vysoka spotreba - Motor 1.9 TDI PD - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

vysoka spotreba

BarkaO2

Doporučené příspěvky

Zdavím všetkých:) Mám škodu Octaviu combi II,r.v.05 najazdené cca 140.000km, všetko bolo o.k. pokiaľ mi neodišlo turbo.., už mám 3-tie, nové(menené v rámci reklamácie) ale problém mám v tom, že spotreba mi vyskočila na 9 lit/100km!!!! nikto mi nevie povedať prečo a čo je s tým!!! v servise su zufalí už, vyskušali kade ...čo a žiadna zmena.... Neviete náhodou?? Nestretol sa niekto s takým problémom??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 2. 2011 na 19:18, BarkaO2 napsal:

Zdavím všetkých:) Mám škodu Octaviu combi II,r.v.05 najazdené cca 140.000km, všetko bolo o.k. pokiaľ mi neodišlo turbo.., už mám 3-tie, nové(menené v rámci reklamácie) ale problém mám v tom, že spotreba mi vyskočila na 9 lit/100km!!!! nikto mi nevie povedať prečo a čo je s tým!!! v servise su zufalí už, vyskušali kade ...čo a žiadna zmena.... Neviete náhodou?? Nestretol sa niekto s takým problémom??

Jde o to zda je to spotřeba na PP nebo reálná. :)

Odkaz ke komentáři

V 23. 2. 2011 na 19:18, BarkaO2 napsal:

jj je to reálne mám to zmerané v meste 9L mimo mesta sa dostanem na 7,5 nižšie vôbec, predtým som mala mimo mesta pod 4,8 :(

Odkaz ke komentáři

V 23. 2. 2011 na 19:53, Sniper_2003 napsal:

Tak to je vážně nějaké divné. Co teplotní čidlo??? Čistě teoreticky by si motor mohl myslet, že je zima , i když by zima nebyla, a cpal by do motoru naftu (bohatil směs). Ale je to jen jedna z mnoha domněnek ;) .

no to je divné. uz to nechápu ani v servisoch, diagnostika nehlasi ziadne zavady, aj to cidlo mam skontrolované vsetko je o.k. auto má tah, ide fakt super, ale tá spotreba je hruza des!!! nikto si s tym nevie rady...:o:((

Odkaz ke komentáři

No ona to může být také nafta. Nekvalitní nafta s malým cetanovým číslem hned také zvýší spotřebu. Další zvýšení spotřeby může být tou zimou co je teď. A ještě mě napadlo co lehčí noha na plynu???? :) :)

A nemáš zapnutou klimu???

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři

V 23. 2. 2011 na 20:14, Sniper_2003 napsal:

No ona to může být také nafta. Nekvalitní nafta s malým cetanovým číslem hned také zvýší spotřebu. Další zvýšení spotřeby může být tou zimou co je teď. A ještě mě napadlo co lehčí noha na plynu???? :) :)

OMV zlá nafta myslíš? beriem, že je zima mráz, ale može sa zvyšat spotreba až o tolko??? kebyže liter tak v pohode. prečo ked bolo turbo este o.k., bola aj spotreba o.k., turbo sa vymenilo, a hned mi vybehla aj spotreba!!! v servise vraveli, katalizator v pohode vstreky v pohode a zhavice tiež.. nooo sami sa tomu cuduju, a ze vraj taky pripad nemali este :D to ja som prva :D pockaj tazká noha, ved nejazdím na nej ako blázon..ale tak ako vzdy!! :) viem aku spotrebu malo to moje auticko, pred vymenou turba!! plus som si vsimla , ked stojim niekde na krizovatke, hned mi ide spotreba hore a dost rychle no pred tym to tak nebolo....

Odkaz ke komentáři

V 23. 2. 2011 na 20:20, Sniper_2003 napsal:

Co je docela divné je to, že na 140 tis. máš hotové turbo. To asi moc nešetříš. :smich:

neviem ci je to divne alebo nie,.. proste turbo odislo a dal mi tam nejake ine... auto vobec nemalo tah, tak som ho reklamovala, ze nejde pridávas a proste citis ze nejde nemalo tah!!! ( tobolo druhe ) uz vtedy bola spotreba tak..., ked som mu nedala ani dychať(mechanikovi co mi to robil) tak mi turbo vymenil.(cize 3 ) auto ma tah ale spotreba otras!! takže asi tak to bolo

Odkaz ke komentáři

Nemyslím si nic. Vím, že v ČR je problém sehnat KVALITNÍ naftu. Mimo jiné newím co máš za motorizaci jestli 1.9 nebo 2.0 TDI. Ale má 1.9 když jsou mrazy jako teď v noci kolem -16 a přes den -9 tak na trati kolem 9km baští 7 - 7.5L/100KM a to jezdím šolich. V letních měsících jezdím tu samou trasu kolem 5.5 - 6L/100KM. :prc:

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři

V 23. 2. 2011 na 20:32, BarkaO2 napsal:

ale až tak??? prečo to nerobilo pred tým??? a prečo sa už nemozem dostať mimo mesta pod 5??? niečo na tom len bude nie???

Taky si myslím, že to není normální akorát vytvářím varianty, které by mohly vést k odhalení dalších možných vad, které mohli způsobit tvou zvýšenou spotřebu pohonných hmot. kol5

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...