Říjen 18, 201410 r oleko: Já jezdím na svíčkách Brisk pro LPG myslím že to jsou DR15YS a nemám na dobu 2let s nimi problém.Vlasně co mám ethanol tak jedu na nich. Palivový filtr určitě vyměn.Otázka půl hodiny.Může být přičinou cukání.A hlavně aby ten kal neodnášelo čerpadlo. Toto byl můj po 500km na éčko: http://borino.rajce.idnes.cz/pal.filtr_po_prestavbe_na_E85/ Hodnoty si nastav na- E70 12% E85 25% Auto 17% Studený start mám já pouze na 30% , v zimě na 40% víc se mi neosvědčilo(Octavia 1.6i 75kw). Motor se pak už dusil,nebo lehce pufl do sání a nedalo se ihned rozjed. Zkus si ještě jestli nastane zlepšení do cca 35l éčka dotanknout 4l naturalu.Vytvoříš tak lepší zápalnost směsi,což se projeví jak na jízdě tak na studeném startu. Prvně ale udělej ten filtr. Jo a fabii máš 4válec nebo 3válec? Palivový filtr jsem vyměnil,ale lepší to nebylo. Na ethanolu mě poradili jestli mám svíčky Brisk tak ať je určitě vyměním za orig.a čidlo teploty ať přidělám na hadici a né pod šroub.Prý to dělalo teky problémy.Vše jsem udělal a je to ohodně lepší až na tu spotřebu.Tu ne a né srazit.Jezdil jsem tak 7L a teď 10Litrů.
Říjen 18, 201410 r Palivový filtr jsem vyměnil,ale lepší to nebylo. Na ethanolu mě poradili jestli mám svíčky Brisk tak ať je určitě vyměním za orig.a čidlo teploty ať přidělám na hadici a né pod šroub.Prý to dělalo teky problémy.Vše jsem udělal a je to ohodně lepší až na tu spotřebu.Tu ne a né srazit.Jezdil jsem tak 7L a teď 10Litrů. Jinak Fabie je 4 válec.
Prosinec 6, 201410 r Dobrý den má někdo zkušenosti s jednotkou T-EC2 u 1.2 HTP? http://aukro.cz/regulator-paliva-e85-ethanol-t-ec2-4-valec-denso-i4855464141.html Upraveno Prosinec 6, 201410 r od Hanis85
Prosinec 9, 201410 r pokud nejde zapsat do TP tak je to stejný šunt jako každá jiná....zkus defender v Kolíně .... montujou se zápisem do TP.
Březen 1, 20178 r Ahoj mohl by mi někdo poradit, dnes jsem koupil Oktávku II facelift 2009 a mám označení na pátých dvěří MPI a to I je zelené a na víčku nádrže je označení ethanol fuel and/or unleaded gasoline only -překlad (ethanol paliva a/nebo bezolovnaty benzín jen). Měl bych dotaz , zda chápu dobře, že mohu jezdit na obě paliva bez nutnosti nějakého přepínání. Žádný přepínač jsem v autě zatím nenašel. Máte někdo tuto verzi Oktávky ? Díky za vaše názory
Březen 1, 20178 r Můžeš to zkusit, ale nebál bych se toho. Podle mě motor rozdíly obou paliv pozná a dle toho upraví nastavení. Setkal jsem se za roky, co tankuji ethanol, jen s jedním člověkem, který psal o tom, že má také Octavii určenou pro švédský trh. A to je už pěkných pár let a tuším, že to bylo na severu přímo věnovanému Octaviím.
Březen 1, 20178 r Tak jsem našel tohle a už v tom mám jasněji, každopádně díky za reakci http://www.hybrid.cz/test-skoda-octavia-16-mpi-multifuel-jak-se-v-cesku-jezdi-na-bioethanol
Březen 1, 20178 r No vidíš, tak tam potvrzují to, co jsem jen tušil :-). Dej pak po čase vědět, jestli tuto výhodu využíváš nebo jestli s tímto vozem jezdíš na běžný benzín.
Březen 2, 20178 r Prý jsi mám před plánovaným používáním Ethanolu E85 jen překontrolovat svíčky (aby na voze byly takové, které odpovídají provozu jak na benzín tak na alternativu v podobě E85) Zatím budu jezdit na benzín, ale určitě vyzkouším
Březen 2, 20178 r To by mě celkem zajímalo, jaké svíčky doporučuje přímo Škodovka pro provoz na ethanol. Já používám už léta Bosch Platinum Iridium, které jsou běžně určené pro LPG.
Březen 2, 20178 r Dle etky má Multifule předepsanou klasiku NGK BKUR 6 ET-10 nebo BERU 14FGH-7 DTHRX.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.