boriss 2 Vloženo 8. Únor 2011 Sdílet Vloženo 8. Únor 2011 Chci se zeptat, jestli by šli dát disky z Favorita na Felicii nebo si radši koupit přímo na Felicii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 8. Únor 2011 Sdílet Vloženo 8. Únor 2011 Záleží na tom z jakého ročníku Favorita - až po modelový ročník ´91 měl Favorit "škodováckou" rozteč kolových šroubů "4x98mm", od modelového ročníku ´92 se to změnilo na "koncernový" standart 4x100mm - a ten si udržela i Felicie. Další rozdíl byl v discích pro krátké a kombi/Pick-Up provedení - ty pro "kraťasa" měly nosnost jestli si dobře pamatuju 360kg/kolo, na "long" verzi pak byla nosnost 410kg/kolo. Na kombíka se přitom "lehké" provedení ráfku namontovat vůbec ani nesmí, opačná kombinace ("těžké" kolo na krátkou verzi auta) samozřejmě možná je. Je proto potřeba dobře zvážit a prověřit, co vlastně chceš namontovat na svou Feli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 no ten přelom bych spíše viděl na 92/93, páč jsem měl karbecového Formana 92' a ten měl ještě 4x98, jinak se vším ostatním souhlas. "Lehké a těžké" se daly od sebe poznat podle děr v ráfku po obvodu. Lehké měli tuším obdélníčky a těžké tam měli myslím nějaké zaoblení, ale už si nejsem stoproc jist. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 Když jsem si to dohledal, tak jsem zjistil, že kolega malta se nesekl - bylo to k 1.1.1993. Velikost a tvar výřezů viz obrázek na příloze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 ani nevíš jaké zadostiučinění jsi mi způsobil , když se mi podařilo "nachytat" takovou studnici vědomostí . Ekkar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 Základní údaje a data ± nosím v hlavě - na zbytek jsou knížky a já jsem línej furt lítat ke knihovně a na skener. Takže občas jde rána malinko vedle... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boriss 2 Vloženo 9. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 Moc Vám všem díky za cené informace . Je to rozteč 98mm ale to by šlo vymezit vymezovacími kroužky nemílím-li se. Jinak mám krátkou Felinku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 Vymezovacími kroužky ne - ale pokud vím, údajně existují speciální šrouby s excentrickými a ke všemu ještě otočnými hlavami - prý se to používalo pro montáž dovozových disků s roztečí třeba právě 100mm na starší favority. Tudíž by to mělo pasovat i obráceně - pro montáž 98-ček na náboj s roztečí 100. Tohle aspoň tvrdí majitel pneuservisu, kam jezdím dávat měnit a vyvažovat už nějakých 8 let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 Šouby s tou hlavou existují. Otázka je, za jakou cenu je koupí. Neměli favority 92 ještě jinej půměr středový díry oproti 93? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boriss 2 Vloženo 10. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2011 A ještě bych se Vás na něco zeptal. Má cenu dávat ty disky z Favorita na Feldu? Jenom se chci zeptat jestli to stojí za to nebo si spíš mám koupit nové disky přímo na Feldu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. Únor 2011 Sdílet Vloženo 10. Únor 2011 (editace) Jde o to, JAKÝ disky - jestli jsou to normální plecháče, hodil bych na to kládu a koupil origo Felinový. V případě Alu už bych tak kategorický nebyl a pokud by se jednalo o nějaký hezký nebo ojedinělý design, nemuselo by být zase až tak blbým nápadem zkusit je nasadit i na Feli. Důležitým parametrem jsou rozměry a únosnost těch ráfků. Editováno: 10. Únor 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boriss 2 Vloženo 10. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2011 Právě že to jsou plecháče. Děkuji za odpověď. To jsem chtěl vědět . Házim na to kládu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.