WLojza Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 Zdravim. Psal jsem na infolinku ohledne pouziti aquafobinu a podobnych pripravku na odstranovani vody z benzinu, tak zde uvadim vyjadreni, pokud by to nekdo take hledal. :-D ---------------------------------------------- Dobry den, jsem majitel noveho automobilu Fabia II s motorem 1.2 TSI 63kw. Chtel bych se optat, zdali je doporuceno ci zakazano lit do benzinu pripravky typu aquafobin/velfobin pro odstraneni vody z benzinu. V manualu jsem nic nenasel a na internetu take ne. Diky za brzkou odpoved. S pozdravem Vážený pane, doporučené palivo dle příslušné ČSN najdete v Návodu k obsluze. Výrobní závod Škoda Auto nedoporučuje mísit toto normované palivo, viz. Návod k obsluze, s jakýmikoliv přípravky. Je samozřejmě věcí majitele/uživatele vozu, zda se tímto doporučením bude řídit. Pokud ne, nemůže nést výrobní závod odpovědnost za případná poškození motoru a systémů s tímto souvisejícím. S pozdravem, ---------------------------------------------- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 Taky jsem parkrat do skodovky psal a jejich odpovedi jsou fakt k nakopnuti do pr..le. Nicmene v nasich luzich a hajich kdy se benzin pancuje a nikdo s tim, nedokaze nic delat velfobin neuskodi sam ho pouzivam aspon jednou do roka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 (editace) A proč píšete do škodovky,když tady máte forum Ty přípravky jsou podle mne prasečina.Když tankujete benzín(s pečetí kvality) do plna,tak není důvod se obávat,že něco zamrzne a obzvlášt u aut co mají vstřikování.U motorky bych se bál,že v trysce karbece to může zamrznout a proto v zimě nejezdím. Já beru u EUROOILU někdy optimal 95 a myslím,že nějaký ty přisadu na ten princip tam už jsou. Editováno: 6. leden 2011, autor: petrumr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 Taky jsem parkrat do skodovky psal a jejich odpovedi jsou fakt k nakopnuti do pr..le. ...... Nejen odpovědi na dotazy - celá informační politika ŠA směrem k zákazníkovi je zralá na nakopání do prdele - a zepředu k tomu. Velfobin bych klidně dal, před natankováním do plna a co nejdelší trasou, aby se případně usazená voda mohla díky složkám přípravku rozptýlit v co největším množství paliva a zároveň aby se také co nejdřív "zkonzumovala" = vyjet co možná skoro do sucha. Když budeš dávat cokoliv proti vodě do nádrže a jezdit přitom "couračky kolem komína", ničím si nepomůžeš, ty přípravky časem ztratí účinek a případná voda se ze směsi zase vysráží ke dnu nádrže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.