Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdarec všem,mám zájem koupit ojete autí a bylo mi řečeno že v zimních měsících nejde vyzkoušet funkce klimatizace(man.).Proto prodávají bez záruky.Nevite někdo o nějakém způsobu jak to zjistit jestli funguje??

Pozn.,nemámají vytápěnou garáž na 25°C.

Díky za help

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Jestli to nebude kvůli tomuto úryvku z návodu:

Klimatizace pracuje pouze při běžícím motoru

a venkovní teplotě nad 5°C a zapnutém

ventilátoru.

Je to v návodu i u manuální klimy

klimar.jpg

Editováno: , autor: Wojnar
Vloženo

Aha diky tak to jsem jeste vice rad ze to nemam.. bratranec ma hondu civic a rikal ze s ni v zime odmlzi okna za par vterin a divil se ze ja to delal vetrackem klidne i 5 minut jedine co pomohlo bylo zapnout topeni :smich:

Vloženo

Teda mě to přijde divný, já používám v zimě klimu na odmlžení oken často a nemám pocit, že by nefungovala, právě naopak... Třeba dneska ráno teploměr ukazoval 0,5 stupně a vyjel jsem s větrákem na 3 a topením na max a okna zamlžená jak prase a nechtěla se odmlžit, ale jakmile jsem pustil klimu tak bylo okamžitě vidět jak zamlžení před očima mizí a za chvíli bylo přední okno čistý.

Vloženo (editace)

Neni to trochu hovadina? Vzdyt klimatizace ma drzet teplotu,ohrivat a ochlazovat ne? Osobne klimu nemam a az na 1-2 mesice v roce jsem moc rad ze ji nemam ale prijde mi to jako pitomost ne? ..

Tobě nestačí 5°C venku aby sis ochladil tím vzduchem interiér?

Na kolik to chceš ochladit?

bohužel pitomost to není, u Octy to tak je, některým autům klima jde, můžeš s ní pěkně vyčistit i v zimě zamlžená okna, ale u Octy to nejde...

No, od nějakého data tu teplotu snížili na tuším 2°C nebo úplně na nulu. A to už pro vysušení stačí.

Klima ten vzduch taky neochladí na míň.

Aha diky tak to jsem jeste vice rad ze to nemam..

To samé jsem si říkal taky. O loketní opěrce a tempomatu rovněž.

Do doby než jsem to vyzkoušel.

Editováno: , autor: Wojnar
Vloženo

Ja jsem jel nekolikrat s klimou a vzdy me bolela hlava jeste druhy den :) Ja az na par dni v lete jsem rad ze klimu nemam a tempomat bych taky nevyuzil ale operku tu bych bral vsemi deseti :palec2: Nevis nejaka pekna na fabii neni nekde?

Vloženo

Ja jsem jel nekolikrat s klimou a vzdy me bolela hlava jeste druhy den :) Ja az na par dni v lete jsem rad ze klimu nemam a tempomat bych taky nevyuzil ale operku tu bych bral vsemi deseti :palec2: Nevis nejaka pekna na fabii neni nekde?

Klimatizace je dobrá věc, když víš jak jí správně nastavovat. Máme v práci služební černou fabii a v létě je to poprava, protože je bez klimatizace. :doh :doh :doh :doh :doh

Vloženo
...Ja az na par dni v lete jsem rad ze klimu nemam a tempomat bych taky nevyuzil...

Vždycky jde vypnout. A jak píše Sniper_2003, pokud ji někdo nepoužívá bezhlavě, je to jen přínos.

A tempomat? Řeknu jen tolik: Není jen na dálnice, jak si někdo myslí.

• o 11 měsíců později...
Vloženo

No, s tou klimou je to tak, že pod 5 stupňů se už kompresor nenahodí s důvody ochrany. Kontrolka sice svítí, ale klima stejně nejede. Mě by spíš tedy zajímalo, jak má potom člověk dodržet to občasné pouštění klimatizace v zimě, jak doporučuje výrobce, aby se to sem tam proběhlo na plný výkon, alespoň pár minut.

Vloženo

Vzhledem k tomu, že výrobce doporučuje "občasné pouštění klimatizace v zimě" pak bych se opravdu nestresoval, páč ono i v zimě je "občas" teplota nad 5 °C, jestli teda neuvažuješ "občas" pustit klimu tak tři krát během každé jízdy.

Apropo, není ta hranice snížená na 3 °C? Myslím, že v nějké technické nótě jsem někde četl, že to v průběhu výroby snížili na žádost uživatelů.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

vím, že těch těchto témat je tu hodně, ale nikde jsem nenašel odpověď na svůj problém. Klimatizace naplněna a natlakovaná asi před 14 - ti dny tlak drží žádný únik, kompresor spíná , trubky jsou studené, jedno velké ale existuje - netočí se žádný z větráků, po napojení napřímo fungují oba dva, pojistky v pořádku prosím někoho o radu, ještě jednou podotýkám, že jsem všechy odkazy prohledal - O1 r.v 1999 1.9 TDI, klima při rychlé jízdě chladí, méně ale přeci, diagnostika nehlásí žádnou závadu. děkuji.Hil1

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...