RemyZero Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Zdravim všechny, potřebuju menší radu. Když je mráz kolem - 10 °C a auto stojí veku v práci 11 hodin, tak ráno to sotva naskočí. Baterka špatně točí a přitom je nová. V nevytopené garáži i po týdnu nastartuju nádherně. Nemáte s tímto taky problém a nebo nápad co bych měl dělat?? Je mi to blbý, když to v práci startuje jak nějaké stará multikára. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Baterku můžeš mít novou a pokud bude mít malý startovací proud tak ti je na prd.Při koupi jsi měl místo šetření připlatit a a navštívit odborníky co o tom něco vědí.A druhá možnost je že už by potřebovat repasovat startér.Není už v kondici jako když byl novej. Pak se to chová jako že je slabá baterie.Dál je potřeba mít dobrý žhavičky aby motor pěkně naskočil a nehádal se.To by mohlo dělat ty pazvuky podobný multikáře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lomax Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Me to treba dela zamrzla nafta .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RemyZero Vloženo 14. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 To startování jako by baterka mlela z posledního dělá myslíš zamrzlá nafta?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomcat007 Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 podle toho, co píšeš, to nevypadá na baterku a ani startér...to by se projevovalo i při teplotách kolem tý 0 co máš v garáži...spíš to bude naftou a celkově budeš mít stuhlej olej - vetší odpory a taky na mrazu dostává baterka prostě do těla...když je v kondici i tak bude mít 50% kapacity oproti teplotách kolem 20...zkus nějaký aditiva bo tak něco co se rve do toho dehtu a dej vědít jak to vypadá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lomax Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Jo to dela i nafta zamrzne a zasere ti filtr stalo se mi to 2krat ... nastartoval jsem asi na potreti a pak jsem jel a proste to nejelo dokud to nerozmrzlo .. takze jsem jel celou cestu 80, protoze mi to vic nejelo u jaky benzinky si tankoval naposled?? jinak bezva zazitek ... a dekuju ceskym benzinkam za tu kvalitni naftu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RemyZero Vloženo 14. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Díky za rady .. Naftu beru pořád na stejné benzíně Robin Oil v Klatovech, kde je fakt hodně velkej odběr. Ale kdyby to byla špatná nafta, tak by to točilo a nechytlo ... A u mě to skoro ani netočilo. Když to naskočilo, tak jsem jel domu a jelo to stejně ( takže kudla :-) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Samá špekulace a co máš za baterii nikde Zkoušel jsi jí proměřit nebo přípíchnout od někoho přes káble a pak vyzkoušet start? Kolik km jezdíš do práce a z práce? To že je u pumpy velkej odběr neznamená že je nafta aditivovaná Pokud chceš zjistit příčinu tak pro to halt budeš muset něco udělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RemyZero Vloženo 14. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Do práce jezdím 32 km tam a 32 km zpět. Takže dosatečná vzdálenost na zahřátí a dobití auta. Aditiva už jsem objednal a vyzkouším je, to problém neni. Baterii jsem dneska proměřoval v garáži a je OK. V práci jí bohužel proměřit nemůžu, když ráno startuji. Baterie neni žádná značková, ale hodně se u nás prodává a můj servisák prodává jenom tyhle a zatim byly všechny OK. Tedka nevím značku a jsem línej jít ven to zjistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 (editace) Tož to už je indicie která téměř určitě vylučuje problém z baterií Uvidíš jak se to bude chovat s aditivi. Tankuju jen u Benziny a bez problému. Auto mi stojí taky na mrazu v práci na parkovišti a jezdím jen 14km. Viskozita oleje taky může hrát svou roli. Editováno: 14. Prosinec 2010, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lomax Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Tož to už je indicie která téměř určitě vylučuje problém z baterií Uvidíš jak se to bude chovat s aditivi. Tankuju jen u Benziny a bez problému. Auto mi stojí taky na mrazu v práci na parkovišti a jezdím jen 14km. Viskozita oleje taky může hrát svou roli. Taky jsem pred 14 dny natankoval u Benziny( jeste k tomu verva diesel) a jak bylo tech -20 tak stejne zamrzla ... a byly tam i aditiva .tak fakt nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Aditiva nedávám, tankuju už jen Vervu. Na mrazu stojím skoro pořád. Třeba už to v tvým případě není o Benzině ale o pumpaři nebo tam byl zbytek starý nafty kterej zamrzl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Ahoj Remy. Koukám zase problémy... Já beru jen u Benziny (TOP Q nebo Vervu diesel) a pěchuju to VIF aditivem (na zimu i víc než odměrku na 20L). Ale je fakt, že při -20°C Ti prostě nafta parafinuje (obzvlášť ve starém filtru). Právě ty zimní aditiva zlepšují filtrovatelnost. Jak máš starej filtr? Nicméně podle popisu bych to viděl jako závadu startéru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 (editace) Diesel motor potrebuje: Kvalitnu baterku , dobre zhavice, kvalitnu naftu+aditivum, Nabuduce napis aj kolko mas najazdenych kilometrov. CITAJ. LINK1: http://auto.idnes.cz/automoto.asp?r=automoto&c=981215_184513_automoto_jup LINK2: http://auto.idnes.cz/automoto.asp?r=automoto&c=981222_180214_automoto_jup Editováno: 14. Prosinec 2010, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Koukal sem že i jinde padají stejný rady a otázky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lomax Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 (editace) Aditiva nedávám, tankuju už jen Vervu. Na mrazu stojím skoro pořád. Třeba už to v tvým případě není o Benzině ale o pumpaři nebo tam byl zbytek starý nafty kterej zamrzl. Jojo to si taky myslim .. jestli oni ty hajzlove tam jeste nemeli letni Editováno: 14. Prosinec 2010, autor: Lomax Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.