Přejít na obsah

nekdo mi vymenil xenony? Jak to vrátit?


qub1n

Doporučené příspěvky

Ahoj škodováci,

před víc jak půlrokem jsem v bazaru koupil Octavia I z roku 2002 s poměrně slušnou výbavou, bylo to asi nějaké manažerské auto, vypadá až mafiánsky. S autem jsem velice spokojen. Avšak nenašel jsem knoflík na naklápění světel. Z manuálu jsem usoudil, že tam asi budou xenony, když tam nebyl ten čudl, ale kamarád mi povídal, že to tak nesvítí.

Nějak jsem to neřešil, až dnes, když jsem byl na technický se problém znovu objevil. Nejsou tam xenony, ale chybí tam to štelování, asi tam kdysi byly a někdo (původní majitel / bazar) to vyměnil. Technickou to projít nemělo, ale byli na mě hodní, ale přemýšlel jsem, že bych do příští technické vyřešil. Vzhledem k výbavě auta bych si tipl, že tam ty xenony kdysi byli. Technik říkal, že si myslí, že tam mohli zůstat ty váhy a tak.

Mam dvě možnosti, buď do palubky zavedu to štelování na normální světla, nebo vrátím dopředu ty xenony. Nevím, co je jednodušší a co náročnější a na kolik by to přišlo. Předpokládám, že bych měl nejprve zapátrat, co tam zbylo. Jak to poznám, kde to najdu? s tím, jak to v noci svítí, moc spokojený nejsem, uvítal bych něco lepšího. Kdysi jsem měl půjčenou z půjčovny Hyunday Sonatu a ta svítila parádně a myslím, že měla halogenky. Tak kdyby to svítilo aspoň tak, bylo by to hezký. :)

dik za radu

qub1n

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdriv bych to zjistil. Mas k autu servisni knizku? Zavolal bych do servisu, kde bylo auto koupeny a podle VIN by ti to meli oznamit. Pokud tam xenony byly, tak bych je koupil, sezenes je za 7.000-10.000 Kc, zalezi na stavu a stesti na prodavajiciho.

Ted me napadlo... mas ostrikovace? Protoze pokud bys mel xenony, musis mit i ostrikovace. Nebylo auto bourany? Je mozny, ze vymenili cely predek a misto xenonu tam placli halogeny.

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zni dobre, zkusim najit tu knizku a zavolat tam. dik Ostrikovace to ma. Při koupi se na to díval můj mechanik a říkal, že to bourané nebylo. Nevypadá to. Taky je někdo mohl ukradnout, to udělali bratrancovi.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, nepůjde jen vyndat světla a nacvaknout na stávající konektory. Ty xenony z toho auta někdo vyndal úmyslně, protože k předělávce je potřeba vyměnit konektor a přepinovat... Takže kromě koupě nových světel se připrav na koupi nových konektorů, mrkni, když vytočíš naplno levé přední kolo, jestli je tam čidlo úrovně, má takové malé táhlo ke spodnímu rameni. Jestli jo, tak předpokládám, že vzadu bude taky. V tom případě je to hračka. Jen vyměnit konektory, napinovat, modli se, abys našel přebývající dráty od nivelace s neucvakanými piny, jinak tedy znovu napinovat, osadit, nakódovat, seřídit a je to. Finančně Tě to vyjde bez nivelace tak na 11 tis, s nivelací tak na 16 +-...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď je ještě otázka co bude jednodužší a levnější.

Jestli už to nechat tak a dotáhnot do konce = dodělat naklápění

anebo

zjistit co odebrali a co je třaba ke zpětné montáži xenonů.

Čiré optiky už svítí docela obstojně, nebude to lákat zloděje tak jak xenony (taky znám jednoho co mu je ukrali a ten den ukradli na jednom parkovišti dvoje), údržba levnější = žárovka je levnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...