smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 no ak by si zobral ten signal od zapalovania tak by to svietilo aj cez den ked to nieje potrebne si myslim ale to je uz iba detail a to Wojnar mohol by si mi povedat v com to kodis? mozno ze by som nasiel niekoho kto by mi to aj nakodil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 Ty to chceš původně od světel, ne? A to taky svítíš i ve dne. Takže z toho vycházím. Píšu to v Bascomu, je to takový Basic pro Atmel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 no jj ja to chcem tak ale vies keby to nahodou niekto chcel kto ma automaticke denne svietenie napr ako ty tak je to zbytocne podla mna ale ved to je potom uz jedno kde si to napojim ci nie? no musim sa na to opytat kamosa ci nahodou to nepozna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 skor napichnut na osvetlenie palubovky. to sa zapina az otocenim vypinaca Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 patrickcevela jj tak ako pises od osvetlenia palubovky to Wojnar niesom si isty ale sa mi zda ze ked pretocis klucom tak na vypinaci svetiel sa ti rozsvieti symbol svetiel tak mohlo by to byt aj odtialto napojene a netrebalo by sa hrabat v spinacej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 Ono, v podstatě je jedno odkud to bude bráno. Schéma lze pak navrhnout tak, aby bylo možné to vybavit jak přivedením +12V nebo kostry. Na uživateli pak bude kde si to napojí a kdy to bude svítit. Stejně tak už je jedno odkud který signál kde vemeš. A programovat to lze v čemkoliv, Bascom, C nebo Asembler. Důležité je si ujasnit kdy a jak se to má chovat. Jen mi prosím včas řekni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 (editace) no tak mne by to vyhovovalo aby to bolo napojene na osvetlenie palubovky a ten druhy signal od toho interieroveho svetla a este jedna otazocka rozsvietilo by sa to na plno aj kebyze to interierove svetlo zapnem iba vypinacom? Editováno: 8. Březen 2013, autor: smolko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 Všecko to záleží jen na tom, kde který signál najdeš a "odebereš". Budeš mít zařízení, které bude umět na základě signálů ze dvou vstupů vhodnou kombinací rozsvěcovat osvětlení nohou. Bude jen na Tobě, které signály a odkud je odebereš. V případě toho stropního světla pak nepůjde vzít signál někde z drátů v oblasti relátek, pojistek, komfortky, které jdou ke světlu, ale bude třeba se napíchnout přímo ve světle. Informaci o rozsvícených světlech vzít ze spínače je dobrá myšlenka Při automatickém, pouze ve dne, to svítit nebude a při ručním, za snížené viditelnosti, už svítit bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 (editace) jasne chapem len dufam ze sa to nejako podari spravne nakodit Editováno: 8. Březen 2013, autor: smolko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 Neboj, to půjde. Kouzlo je v tom, že to lze ladit do nekonečna PS: Spěcháš na to hodně? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 (editace) ale nie je to v pohode ja len budem rad ked sa to podari ) lebo uz dost dlho som daco podobne hladal na nete ale neuspesne Editováno: 8. Březen 2013, autor: smolko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 (editace) na vypinaci to napichni na pin 16 - sedofialovy kabel, pin oznaceny 58. je to defacto vetva el. vetva A3 s +12 len vtedy, ked ti svieti pristrojovka. Dalsia moznost je pin 17 - sedomodry kabel, pin oznaceny 58b, tam je +10 pri svietiacej pristrojovke, vetva A4. Dnes som to mal rozobrate a pripajal som tam LED pasik pod nohy, tak som si to premeral lebo vacsina navodov sa pripaja az za regulator intenzity osvetlenia palubovky ktory ja nemam. Kable som vytiahol cez tu mrezu a zatial ich nechal vysiet pretoze zacalo prsat... zajtra vymyslim kam pripojim ten ledkovy pas... radsej som to vsak nefotil lebo som to spravil ako prasa miesto sedofialoveho kabla som natiahol modry a miesto hnedeho orandzovo zeleny ktory som ukostril pod nahodnu srobu pretoze sa mi nedal odkrutit kostriaci bod... No co, v meste som nikde nevedel zohnat spravne farbicky za par tyzdnov vsak budem montovat handsfree, tak to aspon korektne ukostrim. Editováno: 8. Březen 2013, autor: patrikcevela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 no ono ked bude ten obvod tak ja si potom uz jednotlive obvody dohladam to si myslim ze uz nebude problem ako keby som chcel si napojit LED pas aby mi svietil pri zapnutych svetlach tak s tym problem by nebol ale ked to chcem mat tako ako som to uz tu pisal tak inac ako cez nejaky obvod to asi tazko vyriesis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 (editace) ako, hladat spravne pripojne body v Else alebo na fore je vacsi problem ako by sa zdalo aspon v mojom pripade. druha vec je, ze mne svietia svetla stale, preto som hladal bod ktory je aktivny len pre svietiacej palubovke. Editováno: 8. Březen 2013, autor: patrikcevela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 no jasne ale si myslim ze tie farby vodicov niesu az takym problemom a co sa tyka toho napojenia tak si to mohol napojit aj od vypinaca svetiel aj na nom je podsvietenie ked sa nemylim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 (editace) citaj, presne tam som to pripojil. Prva veta, druhe slovo prispevku kde to zmienujem, prispevok z 21:28. Editováno: 8. Březen 2013, autor: patrikcevela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smolko Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 Jasne sorry nejako som to prekukol co uz stava sa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djjuju Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 Tu je moje ukázka podsvícení. Použidí led pásky, mám to napojené na světla.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 23. Březen 2013 Sdílet Vloženo 23. Březen 2013 jop, presne tak to vyzera u mna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djjuju Vloženo 24. Březen 2013 Sdílet Vloženo 24. Březen 2013 Nechtělo se mi předělávat osvětlení v autě, tak jsem to hodil do zelené.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 24. Březen 2013 Sdílet Vloženo 24. Březen 2013 jj tiez som tak rozmyslal. chcem tam vsak pichnut este rezistor. podla mna to moc silo svieti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djjuju Vloženo 24. Březen 2013 Sdílet Vloženo 24. Březen 2013 Já už jsem si na to docela zvyknul, ale můžu regolovat svítivost. Mám to připojené na osvětlení interiéru, které se dá regulovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 24. Březen 2013 Sdílet Vloženo 24. Březen 2013 ja tiez, ale nemam regulator, preto to mam napevno pridratovane k vypinacu. cize bud tam buchnem nejaky potenciometer, alebo tam napevno pripojim nejaky rezistor. pripadne pockam co vymyslia chlapci vyssie s chystou krabickou a naimplementujem tam tu . este sa pohravam s myslienkou dat tam RGB pasik a vyskusat priamo v noci na dlhej trase, co mi bude menej vadit. ked som jazdil na bmw tak cervena bola OK, ale aj ked som siel na octe, tak aj biela nebola zla. na terajsej zelenej mi zatial vadi sila svetla, mozno ked zregulujem tu, tak uz dalej spekulovat nebudem. este stastie ze som rozmyslal dopredu a pripojne body som si spravil plug&play, cize ziadne pevne pajkovanie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djjuju Vloženo 27. Březen 2013 Sdílet Vloženo 27. Březen 2013 Já to mám na pevno přidělané.. Ale ještě budu nějaké osvětlení dodělávat, tak mě bude čekat předělávání... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dolama Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Ahoj chci se zeptat protože jsem amatér a nejsem si jistej abych něco nepodělal. Vede tam 8 drátů mam to teda napojit na červenej a na jakej ještě ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.