Přejít na obsah

milan13

Uživatel
  • Počet příspěvků

    85
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení milan13

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Ahoj mám continental 830 na 17 kach anapurnách a jsou super ve srovnání s letními 16 tez continental jsou tiche a lepe sedi na silnici. Komfort odpruzení na stejne urovni jako na letních. Najeto na nich cca 17 tis. Takze doporucuji.
  2. Shodou okolností jsem to minulý týden sundaval měnil jsem brzdové světlo odešla jedna dioda. Musíš odšroubovat to gumové madlo.Potom už je to tam jenom nacvakané. Radím začít páčit ne dole u zámku ale u okna uprostřed jak je ta boule. Tam strčíš prsty a zabereš. Postupně potom dostran a směrem dolů k zámku. Zlomit by si nic neměl nanejvýš ti vyskočí ty plíšky z držáku tak je tam potom před montáží vrátíš. Náhradní plíšky mají v servise škoda nebo vw stojí 11 kč. Tak mnoho zdaru.
  3. A nebylo by možné udělat opravný napínák který by již v zasunutém stavu byl o něco delší, aby vykonpenzoval to opotřebení řetězu. Možná by stačilo dát pod něj slabší podložku než je ta originální.
  4. Mám též již dvakrát měněný rozvodový řetěz u 1.2 TSI Yeti najeto 44000 a zvuky se ozývají znova. Zjistil jsem ale jednu věc. Když při startování jen tak lehce cvrnknu klíčkem tak aby motor nenaskočil a poté nastaruji již normálně tak řetěz nezachrastí. Dedukuji z toho kdyby se softwarově prodloužilo o půl otáčky startování tak by se řetěz usadil a napínák alespoň částečně napnul a bylo by možná po problému. Co na to zdejší odborníci?
  5. Přidám také několik foto a samozřejmě poděkování myšpulínovi za skvěle zorganizovaný sraz. A tším s někdy příště.
  6. My vyrážíme už zítra ráno máme to trošku dál tak to spojíme i s návštěvou známých. Takže nashle v sobotu.
  7. Tak jak se vyvíjí plány na sraz. Víme už nějaké další podrobnosti?
  8. Mam Yetiho 1,2 77 kw originál řetěz drnčel od novoty 05/10 pak vyměna po 20 tis 08/11 citelné zlepšení drnčelo slabě jen při poloteplem motoru po montaži podložky a nahraní nového softu 02/12 začalo drnčet i za studena, 04/12,29tis opět vyměna řetězu ted najeto cca 4000 na novem a zatim spokojenost motor jak ma být. Jestli opět nahrávali soft nevím, ale auto má zátah jako před monáží podložky a spotřebu také.
  9. Sundat jdou vcelku rychle. Musíš odtrhnout ty černé krytky vpředu a vzadu jsou nacvaknute jde to docela lehce a pak jsou přišroubovány na několik šroubů s tisícihranem. Jediný problém je sehnat ten správný tisícihran, ale dá se.
  10. Vzhledem k tomu, že jsem na výměnu krytu upozorňoval a než se do toho pustili,tak kontaktovali MB, že žádám výměnu krytu a ty odpověděli, že už tam ten správný kryt je. Mechanika znám myslím, že by neměl důvod mi lhát. Byl jsem ochoten ten kryt si zaplatit sám a poté to vymáhat po MB.
  11. Ve čtvrtek mi měnily podruhé rozvody na autě Yeti 05/10. Najeto 30 tis. Poprvé měněny ve 20 tis. Dne 16.04. vyšel pokyn z MB jak se má celá výměna provádět. V podstatě je to okopírovené z toho co je tu výše nafoceno z vw. Kontrolovali i kryt toho řetězu, mechanik mi ho i vyfotil na mobil a už originál má ty nálitky proti přeskočení takže ho neměnili. Mění se olej i filtr. Auto bylo opraveno cca za 5 hodin.Po drnčení zatím ani památky. Snad je to trochu uklidnění, že ty správné kryty už tam dávali i na jaře 2010 což pro mne je trochu překvapení. Ale foto mne přesvědčilo.
  12. Vyměna i s přehráním softu trva cca 2 hod. Pokud se vše podaří.Někdy bývá problém s přehraním softu.
  13. Myslím si, že to v tvé etce není proto, že v současnosti již stará opravná sada nejde objednat stejně tak ten původní kryt rozvodů. Ale bohužel to znamená, že auta vyrobená do datumů uvedených v mé verzi etky mají starý kryt.
  14. Opravné sady viz foto.Jak se měří doby rozvodů fakt nevím, ale zmiňují se o tom i v postupu, který si sem dával ty z elsy v odstavci opatření. Auto tam bylo cca 1 hod.
  15. Vzhledem k tomu, že mi řetěz také znovu chrastí jsem objednaný na příští týden na výměnu. Dnes mi volali, že jim to škodovka schválila a že se dává jiná opravná sada než mám tu první vyměněnou je to také vidět v etce, že je nová. Ptal jsem se na ten kryt a technik o něm prý neví ale slíbil, že to zítra prověří. Jinak před uznáním reklamace prováděli kontrolu doby rozvodů včera a výsledky posílali do MB. To je pro ty kterým nechtějí uznat reklamaci dokud to neslyší.
×
×
  • Vytvořit nový...