Přejít na obsah

Klimatizace v zimě


Tlamovec

Doporučené příspěvky

Zdarec všem,mám zájem koupit ojete autí a bylo mi řečeno že v zimních měsících nejde vyzkoušet funkce klimatizace(man.).Proto prodávají bez záruky.Nevite někdo o nějakém způsobu jak to zjistit jestli funguje??

Pozn.,nemámají vytápěnou garáž na 25°C.

Díky za help

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Teda mě to přijde divný, já používám v zimě klimu na odmlžení oken často a nemám pocit, že by nefungovala, právě naopak... Třeba dneska ráno teploměr ukazoval 0,5 stupně a vyjel jsem s větrákem na 3 a topením na max a okna zamlžená jak prase a nechtěla se odmlžit, ale jakmile jsem pustil klimu tak bylo okamžitě vidět jak zamlžení před očima mizí a za chvíli bylo přední okno čistý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni to trochu hovadina? Vzdyt klimatizace ma drzet teplotu,ohrivat a ochlazovat ne? Osobne klimu nemam a az na 1-2 mesice v roce jsem moc rad ze ji nemam ale prijde mi to jako pitomost ne? ..

Tobě nestačí 5°C venku aby sis ochladil tím vzduchem interiér?

Na kolik to chceš ochladit?

bohužel pitomost to není, u Octy to tak je, některým autům klima jde, můžeš s ní pěkně vyčistit i v zimě zamlžená okna, ale u Octy to nejde...

No, od nějakého data tu teplotu snížili na tuším 2°C nebo úplně na nulu. A to už pro vysušení stačí.

Klima ten vzduch taky neochladí na míň.

Aha diky tak to jsem jeste vice rad ze to nemam..

To samé jsem si říkal taky. O loketní opěrce a tempomatu rovněž.

Do doby než jsem to vyzkoušel.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem jel nekolikrat s klimou a vzdy me bolela hlava jeste druhy den :) Ja az na par dni v lete jsem rad ze klimu nemam a tempomat bych taky nevyuzil ale operku tu bych bral vsemi deseti :palec2: Nevis nejaka pekna na fabii neni nekde?

Klimatizace je dobrá věc, když víš jak jí správně nastavovat. Máme v práci služební černou fabii a v létě je to poprava, protože je bez klimatizace. :doh :doh :doh :doh :doh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Ja az na par dni v lete jsem rad ze klimu nemam a tempomat bych taky nevyuzil...

Vždycky jde vypnout. A jak píše Sniper_2003, pokud ji někdo nepoužívá bezhlavě, je to jen přínos.

A tempomat? Řeknu jen tolik: Není jen na dálnice, jak si někdo myslí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

No, s tou klimou je to tak, že pod 5 stupňů se už kompresor nenahodí s důvody ochrany. Kontrolka sice svítí, ale klima stejně nejede. Mě by spíš tedy zajímalo, jak má potom člověk dodržet to občasné pouštění klimatizace v zimě, jak doporučuje výrobce, aby se to sem tam proběhlo na plný výkon, alespoň pár minut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že výrobce doporučuje "občasné pouštění klimatizace v zimě" pak bych se opravdu nestresoval, páč ono i v zimě je "občas" teplota nad 5 °C, jestli teda neuvažuješ "občas" pustit klimu tak tři krát během každé jízdy.

Apropo, není ta hranice snížená na 3 °C? Myslím, že v nějké technické nótě jsem někde četl, že to v průběhu výroby snížili na žádost uživatelů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

vím, že těch těchto témat je tu hodně, ale nikde jsem nenašel odpověď na svůj problém. Klimatizace naplněna a natlakovaná asi před 14 - ti dny tlak drží žádný únik, kompresor spíná , trubky jsou studené, jedno velké ale existuje - netočí se žádný z větráků, po napojení napřímo fungují oba dva, pojistky v pořádku prosím někoho o radu, ještě jednou podotýkám, že jsem všechy odkazy prohledal - O1 r.v 1999 1.9 TDI, klima při rychlé jízdě chladí, méně ale přeci, diagnostika nehlásí žádnou závadu. děkuji.Hil1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...