Přejít na obsah

Symbol údržby na displeji PP - v půlce servisního intervalu?

Ekkar_z_Bastlírny

Doporučené příspěvky

Zničeho nic se mi na displeji při každém nastartování motoru objevil symbol klíče a číslice 7200 - přitom od posledního servisu uběhlo teprve asi 11 měsíců a ujel jsem jen asi 7800km. Manuál o podobném projevu mlčí jak Fučík. Nikde jsem zde neobjevil podobné projevy - Hledání ukazuje pouze způsob vynulování servisního intervalu, podobný projev nezná - prolejzat celé fórum dred po dredu je dost nereálný. Neví někdo z odborníků, jestli je to jen upozornění na ještě zbývající km do konce intervalu, nebo jestli je to nějaká závada? Auto se chová standartně, žádná kontrolka nesvítí po startu déle, než kdykoliv předtím. Všechny náplně jsou v normě, vše překontrolováno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

servisná prehliadka je 15000 km alebo 1 rok podla toho čo nastane skôr, a ty píšeš že posledný servis bol pred 11 mesiacmi tak by to mohlo byť ono,

a ešte nepíše ti to aj dni do konca, lebo mne ked to začne svietit tak mi píše aj kilometre do prehliadky a potom si ti samo prepne a ukáže aj dni do prehliadky.

Odkaz ke komentáři

Naní to náhodou upozornění na roční prohlidku?Píšeš že jsi byl před 11 mesíci ne?A prohlidka je co 15 Tis km nebo rok,podle toho co nastane dříve.Mě to naposledy svítilo tak,že mi to ukazovalo 600km nebo 192 dnu a to

odpovídalo,protože jsem olej měnil před tím asi před 5 měsíci.Mám F II a maxidot.

Aha někdo mě předběhl.

Editováno: , autor: dusan.k
Odkaz ke komentáři

Fajn, budu to pokládat za výzvu k roční prohlídce a objednám se v nějakou rozumnou dobu. Stejně jsem chtěl vyměnit svíce, nebo se na ně aspoň minimálně juknout, v jakým jsou stavu, tak to spytlíkuju najednou. Ale budu muset do neznačkáče, v "místně příslušným" značkáči jsou to takový hajzlové, že člověka na dílnu nepustí - asi aby jim neviděl na prstíky...

Odkaz ke komentáři

Zničeho nic se mi na displeji při každém nastartování motoru objevil symbol klíče a číslice 7200 - přitom od posledního servisu uběhlo teprve asi 11 měsíců a ujel jsem jen asi 7800km.

Pokud máš servisní interval pro výměnu oleje pevný 15000km, je všechno v pořádku. Číslice označuje, kolik je možné do prohlídky ujet. Je to upozornění na blížící se termín. Až to bude, začne ti místo čísla blikat INSP.

servisná prehliadka je 15000 km alebo 1 rok podla toho čo nastane skôr

To není pravda. Servisní prohlídka u pevných intervalů není každý rok/15000km, je to dvojnásobek. V tebou udávaných termínech se pouze mění olej, zkontroluje obložení a ropákům vymění palivový filtr.

Odkaz ke komentáři

ok je to možne

ja píšem podľa toho že na firemnom aute najazdím tých 15000 za cca 4mesiace tak ja som v servise 3 krát do roka a čo sa presne pri ktorom servise robilo to neviem, pri 15000 a 45000 viem že menili len olej a filter + ako píšeš kontrola obloženia, ale čo bolo pri 30000 to fakt neviem

Odkaz ke komentáři

Sám jsem tohle zkoumal nedávno na maminčině FIC s prodlouženými intervaly. Na všech ostatních autech máme klasické a vždycky byl proběh něco právě nad 15 000km, jednou za rok na výměnu. Takže to vždycky řvalo kvůli km a ne kvůli času. Ve skutečnosti to hlídá obě dvě podmínky a křičí podle toho, co nastane dřív.

Protože sem za pět a půl roku viděl u maminčina auta hlášení prohlídky poprvé, měl jsem příležitost zkoumat palubní literaturu a dojít k tomu, že tam píšou něco, co nesouhlasí s realitou :)

Odkaz ke komentáři

...Takže to vždycky řvalo kvůli km a ne kvůli času. Ve skutečnosti to hlídá obě dvě podmínky a křičí podle toho, co nastane dřív. Protože sem za pět a půl roku viděl u maminčina auta hlášení prohlídky poprvé, měl jsem příležitost zkoumat palubní literaturu a dojít k tomu, že tam píšou něco, co nesouhlasí s realitou :)

Jako v tolika případech, že už člověk raději nevěří ničemu, co se v manuálech dočte nebo co mu řekne ta banda diletantů, označovaných za "značkový servis"... Já bych s takovou chutí někoho POŘÁDNĚ NAKOPAL DO  (_!_) - ale ZEPŘEDU...!!!!!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...