tomasss Vloženo 30. Květen 2006 Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 Objednal jsem si po internetu nová kolečka DEZENT G, akorát na krabici stojí že jsou na novou A3. S koly jsem dostal šrouby, ale zajímá mě jestli se dají použít originál pojistné šrouby z OII ? Vzhledově vypadají trošku jinak (viz. foto). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 30. Květen 2006 Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 Tyto šrouby nelze zaměňovat,jedny jsou pro kola s kuželovým sedlem(vlevo),druhé pro kulové sedlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasss Vloženo 30. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 Tyto šrouby nelze zaměňovat,jedny jsou pro kola s kuželovým sedlem(vlevo),druhé pro kulové sedlo. Hm, tak to to jsem si bohužel myslel. Hlavně že na dodáku mají, že kola jsou na OII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 30. Květen 2006 Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 Tyto šrouby nelze zaměňovat,jedny jsou pro kola s kuželovým sedlem(vlevo),druhé pro kulové sedlo. Hm, tak to to jsem si bohužel myslel. Hlavně že na dodáku mají, že kola jsou na OII. Asi jsi to špatně pochopil,kola na Octu můžeš použít,pokud splňují parametry dle TP,ale se šrouby k nim dodanými. Jinými slovy,všechna koncernová auta mají orig.kolové šrouby s kulovou dosedací plochou .Pokud koupíš kola od jiného výrobce,a ten zvolí na kolech jinou dosedací plochu,například tu kuželovou,musíš použít šrouby předepsané ke kolům.Většinou jsou součástí dodávky.Informace na dodáku tedy je zřejmě správná.Pro Tebe to tedy znamená koupit pojistné šrouby se stejnou dosedací plochou,jako mají šrouby ke kolům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasss Vloženo 30. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 Díky za info, pochopil jsem to přesně jak píšeš. To povzdechnutí patřilo jedné sadě origo pojistných šroubů, které mi doma zahálí a kterou jsem chtěl využít na tyhle kola. Oni ty kola totiž v popisu mají "... na přesně vrtaná kola lze použít originální kolové šrouby." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy Vloženo 30. Květen 2006 Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 taky se mi tohle stalo a mam doma jedny srouby uplne nove k nicemu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 30. Květen 2006 Sdílet Vloženo 30. Květen 2006 "... na přesně vrtaná kola lze použít originální kolové šrouby." Aha,tak to je tedy potom velice mylné info.I když je mi divné,že máš Dezenty pro kuželovou hlavou.Ne že bych je nějak všechny znal,ale mám Dezenty E s kulovou dosedací plochou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasss Vloženo 31. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 31. Květen 2006 Záhada hlavolamu vyřešena : kola jsou opravdu pro origo šrouby s kulovou dosedací plochou. Jenom mi do balíku omylem přibalili špatné šrouby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 Záhada hlavolamu vyřešena : kola jsou opravdu pro origo šrouby s kulovou dosedací plochou. Jenom mi do balíku omylem přibalili špatné šrouby Tak to je OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 1. Červen 2006 Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 "... na přesně vrtaná kola lze použít originální kolové šrouby." Aha,tak to je tedy potom velice mylné info.I když je mi divné,že máš Dezenty pro kuželovou hlavou.Ne že bych je nějak všechny znal,ale mám Dezenty E s kulovou dosedací plochou. taky mam dezenty a kuzel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
civrs Vloženo 27. Březen 2011 Sdílet Vloženo 27. Březen 2011 Zdravím, může mi někdo říct jestli jsou potřeba jiné šrouby do alu kol než jsou v plechách,děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitris.K Vloženo 27. Březen 2011 Sdílet Vloženo 27. Březen 2011 pokud mas origo plecháče a origo hliníky tak mužeš nechat stejné.Pokud bys měl nejake neorigo hliniky tak je treba dodrzet dosedací plochu.Kulová nebo kuželová Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
civrs Vloženo 27. Březen 2011 Sdílet Vloženo 27. Březen 2011 Auto bylo koupeno starší na plechách a já dokoupil origo alu takže by to molo jít že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 27. Březen 2011 Sdílet Vloženo 27. Březen 2011 Pokud máš stávající šrouby kulové a koupíš originální koncernové alu ráfky budou ti stačit na oba druhy ráfků jedny a to šrouby s kulovou dosedací plochou. http://www.amstuning.cz/kolove-rouby/486-kolovy-rouk-m12x125-kuel.html Pokud koupíš alu některého z aftermarket výrobců,tam bývá zpravidla potřeba šrouby s dosedací plochou kuželovou.Většínou jsou šrouby přiloženy k ráfkům. http://www.amstuning.cz/kolove-rouby/485-kolovy-rouk-m12x125-kuel.html Co máš na autě nyní musíš zkontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
civrs Vloženo 27. Březen 2011 Sdílet Vloženo 27. Březen 2011 Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitris.K Vloženo 27. Březen 2011 Sdílet Vloženo 27. Březen 2011 Ano, mužeš je použít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jomo Vloženo 19. Duben 2011 Sdílet Vloženo 19. Duben 2011 Zdravím, a ptám se 1) Jaká je správná délka zašroubování M14x1,5 ? Proč se ptám: pro O2 a 16" alu kola (Škoda) lze údajně použít šrouby z plechů , tj. délka 28. - kulová/čočková dosedací plocha. Ale pak je zašroubováno jen necelých 7 otáček tj. cca 10 mm. Není to málo? K problému došlo tak, že jsem koupil starší O2 s elektrony na zimu a na léto. Na zimních je dosedací plocha kužel, na letních koule. Šrouby k letním jsem nedostal a tak jsem koupil nové M14x1,5x28 (jakoby chromované). Pojistné, které tam byly jsou, jsou na tom ještě hůře, jsou zašroubovány jen cca 5 1/2 ot tj. 8mm. 2) Nebo je možné , že šrouby mají špatný tvar kulové plochy - se mi zdá, že sedí jen na horní hraně ? Dík za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Duben 2011 Sdílet Vloženo 19. Duben 2011 šróby z origo hliníkov sa používajú takisto aj na origo plecháčoch...nepočítaj počet otáčok pri šróbování.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Škrabi Vloženo 19. Duben 2011 Sdílet Vloženo 19. Duben 2011 U těch bezpečnostních šroubů záleží ,jestli jsou originál,tak jsou stejně dlouhé. U druhovýroby jsou různé délky a ten počet otáček jak uvádíš je dostatečný. Tvar čočkové hlavy je stejný originál nebo neoriginál. Stává se ,že lidi poškodí dosedací plochy v diskách špatnýmy šrouby,což může být tvůj případ. Doporučil bych konzultaci v pneuservisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 2. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2013 (editace) Ahoj, je hodně velký rozdíl mezi originálem, českou výrobou, německou výrobou a čínou? Konretně: http://www.cc-autodily.cz/search/?kod_alt=WHT001812 http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/disky-poklice-lapace/srouby-krytky-sroubu/s-octavia-05-sroub-kola-6hr-m14x1-5x27-5-kul-sedlo-id:2661.eshop http://www.skoda-dily.cz/eshop/wht001812-sroub-kola-m14.html Dnes při výměně kol se mi podařilo zničít pár šroubů, tak potřebuji nové, ale přiznám se, že dávat 70 Kč za jeden se mi zdá moc, nadruhou stranu číně se asi vyhnu, ale německá nebo česká výroba, to by možná šlo. Editováno: 2. Listopad 2013, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 2. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2013 Vlákna jsem sloučil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.