Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

před 5 minutami, kimmi napsal:

To mám tak od montáže LPG spred 3 a pol roka.LPG tankujem stále na Slovnaft,na HTP-éčke máme 43,5 l nádrž a pekne tam vôjde tým 80% (34,8 L),takže čerpačku vylučujem.Nemohlo sa stať pri montáži žeby sa nejak prekrížila tá tenká nasavacia hadička v nádrži s plavákom a blokuje ho?.

To by nešlo vůbec....a to řešíš po 3,5 letech od montáže??? Tak jsi to měl v záruce reklamovat, taky jsme pár ventilů měnili, výrobci chrlí kusy, tak se stane, že některý nesedí jak má....a teď tu brečíš, že tam dostaneš o 3 litry míň??...v zimě tu nádrž nemusíš úplně vyjet, tak si jenom představ, když rozleješ 3 litry kapaliny na dno o průměru 600 mm, udělá to na dně alespoň jeden centimetr...odhaduji, že ne...a i když je nasávací trubička opřená o dno, má tam sítko, které nasává cca 3-4mm nade dnem, takže už nic nenasává....

Vyjeď nádrž do prázdna, sundej multiventil, pro jistotu si kup nové těsnění pod něj do zásoby, kdybys ho poškodil, vytáhni MV ven a přihni plovák směrem nahoru tak o 2 cm. Vlož zpátky, multiventil řádně utáhni (ale s citem, abys nezničil závity a pokud možno všechny šrouby stejně) a máš vystaráno. Po natankování a ujetí pár desítek km zkontroluj, jestli plyn neutíká. Když budeš povolovat multiventil, trocha plynu tam bude a bude utíkat, tak to nedělej v uzavřených prostorách, ale nejlépe venku a vezmi si rukavice, aby tě unikající plyn nepopálil. Nic to není, práce úplně v klídku na hodinku i s přípravou a úklidem nářadí. Nebo jestli je to nad tvoje síly, zkus nějakého plynaře, pro něj je to otázka minut, víc než 500 Kč za to nikdo nemůže chtít. Klidně si plovák přihni i o víc než o 2 cm, ale pak je potřeba v létě dávat pozor na to, abys po natankování ujel aspoň pár desítek km a trochu nádrže vyjel anebo pokud to nebude možné, tak neber plnou nádrž, aby ti nevystřelil pojišťovák. Já jsem takhle do své upravené felicie bral 40 l do 39 l nádrže, auto jsem měl pět let a nikdy se nic nestalo.

Ďík za radu,no na takúto svojpomoc sa určite nedám.Tiež som myslel že bude niečo s plavákom,no karel lpg tu písal že je zlý MTV.Určite to je záležitosť krátkeho času,keď mi na jednotkovej fabii menili nádrž tak to bolo cca 1,5 hoďky.

• 2 týdny později...

No pokud se na to necítíš, tak to nedělej, nicméně opravdu na tom nic není. Chce to být přiměřeně opatrný a nepostupovat zbrkle, jak začneš povolovat šrouby multiventilu, je třeba to začít dělat hodně pomalu a jak začne unikat plyn, jen o trošku ještě povolit a nechat to vyfičet ven a jít třeba na pár minut od toho, dokud bude plyn unikat. Že je třeba dát pozor na otevřený oheň a na jiskry asi nemusím zdůrazňovat. LPG je těžší než vzduch, takže zůstává dole při zemi, proto je dobré to dělat nejlépe za pěkného počasí venku nebo si minimálně v garáži otevřít vrata a udělat průvan, aby se LPG nehromadil při zemi. Nebude na závadu zkontrolovat nasávací trubičku, jestli se opírá o dno nádrže a případně ji přihnout. Jinak je to v podstatě povolení pár šroubů a přívodní trubičky od plnění LPG a pak to zas dát zpátky, zarezlého tam nebývá nic, protože vše je schované v interiéru. Po zpětné montáži a naplnění nádrže LPG  je potřeba zkontrolovat případné úniky kolem MTV případně u přívodní trubičky od plnícího ventilu k MTV.

Každopádně jak jsem psal výše, pro plynaře je to hračka a věřím, že u normálního člověka to drahé nebude. Možná bych to zkusil i tam kde jsi to nechal montovat, mohli by i uznat, že toto vada vzniklá opotřebením není a udělat ti to (skoro) zadarmo.

Co ti na to říct...profíci to odsají, napustí dusíkem, pak se to odtlakuje, povolí a ventil vyndá...ti hloupější to otevřou a modlí se, aby to nebouchlo...

Upraveno od Pawouk
Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora.

Tak to jsem ještě neviděl,zajimave;).Tak určitě to neotviraji s plnou nádrži ale jen s nějakym zbytkem plynu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.