Přejít na obsah

Převodovka MQ - 02R, poraďte. F 1, 1.9 TDI PD 74kW

Doporučené příspěvky

Přátelé okřídleného šípu,

potřebuji poradit. Mám Fabii 1.9 TDI PD 74kW ročník 2001. Prolíná mi olej z převodovky. Pokusím se pojmenovat odkud. Na tělese převodovky ze spodu je víko se znaky VW přišroubované dvěma šrouby. Mám dotaz. Je možno toto víko sundat? Nehrozí, že toto víko drží něco, co po demontování vypadne a já se pak mohu jít pověsit? Prosím o radu členy tohoto fora. Děkuji za případné komentáře. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

pro boobika: musím poděkovyt Bohu, že motor je zcela suchý, bez náznaků prolínání. Bylo to 100% z toko víčka. Dnes jsem to kontroloval. Pro jistotu jsem to ještě do kola zapatlal tím silikonem, doplnil jsem převodový olej a doufám, že již z tohoto místa ani neukápne. Děkuji za servis. Radek.

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Dobrý den,

mám podobný problém, ale pro změnu prasklinu černého víčka na pravém boku převodovky. (víčko převodovky). Chci si ho objednat nové i s těsnění a s novou náplní oleje. Ale chci se také zeptat, jestli když to víčko sundám, tak se na mě taky něco nevysype.

Mám Combi 1,9TDI PD 74kW 5kv r.v. 2006

Předem díky

Štěpán

Odkaz ke komentáři

na pravé straně převodovky je spojka. víko myslíš asi na levé straně, plastové s těsněním. jinak těsnění cca 260kč, víko pokud je nemocné cca 500kč a origo olej cca 200kč/litr.

jinak nic se na tebe nevysype (a pokud jo, tak něco bylo už špatně), maximálně ti uteče trochu oleje. pod tím víkem je kolo 5. kvaltu.

Odkaz ke komentáři

na pravé straně převodovky je spojka. víko myslíš asi na levé straně, plastové s těsněním. jinak těsnění cca 260kč, víko pokud je nemocné cca 500kč a origo olej cca 200kč/litr.

jinak nic se na tebe nevysype (a pokud jo, tak něco bylo už špatně), maximálně ti uteče trochu oleje. pod tím víkem je kolo 5. kvaltu.

Jasné, díky za info, samozřejmě máte pravdu, víko je na levé straně, tak dlouho jsem špekuloval, až jsem napsal špatnou stranu. :-)

Takže nic by se vysypat nemělo, s převodovkou jinak žádný problém není, je tichá, má hladký chod, pouze jsem si tohoto všiml při výměně motorového oleje. Zajímavé je, že víčko je jakoby proražené od nějaké rány a to až skoro v horní části, vůbec mi není jasné, co se tam mohlo dostat a prorazit ho, je jakoby v jednom místě maličko promáčklé dovnitř a v tom promáčknutí prasklé. Nic jsem s autem nedělal, servisní práce si dělám sám a na této straně jsem ještě nikdy nic nedělal, abych si ho sám nějak poškodil, zajímavá věc.

Ještě jednou díky za radu.

Zdraví Štěpán

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...