Publikováno Prosinec 29, 201014 r Zdravím všechny, měl bych dotaz. Přítelkyně má služební Octavii 1,2TSI. Stala se jí taková věc. Zaparkovala a nevyřadila úplně zpátečku a motor byl na volnoběh a šla se podívat ven kolik má ještě místa.Když vyšla ven z auta, byla hodně překvapená hlukem v motoru (jako by něco drhlo). Asi po 2. min. motor vypla. Pořádně vyřadila a vše bylo O.K. To, že zpátečka nebyla úplně vyřazená si nevšimla. Mám dotaz jestli se mohla tímto poškodit spojka. Jsem laik. Díky za odpovědi.
Prosinec 29, 201014 r Domnívám se, že určitě ne. Normálně bych zkusil, jestli tam zpátečka jde dobře, bez zvuků "zubů", bez nějakého odporu a pokud tam jde naprosto lehce, neřešil bych to. Podle mě tohle se spojkou nemělo co do činění, spíše s převodovkou. Ale vzhledem k tomu, že jsem býval 15 let na vedlejšák učitel v autoškole a viděl jsem, jak žáci mrskaj zpátečky bez spojky a auto to vydrželo bez úhony, nepřikládal bych k tomuhle vůbec žádnou důležitost. Buď klidný Upraveno Prosinec 29, 201014 r od Clint
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.