jikral Vloženo 25. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2010 Ahoj všem, poradí mi někdo prosím? Vyměnil jsem originální světla u své octavie r 2002 za Devil Eyes .Osadil jsem je žárovkama Osram Night Briker a svítí to dobře.Problém je v tom, že originál světla byly osazeny žárovkou H4, která je dvouvláknová a při přepnutí z tlumených světel na dálkové se jedno vlákno zhasne a druhé rozsvítí. Devil Eyes jsou osazeny dvěma žárovkami H1, při přepnutí z tlumených světel na dálkové se žárovka v tlumeném světle zhasne a v dálkovém rozsvítí.Víte někdo jak to zapojit , aby při zapnutí dálkových světel svítili spolu s tlumenými? Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 26. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2010 Prečo chceš také zapojenie????? Octavia nemá relé,všetko tahá prepínač-určite ho odpáliš časom... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 (editace) Řekl bych, že výrobce světel doporučuje nějaký způsob zapojení. Pokud ne, Upravil bych zapojení tak, aby odpovídalo zapojení originálních xenonů. U těch totiž při dálkových světlech také svítí tlumené (výbojka xenonů). Při tomto zapojení rozhodně nic neodpálíš nebo nezničíš. Spočívá to v dotažení jednoho drátu od vypínače světel k páčce na přepínání tlumené/dálkové. Stejně jako spousta lidí jsem si i já xenony dodělával (origo světlomety) a abych si ušetřil přáci, udělal jsem si jen 5cm propojku a propojil s ní drát vedoucí od vypínače světel s drátem, který napájí tlumené světla(tuším, že žluto/zelený). Oba dva jsou u páčky dálkové/tlumené. Takže propojíš jen dva dráty u svorkovnice páčky. Tím zabezpečíš, že do tlumených světel půjde proud vždy když bude zapnutý otočný ovladač světel nehledě na to, v jaké poloze je přepínač dálkové tlumené. Druhá možnost je ta, která je uvedena ve schématu ke xenonům, to osadíš konektorem a drátem volnou pozici ve vypínači světel a druhou stranu opět připojíš k drátu vedoucímu do tlumených světel. Výsledek je stejný. Chce to jen kus drátu, měřák, abys zjistil jaký je který drát a propojku, kterou je vhodné naletovat na původní dráty a důkladně zaizolovat. Editováno: 29. Prosinec 2010, autor: tomina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 30. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2010 Ahoj všem, poradí mi někdo prosím? Nevím jak u oktávky, ale u mýho bejvalýho Peugeota(málo svítil) jsem to vyřešil tak, že jsem si mezi přívodní kabel potk. a dálk. světla vložil kabel s usměrňovací diodou. Takže tlumený svitly normálně a při dálkových mi svítily jak dálkový tak tlumený. Ale pak jsem to stejně vrátil nazpětm protože by časem odešla žárovka(H4) a nebo by se vypálily paraboly...to byly časy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansdob Vloženo 9. leden 2011 Sdílet Vloženo 9. leden 2011 z vypínače světel 56X (pin 7) na pojistku S20 a S21 žlutozelené kabely. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zuro Vloženo 10. leden 2011 Sdílet Vloženo 10. leden 2011 při tomto zapojení jste také mysleli na zátěž kabeláže? jak se bude zahřívat a nehledě na to, že vypínač světel je napojen přímo na světla a tudíž kontakty takový proud nedokážou přenést a začne se přehřívat až se vypálí? a ovládač světel je docela nákladná položka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 (editace) Ano mysleli na to soudruzi ze Skodovky, kdyz navrhovali zapojeni pro xenony. Takhle je to totiz zapojene podle DP. A temer stejne to ma zapojene take Superb 1 - ten ma stejne ovladaci prvky. A pokud ma ve vybave jen obyc projektory a ne xenony, je zapojeni shodne. Ovladač světel na to staveny je, O1 nikde nepouziva zadna relatka, co se tyka svetel jde vse rovnou pres spinace. Editováno: 18. leden 2011, autor: tomina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.