ENYAQ iV 60 (62 kWh)
Motor o výkonu 132 kW, Zrychlení za 8.9 s na 100 km/h a Max. rychlost 160 km/h
-
Aktuální příspěvky
-
Podělím se o čerstvou zkušenost: O4 RS TSI 2020 ... také se mi přes noc originál VW EFB+ 70Ah baterie bez varování vybila - nicméně všiml jsem si v garáži bezdůvodného bliknutí koncových světel, když jsem kolem vozu bez klíčků prošel, ale protože se to dalších 5 minut neopakovalo, nevěnoval jsem tomu pozornost.) Později auto nešlo odemknout přes Kessy, pouze tlačítkem. Po otevření dvěří infotainment hlásil prázdnou a nedovolil ani nastartovat, přestože den předtím jsem jel 600km. Po 2h nabíjení (Bosch C3 automat, 3,5-3,8A) už infotainment po otevření dveří chybu přestal hlásit a po cca 16h nabíjení dokončeno (přešlo to na udržovací proud). V servisu baterii změřili testerem a tvrdili, že je ještě celkem v pořádku i pod zátěží (zkontrolovali alternátor i klidový odběr atp.), ale že naopak někdy cca 2024 v únoru vyšla aktualizace software, která prý cíleně řeší právě problém náhlého vybití akumulátoru. Tak mi nahráli nový software a preventivně jsem si rovnou dobrovolně pořídil zcela novou baterii, protože je zrovna v 55% slevě (což už se blíží ceně značkového neoriginálu). V rozporu se vším, co je všude na internetu mi technik v autorizovaném servisu tvrdil, že tyto baterie naopak trpí, když se dlouhodobě vypíná Start/Stop (což jsem většinou dělal), protože prý při vypnutém SS se nejenom nevypíná motor v kolonách, ale i při běžné jízdě se prý jiným způsobem nabíjí (trvale slabým proudem), kdežto při zapnutém SS se i prý i při plynulé jízdě baterie nabíjí nějakým přerušovaným cyklem s vyšším proudem, což je prý pro tu baterii lepší. Prý je takto školí a mají to údajné ověřené i z praxe, že lidem, co si SS vypínají ty baterie prý odcházejí rychleji... tak nevím, případá mi to trochu divné, jen sdílím, co mi řekli. Prý má smysl si ten SS vypnout až v momentě, kdy už člověk popojíždí v zácpě a opravdu nechce startovat každých pár sekund... Po příjezdu ze servisu jsem krátce po zhasnutí změřil na baterii téměř 13V, po dalších 16h ukazuje 12,8V ... a budu jezdit více s tím zapnutým SS a pravidelně baterii kontrolovat, kam až jí to inteligentní nabíjení dovolí klesnout.
-
Jsem tu nový, hledal jsem informace o EFB bateriích a našel tento užitečný thread ... to, že je specifický pro Rapid mi došlo až později, tak snad to tolik nevadí, že se týkal O4 (je to uvedeno hned na začátku mého příspěvku). Každopádně díky všem za informace a postřehy. K mému původnímu příspěvku jen doplním, že po 18 hodinách v garáži ta nová VW EFB+ baterie ukazuje 12,8V.
-
Ahojte mozno mimo temy no riesim teraz mam sportline 2017 140kw a riesim ze chcem 20tky, v TP mam len r19 8.0 et44 no chcel by som r20 8.5 et 40 pripadne 8.0. Ako mam vyriesit zapis potrebujem TUV od diskov? nakolko importer rozmer r20 neposkytuje. Pneu budu 235/35 Dakujem
-
Mám také nového Karoqa, najeto 7000 km a stejný problém, auto táhne do prava. Dokonce v tom jel mechanik ze servisu a potvrdil problém. Tak se objednám do servisu no a uvidím.
-
› Všech pět dealerských týmů Škoda Auto se předvedlo na 54. Barum Czech Rally Zlín, nejlépe si počínal Jan Kopecký, který na Zlínsku zaznamenal rekordní 12. vítězství.› Barum Rally potvrdila kvality závodních vozů Škoda Fabia RS Rally2 – dva modely této značky se umístily na stupních vítězů nejnáročnější české soutěže.› Bohatý doprovodný program v režii značky Škoda: populární Rally Park na náměstí Míru ve Zlíně se spoustou zábavy bavil všechny generace. Škoda Fabia RS Rally2 Mistrovství ČR v automobilových soutěžích pokračovalo v okolí Zlína 54. ročníkem nejslavnější tuzemské soutěže. Barum Czech Rally Zlín 2025 nabídla dramatickou bitvu o domácí i […] Článek Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia RS Rally2 vyhrál Barum Czech Rally Zlín 2025 se nejdříve objevil na SKODAHOME.cz. Zobrazit celý článek
-