Co musí člověk "podstoupit" aby se mu podařilo ASR "přinutit" k činnosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan13 Vloženo 14. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2010 Neboj dočkáš se až bude zima. ASR zafunguje až při delším prokluzu kol tedy spolehlivě v zimě na sněhu, nebo v létě na hodně mokré vozovce a je doprovázeno problikáváním kontrolky na display. Jinak šikovná věcička pro ty co nemají 4x4. Samozřejmě to nenahradí ale dosti pomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dexon Vloženo 14. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2010 Nebo kopeček a nejlépe mokrou trávu, mělo by to fungovat přibržděním prokluzujícího kola a tím pádem přenos kroutícího momentu na druhé kolo a taky snížením výkonu motoru.... V podstatě omezovač výkonu - snižuje riziko zahrabání do sněhu nebo bláta. Pomůže, ale až se opravdu zahrabeš tak se ručně vypíná aby ses vůbec vyhrabal, když ti budou prokluzovat obě kola v podstatě to dusí motor.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 15. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2010 Ok, díky za info, tu mokrou trávu zkusím Z osobní zkušenosti vím, že z hlediska adheze je to to největší peklo. Trochu prudší mokrá louka je problém i pro 4kolky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.