Dap Vloženo 25. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2010 Dobrý den, Š Octavia 1,6 MPi Town 11/2007,40 000 km převodovka O2k Mám následující problém: Se spuštěným motorem jde 1.stupen řadit hodně špatně,je nutno čekat asi 5vt,pak lze zařadit. Nepomuže ani řazení přes jiný stupen. Pokud držím vyšlápnutou spojku,jde poprvé 1 špatně,ale při opětovném dalším zařazení jde už bez problémů. (až do puštění spojky - pak se problém opakuje) Ostatní rychlosti bez problémů,včetně zpátečky. Pokud je motor vypnutý,problém neexistuje. Poradí někdo co s tím ?? Předem díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlejsek Vloženo 22. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2011 Přidávám se stejným dotazem. O1 2002 1.6 BFQ, jednička tam někdy téměř nejde nacpat. Po pár pokusech tam nakonec spadne ale hlavně na křižovatce to někdy není příjemný. Zjistil jsem, že když dám páku malinko víc k sobě (po zamáčknutí jako na zpátečku asi o centimetr víc doleva než při normálním řazení) tak tam jde vždycky a snadno. Co by to mohlo být za problém? Tušíte někdo? Je potřeba něco seštelovat? Nebo mám jen pech, že mám O1 1.6? Taky mám drobet vůli na řadičce, hlavice páky má asi centimetr do stran. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m78k Vloženo 2. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2011 (editace) taky sem měl tuto motorizaci a ten samý problém hold 1,6ková převodovka ... zkusil bych výměnu oilu a promazání táhel (kloubků) jak u almary, tak u páky a u mě pomáhalo, když tam nešla 1ka, tak pustit páku a pokus zopakovat, spojku stále sešlápnutou a byla tam .... pak sem přešel na 1,9 tdi a řazení o stopro lepší .... ... hodně zdaru Editováno: 2. Srpen 2011, autor: m78k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.