Přejít na obsah

Zrušení přestavby na Ethanol E85


Tezslak

Doporučené příspěvky

Ahoj, měl bych dotaz, protože vůbec netuším. Kdysi dávno (2013) někdo dodělal do mé Fabie E85. Budu teď dělat něco na motoru a nejraději bych to celé vyškubal ven, protože je to tam úplně k ničemu. E85 se snad již ani neprodává a vůbec netuším, jestli se s touto přestavbou jezdí i na dvoje emise. Prostě přijde mi to k ničemu. Bohužel je ta přestavba zapsána v TP. Takže hádám, že když je tam psaná, nemohu ji jen tak hodit do kopřiv. Jaká je "legální" cesta, jak se E85 zbavit a projít vesele STK? Projel jsem snad půlku internetu a vůbec netuším, nikde ani zmínka. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Zrušení přestavby na Ethanol E85

Právě že jsem zkoušel naše STK a tam působili dost zmateně a odpovědi jsme se nedobral (nikdy jim to neprošlo rukama a nechápali ani, jak by na tom měřili emise, když to využívá stejnou nádrž jako benzin). Firma, co to instalovala, dávno neexistuje. Jak píše McMatej, taky mě napadlo nechat si někde vystavit papír o demontáži. U LPG je to všechno takové jasné, ale tady...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je slušný oříšek. Co napsat na ministerstvo dopravy?

 

Metodický postup měření emisí vozidel ve stanicích měření emisí (SME), ve stanicích technických kontrol (STK) a při provádění technických silničních kontrol (TSK) Verze 2020.12 rev.5:

Flexifuel vozidlo - vozidlo, které je vybaveno jednou palivovou soustavou a jednou nádrží, umožňuje provoz na proměnné složení paliva (zpravidla kombinaci BA a E85).

Flexifuel vozidla se měří pouze jednou na to palivo, které vozidlo v okamžiku kontroly používá. Druh paliva se nastavuje před měřením na přístroji. Preferuje se automatické zjištění
složení paliva z OBD, pokud v OBD není tato informace k dispozici, zadá ji obsluha ručně podle informací od objednatele měření.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...