Publikováno Červenec 14, 201213 r Před měsícem jsem byl v Polsku a jezdím kolem dílny,kde dělají Lpg.Stále tam vidím Česká auta ,tak mi to nedalo a zašel jsem se zeptat jak to je s montáží.Nabídl mi na tříválec BRC sekvenční vstřik za cenu 2800 zlotých,plus 3000kč na přihlášení v česku.Nevim jak to přihlašuje a vím že to asi moc legální není ale zajímá mě,jestli tu je někdo,kdo si to nechal montovat v Polsku?Na dopravce mi řekli,že takovou montáž u nás přihlásit nejde.Jde jen koupené auto z polska už i s namontovaným Lpg.Podle mne to tam namontujou a zná nějakou firmu u nás,která to napíše na sebe,jako že to montovala,dostane 3 tis a všichni jsou spokojení.Je zde někdo kdo si tam auto nechával předělávat?Jen pro zajímavost,za Stag chtěl 2600 zlotých plus ty 3 tis.Je to firma v polském těšíně.Jsou i pod BRC v Polsku. Upraveno Červenec 14, 201213 r od dusan.k
Červenec 14, 201213 r tak ze se to tak dela uz jsem slysel, jeste nikoho ale osobne neznam... na jednom foru mi to bylo i nabizeno ale nesel jsem do toho. nerozumim proc je to tak legislativne zkomplikovane, ze se to nemuze namontovat v polsku. Mame tu evropske homologace atd, a presto se museji na tom prizivovat prekupnici. V LPG stoji v polsku polovinu, ale zase v nemecku dvakrat tolik jo asi to bude ta neviditelna ruka trhu
Červenec 14, 201213 r Firma nad posledním kruháčem, po levé straně, jo v pohodě i u nás přihlášené, dobrá kvalita i servis a 2800 ZL = cca 17 000 Kč
Červenec 14, 201213 r ale taky musí nějaká osoba s oprávněním zapsat montáž do systému. Jinak ti to na registru vozidel do TP nezapíšou...
Červenec 14, 201213 r Montáž by tam mohl zapsat i Polak, ale nešla by bomba, musela by být namontována v Čechách.
Červenec 15, 201213 r No ten cenový rozdíl, hlavně u značkových systémů je opravdu citelný. Třeba BRC sady dodávané do ČR jsou jiné, než dodávané do Polska, kdo ví.
Červenec 15, 201213 r tak nic o tom nevim ale uz jsem z vice stran slysel ze BRC ma rozdelene trhy na vychod a na zapad myslim ze polsko bude s nama v jedne skatulce. Ta cena 2800 zl + 3000Kc je za stag? To je ca 21 000 kc plus cesta starosti takze kdyz mi to v CR nekdo udela za 24 000kc tak se nikam do polska nepozenu a radsi trosku pomuzu nasemu hrubemu domacimu produktu
Červenec 15, 201213 r Za BRC 2800 zl+3000 Kč. Dnes jsem kupoval zloty za 6.10 to vyjde na 20 000 Kč. Za 4000 Kč by mi to teda stalo a mají stejné BRC jako u nás. Upraveno Červenec 15, 201213 r od VAG BoBo
Červenec 15, 201213 r Autor tak nic o tom nevim ale uz jsem z vice stran slysel ze BRC ma rozdelene trhy na vychod a na zapad myslim ze polsko bude s nama v jedne skatulce. Ta cena 2800 zl + 3000Kc je za stag? To je ca 21 000 kc plus cesta starosti takze kdyz mi to v CR nekdo udela za 24 000kc tak se nikam do polska nepozenu a radsi trosku pomuzu nasemu hrubemu domacimu produktu Za Stag chtěl 2600 ZL plus ty 3 tis.To zas takový rozdíl není ,ale u BRC je to minimáně 9 tis .Pod 29 tis to doma nikdo neudělá.
