Přejít na obsah

ASR (protiprokluz) v Yetim 4x2


myspulin

Doporučené příspěvky

Zdravím, před nedávnem jsem se stal šťastným majitelem Yeti 1.2, mám najeto cca 800 km a zatím si nemůžu na nic stěžovat. Zajímalo by mne ale, jak přesně vlastně funguje ASR (protiprokluz). Zimu jsem zatím s Yetim nezažil, takže příležitostí v prokluzu moc nebylo. Několikrát se mi ale podařilo protočit kola při rychlém rozjezdu na mokré cestě nebo při rozjezdu do kopce na lesní cestě posypané šotolinou. V manuálu je napsáno, že aktivace ASR je signalizována symbolem na ciferníku tachometru, ale zatím jsem nic takového nepostřehl. Je pravda, že prokluzy, které jsem zatím zažil trvaly ani ne 0.5s, takže je možné, že ASR se ani nestihlo aktivovat. Máte někdo praktické zkušenosti s tímto systémem? Co musí člověk "podstoupit" aby se mu podařilo ASR "přinutit" k činnosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neboj dočkáš se až bude zima. :) ASR zafunguje až při delším prokluzu kol tedy spolehlivě v zimě na sněhu, nebo v létě na hodně mokré vozovce a je doprovázeno problikáváním kontrolky na display. Jinak šikovná věcička pro ty co nemají 4x4. Samozřejmě to nenahradí ale dosti pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebo kopeček a nejlépe mokrou trávu, mělo by to fungovat přibržděním prokluzujícího kola a tím pádem přenos kroutícího momentu na druhé kolo a taky snížením výkonu motoru.... V podstatě omezovač výkonu - snižuje riziko zahrabání do sněhu nebo bláta. Pomůže, ale až se opravdu zahrabeš tak se ručně vypíná aby ses vůbec vyhrabal, když ti budou prokluzovat obě kola v podstatě to dusí motor....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...