Přejít na obsah

Aquafobin / velfobin

WLojza

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Psal jsem na infolinku ohledne pouziti aquafobinu a podobnych pripravku na odstranovani vody z benzinu, tak zde uvadim vyjadreni, pokud by to nekdo take hledal. :-D

----------------------------------------------

Dobry den,

jsem majitel noveho automobilu Fabia II s motorem 1.2 TSI 63kw. Chtel bych se optat, zdali je doporuceno ci zakazano lit do benzinu pripravky typu aquafobin/velfobin pro odstraneni vody z benzinu. V manualu jsem nic nenasel a na internetu take ne.

Diky za brzkou odpoved.

S pozdravem

Vážený pane,

doporučené palivo dle příslušné ČSN najdete v Návodu k obsluze. Výrobní závod Škoda Auto nedoporučuje mísit toto normované palivo, viz. Návod k obsluze, s jakýmikoliv přípravky. Je samozřejmě věcí majitele/uživatele vozu, zda se tímto doporučením bude řídit. Pokud ne, nemůže nést výrobní závod odpovědnost za případná poškození motoru a systémů s tímto souvisejícím.

S pozdravem,

----------------------------------------------

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proč píšete do škodovky,když tady máte forum :palec2: Ty přípravky jsou podle mne prasečina.Když tankujete benzín(s pečetí kvality) do plna,tak není důvod se obávat,že něco zamrzne a obzvlášt u aut co mají vstřikování.U motorky bych se bál,že v trysce karbece to může zamrznout a proto v zimě nejezdím. :palec2: Já beru u EUROOILU někdy optimal 95 a myslím,že nějaký ty přisadu na ten princip tam už jsou.

Editováno: , autor: petrumr
Odkaz ke komentáři

Taky jsem parkrat do skodovky psal a jejich odpovedi jsou fakt k nakopnuti do pr..le.

......

Nejen odpovědi na dotazy - celá informační politika ŠA směrem k zákazníkovi je zralá na nakopání do prdele - a zepředu k tomu. Velfobin bych klidně dal, před natankováním do plna a co nejdelší trasou, aby se případně usazená voda mohla díky složkám přípravku rozptýlit v co největším množství paliva a zároveň aby se také co nejdřív "zkonzumovala" = vyjet co možná skoro do sucha. Když budeš dávat cokoliv proti vodě do nádrže a jezdit přitom "couračky kolem komína", ničím si nepomůžeš, ty přípravky časem ztratí účinek a případná voda se ze směsi zase vysráží ke dnu nádrže.
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...