Červenec 15, 201213 r Tak pánové, trochu Vám vysvětlím systém......přijde zákazník, že chce plyn, já ho objednám, namontuji a pak musím tento plyn nahlásit do systému DAVOZ-systém na všech odborech dopravy v repiblice-co momentálně nejde...aby se do tohoto systému dostal, musí mi můj dovozce zařízení do republiky potvrdit, že jsem zboží,tudíž všechny díly koupené jsou homologovány a technicky ověřené na ministerstvu dopravy, tudíž použitelné pro dané vozidlo, potom to dovozce přepošle do Davozu aVy si můžete druhý den vozidlo přihlásit na úřadě.....na všech dílech jsou naše evidenční čísla, takže já garantuji, že je vozidlo řádně namontováno(smlouva mezi mnou a dodavatelem zařízení-nebudu popisovat, co stojí typovka na daný typ vozidla, pokud bude něco špatně, můžu dostat pokutu až do 500 tisíc, je to malá záruka pro montáž?),každý úředník v republice vidí, jaké vozidlo, s jakými díly jsem je namontoval..... další varianta je...auto si namontuješ v polsku, domluvíš se s nějakou pochybnou firmou, ta dojede někam na parkoviště, tam ti vystaví(okopírované papíry-na jedno číslo jednací se schválí i několik aut, dáš pár tisíc a jsi vlastně vysmátý....ale jen do té doby, než se to začne řešit, protože ty typovky nemají naše homologace, což tomu borcovi na parkovišti jistě nevadí, nebo jo? on vidělal, ty jsi jako zákazník spokojený....už se to začíná s ministerstvem řešit, pak to dopadne jako kdysi dávno v r.1993-4 s firmou COMEX Jihlava, všechny auta se pak od nich musely vymontovat, takže doporučuji honem rychle jezdit, aby se alespoň něco vrátilo....
Červenec 16, 201213 r je na mých internetových stránkách.....samozřejmě nedosahuje kvalit polských montáží, nějaké to...mohlo by to být bez papírů neexistuje, každé vozidlo je evidováno na 3 místech a FÚ si rád vytahuje od odboru dopravy vše potřebné pro kontroly......
Červenec 16, 201213 r samozřejmě, že ano, dnes už jsou tak vyčůraní, že když jde podnikatel kvůli autu na plyn z důvodu osvobození od silniční daně, tak kontrolují, zda má platnou revizi....
Červenec 16, 201213 r oprávněn k tomu není, ale....dojel mi tu pán co má Felicii na plyn, byl právě s tou žádostí o osvobození silniční daně a úředník mu tam řekl, že nemá platnou revizi, až ji bude mít tak mu to udělá, holt co jsme si tu vychovali za státní správu to máme, každý chce rozhodovat a být důležitý, k tomu si udělá rychlokurz vysoké školy přes prázdniny a pak občane div se....
Červenec 16, 201213 r mě spíš vrtá hlavou jaktože to maj v polsku tak levný? (BRC) pokud tam tedy davají stejne věci jako v čechách jak to že jsou o tolik levnější. je to daný konkurencí, velikostí země, nebo je to jiná sada ?
Červenec 16, 201213 r Je to úplně to stejné, jen nenažraní našinci drží ceny nahoře, jak je možné že prodejci dávají servisům, až 50% slevy to myslíš že dávají ze svého? To FÚ to je jen pro podnikatele, kteří se tím zbavují placeni silniční daně. Upraveno Červenec 16, 201213 r od VAG BoBo
Srpen 3, 201213 r Dnes jsem se na tohle informoval a není to celé pravdou, klidně bych si to v Polsku namontovat nechal, co vím tak v Ov jim dává potvrzení společnost, která je dlouho na českém trhu a v Polsku namontují čechům pouze jeden typ ( samozřejmě ten nejdražší, jinak to firma v ČR nepotvrdí )
Srpen 4, 201213 r A přesně to co píšeš je ten podvod....přijede borec v bouráku, za 3 litry ti udělá na parkovišti papíry a pak můžeš na ůřad.......už se těším na dobu, kdy dojde MD trpělivost a rozhodne, že všechny vozy od této společnosti se musí zdemontovat, protože nedokážéu prokázat, co bylo děláno u nás a co v zahraničí....už to tu jednou bylo, takže čekáme a čekáme....
Srpen 4, 201213 r Žádný borec nepříjede, po montáži zajedeš do českého servisu kde montuji LPG, udělají kontrolu a vystaví doklad. Chápu, že tímto přichází české společnosti o zákazníky, ale je to obchod jako každý jiný..
Srpen 4, 201213 r Já to vidím takhle, v Čechách byli zvykli někteří montovat největší sračky, za těžké prachy a teď jak přišla pořádná konkurence z Polska za polovic z první třídou, tak tady vyplakávají. Hold Poláci jsou pružní a umí se přizpůsobit trhu, jsem to proklepl a je to naprosto legální a musí se to jen v Čechách přebrat, kvůli tvrdším normám. A v bouráku do nedávna jezdili jen ti co v Čechách montují jen sračky za těžké prachy a mají z toho 55% do vlastní kapsy, na Severní Moravě je spousta servisu, které montuji díly z Číny a zákazníkovi řeknou že tam má original a také mu ho zaúčtují a hřeší na to že si to nikdo není doma schopen prověřit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.