Přejít na obsah

ŠKODA Elroq

Elroq je prvním vozem značky Škoda, který se nese v duchu designového jazyka Modern Solid. Poprvé se tu tak zákazníci setkají například s novou maskou chladiče Tech-Deck Face, která je minimalistickou evolucí tradiční masky vozů Škoda, nebo s nápisy Škoda, které na kapotě či volantu nahrazují původní kulaté logo.

Fora

1. Interiér

vše co je uvnitř - Vybavení a úpravy interiéru, sedačky, volanty....

• Žádné příspěvky
  2. Exteriér

Vše co je zvenku - Karoserie, narazniky, designové úpravy, folie atd.

1
    příspěvek
  3. Elektrika

Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty.....

• Žádné příspěvky
  4. Elektrický pohon

Elroq stojí, stejně jako příbuzné větší modely rodiny Enyaq, na koncernové platformě MEB a využívá tedy prověřenou techniku. K dispozici budou tři kapacity baterie (55, 63 a 82 kWh) a celkem čtyři provedení modelu: Elroq 50 s nejmenší baterií a elektromotorem o výkonu 125 kW, Elroq 60 se střední kapacitou a výkonem 150 kW a dvě verze s největší baterií. Elroq 85 bude mít, stejně jako varianty s menšími akumulátory, pohon zadních kol a výkon 210 kW, v průběhu roku 2025 přijde i varianta Elroq 85x s pohonem všech kol.

1
    příspěvek
  5. Podvozek

Nápravy, tlumiče, pružiny, kola...

1
    příspěvek
  6. Audio, Infotainment, Konektivita

Infotainment systém nabízí analogový i digitální DAB tuner a internetové nebo hybridní rádio

• Žádné příspěvky
  7. Ostatní

co se jinam nehodí

27

• Aktuální příspěvky

• Čas běží a mě pomalu čeká další výměna svíček. Co jsem si pročítal recenze 1,0 TSI v různých ojetinách koncernu, tak je dost často u tohoto motoru zmiňována jeho citlivost na správnou montáž svíček (nejlépe origo nebo NGK) a na poruchovost cívek. Dovodil jsem si, že na cívky je opravdu dobré používat ten stahovák T10530, co už mám zminula. Bez něj různým kvedláním/taháním za kabely/páčením myslím dost hrozí, že se cívky poškodí. Při minulé výměně jsem měl tu odvahu se obejít jen s golou a bez momentového klíče (poznačil si fixkou na nové svíčce orientaci jiskřiště a "na cit" dotáhl na správnou orientaci, vše tehdy vyšlo a utahoval jsem cca stejnou silou jako předtím povolovaL). Tuším trochu, že jde ale o šetření na nesprávném místě (kor když za chvíli přibyde do stáje další auto s 1,5 TSI) a poohlížím se po nějakém šikovném momenťáku, který by byl použitelný nejen při svíčkách, ale i dalších běžných servisních úkonech (šroub olejové vany apod.) s utah. momonetem řekněme v rozmezí 8 až 100 Nm. O třeba 120Nm na utahování šroubů kol se nebavím, na to cajk a cit myslím mám. Hledám něco pro občasné použití (pár utáhnutí za rok) co bude mít kalibraci a odpovídající přesnost třeba na těch 22Nm u svíček a nebude to stát balík. Docela mi do oka padl tento momenťák a rád bych si nechal poradit, zda se při výběru ubírám správným směrem 🤔. https://www.alza.cz/hobby/iso-momentovy-klic-3-8-7-112-nm-cerny-d8579077.htm?evt=ac&pos=2&sqid=LuigisBox_da81c553-4413-41ab-9db1-679f1119c7e8
    • A jak vyresili RSA (Rivest–Shamir–Adleman) kryptovani... 
    • Dobrý  den  . Prosím  jak vyndám  naklápění světel  mechanické  1-2-3- na palubovce   roomster 2006 ? Potřebuji to vyměnit . Kudy se tam  dostanu   ?  Vytahuje se to dovnitř nebo  ven ?   Děkuji 
    • Jen mě tak napadá, proč si EU nyní stěžuje  na zavedení 25% cla na dovážené automobily z EU  do USA?  O tom, že se to současné administrativě Spojených států pranic nelíbilo, tedy to, že USA měli na dovoz aut do USA z jiných zemí  doposud 2.5% cla a EU na dovoz aut z jiných zemí (vyjma  Číny), tedy i z USA 10% cla, bylo dlouhodobě známo a USA se tak vyjadřovali cca minimálně 2 měsíce. Proč nebyla větší snaha  nebo ochota ze strany EU ty celní kvóty navzájem s USA vyjednat  popř. vyrovnat?  Že je to v EU složité a dlouhodobé? Tak na co byla ta x-násobná jednání mezi zástupci evropského automotivu a vedením Evropské komise, to tam zástupci automotivu nemohli na tohle účinně apelovat? Nebo apelovali a  EU to zametla pod stůl? Nebo na co pořádá EU skoro každý týden nějaký ten neodkladný summit? To je takový problém se separátně sejít ohledně eliminace a vyřešení případné celní války, nebo téma urgentně   sloučit třeba s nekonečnými a neustálými summity o evropském zbrojení?  No problém to asi je, když se zjevně ničeho nedosáhlo, hlavně když EK na to margo prohlásila, že protiopatření přijdou záhy. Tak si automobilový průmysl v Evropě moc neochráníme, stejně jako odklad emisních pokut rozložených do 3 let.  Ovšem vinu na oné celní válce prý jen na straně USA kromě EK spatřuje i většina automobilek, které zřetelně ignorují dosavadní nezdravý stav, jen jediná evropská automobilka tj. Ineos Automotive svým prohlášením k celé věci překvapila. Společnost sídlící ve Velké Británii a vyrábějící auta ve Francii říká, že je to Evropská unie, kdo si musí zamést před vlastním prahem. V oficiálním komuniké tak doslova uvádí, že je „šílené, že EU hrozbu cel ze strany USA ignorovala”. Šéfka firmy Lynn Calder pak přímo vyzývá evropské politiky, aby byli aspoň teď, kdy už cla byla zavedena, aktivnější. „Takhle to končí, když politici sedí s rukama v klíně.  EU je ale bohužel i v tomto nekompetentní. A to jde opravdu o jednoduché zadání - snížení cel na úroveň těch uplatňovaných Američany mohlo zachránit část byznysu mnohým významným evropským automobilkám a jejich dodavatelům, aniž by to zametlo cestu k úspěchu Američanům.
  • Vytvořit nový...