Přejít na obsah

Přepínání světel mezi tlumenými a dálkovými

jikral

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, poradí mi někdo prosím?

Vyměnil jsem originální světla u své octavie r 2002 za Devil Eyes .Osadil jsem je žárovkama Osram Night Briker a svítí to dobře.Problém je v tom, že originál světla byly osazeny žárovkou H4, která je dvouvláknová a při přepnutí z tlumených světel na dálkové se jedno vlákno zhasne a druhé rozsvítí.

Devil Eyes jsou osazeny dvěma žárovkami H1, při přepnutí z tlumených světel na dálkové se žárovka v tlumeném světle zhasne a v dálkovém rozsvítí.Víte někdo jak to zapojit , aby při zapnutí dálkových světel svítili spolu s tlumenými?

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych, že výrobce světel doporučuje nějaký způsob zapojení. Pokud ne, Upravil bych zapojení tak, aby odpovídalo zapojení originálních xenonů. U těch totiž při dálkových světlech také svítí tlumené (výbojka xenonů). Při tomto zapojení rozhodně nic neodpálíš nebo nezničíš. Spočívá to v dotažení jednoho drátu od vypínače světel k páčce na přepínání tlumené/dálkové. Stejně jako spousta lidí jsem si i já xenony dodělával (origo světlomety) a abych si ušetřil přáci, udělal jsem si jen 5cm propojku a propojil s ní drát vedoucí od vypínače světel s drátem, který napájí tlumené světla(tuším, že žluto/zelený). Oba dva jsou u páčky dálkové/tlumené. Takže propojíš jen dva dráty u svorkovnice páčky. Tím zabezpečíš, že do tlumených světel půjde proud vždy když bude zapnutý otočný ovladač světel nehledě na to, v jaké poloze je přepínač dálkové tlumené. Druhá možnost je ta, která je uvedena ve schématu ke xenonům, to osadíš konektorem a drátem volnou pozici ve vypínači světel a druhou stranu opět připojíš k drátu vedoucímu do tlumených světel. Výsledek je stejný. Chce to jen kus drátu, měřák, abys zjistil jaký je který drát a propojku, kterou je vhodné naletovat na původní dráty a důkladně zaizolovat.

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři

Ahoj všem, poradí mi někdo prosím?

Nevím jak u oktávky, ale u mýho bejvalýho Peugeota(málo svítil) jsem to vyřešil tak, že jsem si mezi přívodní kabel potk. a dálk. světla vložil kabel s usměrňovací diodou. Takže tlumený svitly normálně a při dálkových mi svítily jak dálkový tak tlumený. Ale pak jsem to stejně vrátil nazpětm protože by časem odešla žárovka(H4) a nebo by se vypálily paraboly...to byly časy lol

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

při tomto zapojení jste také mysleli na zátěž kabeláže? jak se bude zahřívat a nehledě na to, že vypínač světel je napojen přímo na světla a tudíž kontakty takový proud nedokážou přenést a začne se přehřívat až se vypálí? a ovládač světel je docela nákladná položka

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Ano mysleli na to soudruzi ze Skodovky, kdyz navrhovali zapojeni pro xenony. Takhle je to totiz zapojene podle DP. A temer stejne to ma zapojene take Superb 1 - ten ma stejne ovladaci prvky. A pokud ma ve vybave jen obyc projektory a ne xenony, je zapojeni shodne.

Ovladač světel na to staveny je, O1 nikde nepouziva zadna relatka, co se tyka svetel jde vse rovnou pres spinace.

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...