Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 13 let později...
Vloženo

Ahoj, nedávno jsem koupil nové pneu včetně originálních hliníkových disků na fabii z bazaru (pán k nim šrouby neměl) a přehodil je za staré plecháče. Zkusil jsem tam dát stejné šrouby, jenže se za jízdy povolují. Jsou na ně asi krátké, ale jaké tam dát? 

Moje otázky jsou: 

1)Jsou stejné šrouby na kola plechová i hliníková u Fabie 1.4 MPI, rok výroby 2000?

2)Jak tedy vybrat správný šroub? 

Četl jsem, že na alu kola se používají většinou kuželové, ale nějaká auta mají stejný šroub na alu i plechová kola. Můžu dát stejný šroub ale jen o trochu delší? 

Jsem docela neznalec, tak se omlouvám jestli je odpověď jasná. Nikde jsem ji ve fórech ani na internetu nenašel. 

Předem díky za odpověď!

Vloženo (editace)

U origo plechů i opravdu origo AL kol jsou šrouby stejné, takže něco je špatně. Koupil bych asi  ové origo šrouby, kdoví co tam máte. 

Editováno: , autor: ben06
Vloženo

@Fabie00 Kdyby sis dal trochu poráci s hledáním, našel bys toto téma a v něm i odpověď. Témata sloučena.

V 1. 3. 2009 na 23:00, mikl napsal:

Octavia,Fabia,Superb používají šrouby M14x1,5x28

Na orig plechy i alu s dosedací plochou kulovou.

Většina výrobců litých kol používá šrouby s dosedací plochou kuželovou.

Podívej se na kola,kulový sedlo od kuželovýho bezpečně poznáš.

http://www.kola-srouby.cz/detail/index.php?id=146

Citace z dílenské příručky Fabia I:
Používat šrouby s kulovou dosedací plochou a závitem M14 x 1,5 - utahovací moment: 120 Nm.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...